02.02.07
00:17
Значи имам малко повече от 3 месеца стаж в залата на 14 съм и съм 180см висок и 85 кг - леко съм мазен около корема и гърдите но искам да направя още малко мускулна маса та тазипрограма подходяща ли е
Програма за първи ден
изтласкване на щанга от полулег - 4 серии по 10 повторения
изтласкване на щанга от лег - 4 серии по 10 повторения
изтласкване на дъмбели от обратен лег - 4 серии по 10 повторения
флаис - 4 серии по 12 повторения
раменна преса пред гърди - 3 серии по 10 повторения
Програма за втори ден
клякане с щанга - 4 серии по 10 повторения
лек екстензия - 4 серии по 15 повторения
бедрено сгъване - 4 серии по 15 повторения
римска тяга - 4 серии по 10 повторения
повдигане на пръсти на калф машина или повдигане на пръсти на лег преса - 4 серии по 20 повторения
кoремни преси - 3 серии по 30 повторения
повдигане на краката от вис - 3 серии по 30 повторения
Програма за трети ден
гребане с щанга - 4 серии по 8 повторения
придърпване на вертикален скрипец(пред врат) -4 серии по 12 повторения
придърпване на вертикален скрипец(зад врат) - 4 серии по 12 повторения
придърпване на хоризонтален скрипец - 4 серии по 12 повторения
хиперекстензии - 2 серии по 20 повторения
разтваряне с дъмбели встрани - 4 серии по 12 повторения
разтваряне на обратен пек-дек - 4 серии по 12 повторения
трапецовидно повдигане с щанга - 4 серии по 15 повторения
Програма за четвърти ден
френско - 3 серии по 10 повторения
повдигане на щанга от лег в тесен хват - 3 серии по 10 повторения
трицепсово разгъване на скрипец - 3 серии по 12 повторения
бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 3 серии по 10 повторения
скотово сгъване - 3 серии по 10 повторения
концентрично сгъване - 3 серии по 12 повторения
кoремни преси - 3 серии по 30 повторения
повдигане на краката от вис - 3 серии по 30 повторения
и кардио 3-4 пъти седмично дали така ще мога да покача мм и да сваля излишното мазно
Още ти е рано за 4 дневен сплит карай си на 3 дневния... Според мен кардиото ще ти пречи да качваш мм, защото то ще ти изтощава тялото допълнително а и кардио без НВД ми се струва че няма да даде кой знае какви резултати, а НВД и ти искаш да правиш мм трудно :lol: ... Качвай си ся колкото можеш повечко мм и напролет се изчисти с НВД и кардио така поне аз съм решил .
:wink:
02.02.07
11:20
За качванета съм съгласен с теб - но само искам да те питам толкова ли е важко дали ще са 3 или 4 дена защото 3 пробвах и ми идват малко а после някади в саита прочетох че 3-4 пъти семично може :roll:
Само да те попитам
Искаш да се самоубиеш или да постигнеш нещо ?
АКО НЕ ЗНАЕШ не растеш докато тренираш, а като възстановяваш
Като не можеш да възстановяваш, ефекта ще е претрениране !!!
Не знам какъв е смисалът да пускаш хиляда теми за сериозни сплитове за хора с години опит вместо да си седнеш на гъзЪ и да си захванеш някоя програма подходяща за теб (за начинаещ)
02.02.07
11:56
искам да се извина на всички че ги занимавам и да благодаря че ми наляхте малко ъкъл в главата - просто нали знаете как всеки начинаещ иска да се помпа и ... значи смятам да започна с тази програма http://www.bb-team.org/training/000157.php както ми казахте - добра ли е и колко време да я правя
Ами действай, ама надали ще даде особено добър резултат.
Ще правиш по 4-5 упражнения и в даден момент ще се окаже, че правиш аеробика.
Събери си мускулните групи в 3 дни и тренирай през ден. В почивните дни, можеш да сложиш коремни преси и т.н., ако ти е толкова скучно. :)
Преаклено си малък и с малко трен опит за да тренираш 4 пъти в седмицата .
Направи опит година две в залата стани на 16 и тогава удари 4 пъти в седмицата , сега само ще се претренираш и следователно няма да качваш мускулна маса . Пък и при теб хормоните още не са ти дошли , се пак си на 14 . До 15-16 години(зависи при някои 15 при други 16 ) тогава тестостерона почва да ти се покачва (расте ти брада :lol: )
, а без тестостерон няма начин да качиш мсукулна маса .
Прави си 3 дневен сплит и не се притеснявай ;) .
02.02.07
12:42
искам да се извина на всички че ги занимавам и да благодаря че ми наляхте малко ъкъл в главата - просто нали знаете как всеки начинаещ иска да се помпа и ... значи смятам да започна с тази програма http://www.bb-team.org/training/000157.php както ми казахте - добра ли е и дали да правя едно упражнение повече за бицепс защото искам да наблегна на рацете (пак брада ми расте - даже съм си пуснал от бакевбард до бакенбард 8) )