03.02.07
14:33
2 - 3 пъти в седмицата гръб ? имам гърди раци трапец сичко само гърба е малак ама имам мноо сила в него прая набирания пред гарди 3 x 10 и не усещам умора а нямам голям гръб кажете дали е полезно 2 - 3 пъти в седмицата ?
Тренирах 5 месца спрях за 3 месца и ся пак почнах 3-та седмица 173 височина 61 кг 13 години сички подробности ;)
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 13:26.
03.02.07
14:40
По-принцип гърба е голяма мускулна група и не му трябва толкова интензивно натоварване, тъй като има нужда от почивка.Достатъчно е да правиш 1 път гръб в седмицата, ама като хората а ако искаш повечко релеф наблягай на скрепците и машините, а ако искаш повече обем- на силовите : мечка, гребане с дъмбел/щанга/тяга и т.н. :wink:
03.02.07
14:45
Радвам се, че съм помогнал донякаде :P
Аз в момента го тренирам 2 пъти седмично.Едната тренировка за плътност, другата - за разширяване.
03.02.07
21:00
emzo, ако може да напишеш програмата, с която тренираш раширение и плътност? Ще съм ти много благодарен.
малко оффтопик
пише се Johnny
извинявам се на модераторите понякога не мога да се сдържа ;)
03.02.07
21:25
[quote author=”^MaD^”]малко оффтопик
пише се Johnny
извинявам се на модераторите понякога не мога да се сдържа ;)
xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa!!!
Напълно сигорен ли си???????????
Ако си вади 50лв. и да видим кои е прав.
03.02.07
21:30
И аз се включвам с 50 марки, че се пише Johnny! 8)
edit: Още 50, че сигурен се пише с “у”! :lol:
Петко К - А аз залагам 500, че мога да заключа темата, ако не престанете със спама :evil:
03.02.07
21:36
Ехаа бая кинти ще взема. Някой друг да се включи?
03.02.07
22:59
еми прави го в един ден с повече серий и 5 упражнения примерно тяга,набирания,чукчета,гребане с дъмбел и така
Хаха аве какво ви интерсува кой как се пише важното е да пишете това което знаете за да разбера нещо и да не сбъркам нещо и да се претоваря ;)
Ако искаш прави гръб всеки ден по 1-2 пъти .... След 2 месеца ще пуснеш тема защо не ми ръсте гърба ???? Тренирай го един път на 7-8 дена
[quote author=“Efoss”]По-принцип гърба е голяма мускулна група и не му трябва толкова интензивно натоварване, тъй като има нужда от почивка.Достатъчно е да правиш 1 път гръб в седмицата, ама като хората а ако искаш повечко релеф наблягай на скрепците и машините, а ако искаш повече обем- на силовите : мечка, гребане с дъмбел/щанга/тяга и т.н. :wink:
Не, че съм някав специалист, но 13 годишен да прави тяга не ми се вижда мн удачно.
off: Тва с джонитата е забавно :) ама има различни начини John, Jhon за тва в Америка като те питат, когато ти пишат името те карат да го спелуваш. Извинете за оф топика :)
04.02.07
14:43
Не виждам смисъл да правиш повече от 1 път седмично гръб ако не взимаш АС.
04.02.07
15:08
Искам само да ми кажете така добре ли е да се тренира гърба или не. Ако е Не моля да ми кажете защо.
Вторник:
Набирания 3х8
Мечка 3х8
Гребане с щанга 3х8
Петак:
Набирания 3х8
Мъртва тяга 3х8
Гребане с дъмбел 3х8
Малко инфо: Не взимам никакви добавки, и тренирам горедоло от 6-8 месеца. Висок съм 1.65 и тежа 60 кг.
Тези опражнения са само за гръб иначе правя и други!
[quote author=“Jonny”]Искам само да ми кажете така добре ли е да се тренира гърба или не. Ако е Не моля да ми кажете защо.
Вторник:
Набирания 3х8
Мечка 3х8
Гребане с щанга 3х8
Петак:
Набирания 3х8
Мъртва тяга 3х8
Гребане с дъмбел 3х8
Правя и други опражнения, но това са само за гръб.
