Претренирване?

Значи усещам нещо странно, губя сила във упражненията за крака. Клека ми имам чувството, че е значително по-слаб от преди.
Днеска в залата направих зорно клек със 80кг 10 пъти, предната тренировка направих 2 серии със 80 кг по 15 повторения, а още по-отдавна съм правил на 100кг 9-10 пъти. Положението е съшото и при Хакен Клека, преди като второ упражнение след клек, съм го правил със 90кг 10 пъти, сега като първо ми е 90кг 8 пъти? На размер не са ми падната ли кракта, даже имам чувството, че са дръпнали леко? Жестоки мускулни трески съм нямал.
И се чудя какво става? Другот нещо е че усещам повече натоварване в задника като правя упражнения за крака?
Тренирам краката си един път на 7-8 дена.

03.02.07
17:28

Колко време оставяш между сериите?? Може би трябва повечко време да се движиш в залата за да ти се разпускат краката. Пробвай :wink:

03.02.07
17:56

[quote author=“Huskarl”]Другот нещо е че усещам повече натоварване в задника като правя упражнения за крака?

Когато усещам натоварване в задника, при мен лично означава 2 неща:

1 По-голяма тежест отколокото може да бъде избутана
2 Неправилен стоеж.

Someone
Аз точна така правя винаги, след серия много рядко сядам, а се разхождам наляво, надясно.

Азазел
Ти не разбра точно какво имам предвив  :wink:  Имах предвид, че повече от преди се натоварва “аспуха”. Преди с повече тежест или същата съм усещал кракта много повече.

Едно от нещата от които може да идва проблема може да е това, че правя два вида тяга. При краката правя тяга с изпънати крака, а при гърба (което е след 3 дена) правя нормална тяга. Но ги правя с максимум зор, демек до отказ или почти до отказ и с повече повторения.

03.02.07
18:46

Имам подобен опит:
Примерно правя крака първата седмица...
Ако през следващите 6 дена режима ми е безупречен (много и качествена храна , почивка и т.н.) втората седмица дори качвам постижения.
Малко да съм неотпочинал или недохранен през тези 6 дена клека просто рухва. Клякам с 100 ,а съм имал тренировки , които 80 зорят.
Тренирам джудо и там също много се товарят. Изхода е един-> Много и качествена храна, сериозна почивка, добавки и т.н., което кво означава? пари и време  разбира се:)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1