Какво да правя :(

__

02.02.07
19:50

Момчета мн съм узадачен - имам само 3 месеца стаж на 14 години сам но сам мн добре развит - едър и висок 180см и 86 кг и съм мазен по гърдите и корема - какво да правя по каква програма да тръгна за релеф или за маса - защото за релеф ми казват че ми е рано и ми казват за маса но не искам да ставам 100кг - кажете какво да правя плс

SP

02.02.07
20:03

Абе ти като напуска 4000 теми за програмите ти не ти ли се изясниха нещата, че и още питаш?? :shock:

TH

02.02.07
20:04

ми почваш диета и кардио така трябва да стане

__

02.02.07
20:05

ами аз питах но се оказа че тренирам грешно и че сички други теми са били безмислени и сега сас тая искам да затворя кръгът таи че плс помогнете - даите мнения за мм или релеф да прая

SP

02.02.07
20:09

Ми принципно няма смисъл да почваш за релеф, при положение, че не си натрупал достатъчно мускулна маса. Това че си едър няма значение! Почни си тренировки за ММ, но вкарвай кардио преди тях. 15-30 мин. е достатъчно.

__

02.02.07
20:30

и аз така си мислех но ме узадачава друго - как да се храня - за мм или за релеф

DN

03.02.07
01:07

Приемаи повече калории от дневните ти нужди като за маса защото по това което чувам за структурата ти че е едра ти сега и да свалиш килограми после когато искаш да направиш маса веднага ще ги качиш обратно парво направи масата и после се изчисти и се нацепи едно хубаво и както си огромен ще изглеждаш повече от внушително  :wink:

__

03.02.07
01:50

мерси но до колко да качам маса - сега съм 86 кг

DN

03.02.07
01:56

Значи можеш да качваш колкото решиш за добре защото като започнеш да чистиш няма връщане назад след това правенето на маса е по трудно особенно с твоята структура на тялото. Моят савет е да качваш маса като се стремиш да не приемаш много над нужните ти калории за да не се омазниш допалнително  :wink:  ако имаш още въпроси питай  :wink:

SP

03.02.07
02:08

Пич, ти ако си въртиш на велото преди тренировка и приемаш качествена храна, ще почнеш наред с качването на ММ и мазнинки да топиш! Така че няма да станеш 120 кг. за седмица, споко!

__

03.02.07
12:18

ами момчета аз си имим колело в нас и сутрин на гладно мога да  вартя и си мисля че ще стане но как да се храня казаха ми че бързи въглехидрати преди тренировка и сутрин и белтъчини вечер и след тренировка има ли нещо такова

03.02.07
13:19

Брат за 1.85 стандарта е точно 100 кг. Така, че не си толкова добре развит, имаш нужда от още маса. Забрави за добър релеф без маса.

__

03.02.07
14:00

значи ако мога да обобщя така - тренировки за ММ и съответно хранене за ММ но и да вартя от време на време да не се умазня допълнително така ли

03.02.07
14:07

[quote author=“__-Hooligan-__”]значи ако мога да обобщя така - тренировки за ММ и съответно хранене за ММ но и да вартя от време на време да не се умазня допълнително така ли

Дамм точно така , но не прекаляваи не надвишаваи над 92 кг че стаа лошо пак и не си много висок така че 90 кг са ти добре след тва можеш да почнеш и релефа ;)
[quote author=”Баш Майстора”]Брат за 1.85 стандарта е точно 100 кг. Така, че не си толкова добре развит, имаш нужда от още маса. Забрави за добър релеф без маса.

Брат тои е 180см тои сега е 86 . 90-95 кг наи-много и да почва релефа ... !

Петко К - за последно ползвам Edit вместо теб.

DN

03.02.07
15:19

ТОи ще си чисти съвместно с качването на ММ и ще става все по гомям и по релефен! Най-добрия хранителен съвет за теб в момента е да забравиш за чипсове снаксове и тн. разбираш ме  :wink:

__

03.02.07
20:32

ами мисля че разбрах - ще стане ли ако не ям слядно,тестени изделия,чипсове и газирано - хапвам сутрин мед или овесени ядки (бързи ваглехидраи) за обяд белтъчини преди трен пак въглехидрати а след трен пак белтъчини с тази прорама http://www.bb-team.org/training/000157.php и кардио преди или след трен

DN

03.02.07
20:53

Според мен като за начало е перфектно  :wink:  саммо да ти кажа че коремни преси може всеки ден да правиш на края на тренировката няма никаква опасност да го претренираш корема  :wink:

__

03.02.07
21:02

да това за корема го знам - но до кога да качвам ся съм 86-86 кг - до 95 добре ли е

DN

03.02.07
21:29

Сега е зима може и до 100 да стигнеш а за твоя ръст и телосложение може и още малко а после като си стопли по лесно ще ги смакнеш даже няколко кила 3-4-5 ще изчезнат от самосебе си  :wink:

__

03.02.07
21:36

аз и ся изглеждам мн голям - искаше ми се да почна релеф защото ако стана още кила ставам мн дебел аз и без тва съм мазен - мисля си да стана 90 и да почвам релеф какво мислите вие

DN

03.02.07
22:33

Аз мисля сега да правиш маса и едновременно с това аеробни упражнения за да топиш мазнините и едновременно да става всичко с малко предимство за масата сега зимата а пък лятото пак така но с предимство за релефа и не си мисли че ще качиш 20 кила за 2-3 месеца  :wink:

04.02.07
11:46

Мда, сега си на 14 и растеж... Това му е якото, че като си в пубертета можеш да качваш и чистиш едновременно... :wink:
Само гледай преди морето прехода да стане постепенно и не повече от 1-2 месеца на диета за сваляне...

__

04.02.07
12:14

благодаря на всички - разбрах само искам да питам``Бързи въглехидрати`` кои са освен меда и колко време да съм с тази програма - 3-4 месеца и може ли да вкалам едно упражнение за задно рамо като разтваряне на обратен пек-дек

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1