ако ще правиш по 2 пъти гръб на седмица по-добре в единия ден Опражненията да са само на скрепци
+тва набирания-мечка-гребане с щанга не ми звучи мн добре
04.02.07
15:17
[quote author=”^MaD^”]
ако ще правиш по 2 пъти гръб на седмица по-добре в единия ден Опражненията да са само на скрепци
Защо не е добре набирания-мечка-гребане с щанга.
И сега искам да ви питам и друго. Аз тренирам 4 пъти в седмицата и да ви питам по-добре ли е всеки мускол само един път на седмисата да го тренирам или както сега правя Понеделник и Четвътак правя едно и също , а Вторник и Петак същo правя eдно и също.
[quote author=“Jonny”][quote author=”^MaD^”]
Защо не е добре набирания-мечка-гребане с щанга.
И сега искам да ви питам и друго. Аз тренирам 4 пъти в седмицата и да ви питам по-добре ли е всеки мускол само един път на седмисата да го тренирам или както сега правя Понеделник и Четвътак правя едно и също , а Вторник и Петак същo правя eдно и също.
Според мен е по-добре секи мускул да се тренира един път в седмицата това е достатъчно важно е да напраш здрава тренеровка ! ;)
Петко К - за корекции ползвай бутона Edit.
Не ти трябва и повече .... Повече тренировка не значи повече мускули :wink:
[quote author=“Jorku”]Не виждам смисъл да правиш повече от 1 път седмично гръб ако не взимаш АС.
Е са тва е друг въпрос ... Тука в форума на дали има и 5 човека който зимав АС :wink:
Taка или иначе, темата е за трен. за гръб, та да не пускам излишни теми.
Колеги, давайте съвети :)
Досега, с изключение на последните 2 тренировки, тренирах по следния начин:
набирания - 4х8
гребане с дъмбел -3х8
гребане с щанга - 3х8
МТ - 3х8-10
Последните две тренировки, правих само гребането с щанга 3х8, а днес 5х8. Общо взето, бях се концентрирал в-ху набирането...вече ги правя с тежест :)
Дали да остана на старата програма или да опитам само с едно гребане(с кое), но с 4-5 серии?
Някакви идеи за четвърто упражнение?
Имайте предвид, че хиперекстензиите отпадат, а скрипци - няма. :?
Чудя се, дали да не вкарам мечка/по-скоро едностранно натоварена щанга/, ама изпълнението й ми е пълна мъгла.
http://www.muscleandstrength.com/exercises/bent-over-row.html - така, като гледам..не ми вдъхва много респект.
Или пък пул-овър, ама ..със сгънати или с изправени ръце?
Очаквам съветите ви. :)
Предварително благодаря. :)
[quote author=“NRG52”]Taка или иначе, темата е за трен. за гръб, та да не пускам излишни теми.
набирания - 4х8
гребане с дъмбел -3х8
гребане с щанга - 3х8
МТ - 3х8-10
Последните две тренировки, правих само гребането с щанга 3х8, а днес 5х8. Общо взето, бях се концентрирал в-ху набирането...вече ги правя с тежест :)
Дали да остана на старата програма или да опитам само с едно гребане(с кое), но с 4-5 серии?
Чудя се, дали да не вкарам мечка/по-скоро едностранно натоварена щанга/, ама изпълнението й ми е пълна мъгла.
http://www.muscleandstrength.com/exercises/bent-over-row.html - така, като гледам..не ми вдъхва много респект.
Не те разбрах какво искаш да знаиш?
[quote author=“NRG52”]Taка или иначе, темата е за трен. за гръб, та да не пускам излишни теми.
набирания - 4х8
гребане с дъмбел -3х8
гребане с щанга - 3х8
МТ - 3х8-10
Искаш да си смениш програмата така ли ???? Брат пробвай нещо такова :
:arrow: Тяга 4х6
:arrow: Чукове 4х8 (С много широк хват)
:arrow: Мечка 4х8
:arrow: Пулл-овър 3х12
Повярвай ми има ефект :wink: BTW скрипец не ти трябва и без това :D