Алтернатива на клек?

01.02.07
16:59

Обикновения клек с щанга ми е невъзможно да го правя. Липсва ми стойка, респективно двама помагачи да държат щангата. Варианта със щанга зад гърба не ме устройва (имам проблеми с колената, а при този клек усещам голямо напрежение).

Ще се радвам, ако ми препоръчате алтернатива на клека. В момента съм решил да започвам клекове на един крак (пистолет) и плие (мъртва тяга с разкрачен стоеж), както и български клек. Достатъчна алтернатива ли са? 

Отделно правя бедрено сгъване и бедрено разгъване.

^^

01.02.07
17:12

Ако не можеш да клякаш с щанга пробваи на смитмашина

01.02.07
17:16

[quote author=”^^VLADO^^”]Ако не можеш да клякаш с щанга пробваи на смитмашина

Май не си ме разбрал правилно. Мога да клякам, макар и да има още какво да се желае от към килограмите, но няма къде да си поставям щангата. Мисля, че от поста м истана янсо, че тренирам в къщи. Ако си тренирах редовно на фитнес нямаше да имам такъв проблем. Фитнес без стойка за щанги за клек (как я описах само) не съм срещал. Номера е да се прави в къщи, сам. А сам не мога да си взема щангата от пода и да си я кача на врата, освен, ако не е някакви символични кила.

01.02.07
17:46

[quote author=“locvs”]Ще се радвам, ако ми препоръчате алтернатива на клека. В момента съм решил да започвам клекове на един крак (пистолет) и плие (мъртва тяга с разкрачен стоеж), както и български клек. Достатъчна алтернатива ли са?

Да.

02.02.07
16:08

Ами нищо не замества клека както клека но и така пак става :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1