Промяна на програмата - малко помощ...

04.02.07
20:36

Здравейте!

До сега (по малко от 1 месец) следвах тази програма:

първи ден - гърди, бицепс, корем
втори ден - почивка
трети ден - гръб, трицепс, трапец, предмишница
четвърти ден - почивка
пети ден - рамо, крака, корем
шести ден - почивка
седми ден - почивка

-==Програма за първи ден==-

повдигане на щанга от лег - 3 серии по 8 повторения
повдигане на щанга от полулег - 3 серии по 8 повторения
повдигане на дъмбели от полулег - 3 серии по 8 повторения
бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 3 серии по 8 повторения
бицепсово сгъване с дъмбел от седеж - 3 серии по 8 повторения
кoремни преси - 3 серии по 20 повторения
повдигане на краката от лег - 3 серии по 20 повторения

-==Програма за трети ден==-

придърпване на вертикален скрипец - 3 серии по 8 повторения
придърпване на хоризонтален скрипец - 3 серии по 8 повторения
гребане с дъмбел - 3 серии по 8 повторения
повдигане на щанга за трапец - 3 серии по 10 повторения
изтласкване на щанга от лег тесен хват - 3 серии по 8 повторения
‘френско’ разгъване с щанга - 3 серии по 8 повторения
сгъване за предмишница - 3 серии по 10-15 повторения

-==Програма за пети ден==-

раменна преса пред врат - 3 серии по 8 повторения
раменно разтваряне встрани - 3 серии по 8 повторения
клякане с щанга - 3 серии по 15 повторения
бедрено разгъване - 3 серии по 15 повторения
бедрено сгъване - 3 серии по 15 повторения
повдигане на пръсти на калф машина - 3 серии по 15 повторения
кoремни преси - 3 серии по 20 повторения
повдигане на краката от вис - 3 серии по 20 повторения

Мисля, че е време малко да я по-променя, но нз какво да добавя... мисля, че трябва да добавя някои нови упражнения, но незнам кои... Искам да наблегна на бицепса, гърдите и гърба, за корема ясно, крака също, интересува ме какви упражнения да добавя за бицепс, гръб и гърби... Идея си нямам какво др. да включа в тая програма и затова ми трябва вашата помощ. Ако има какво да добави, пишете.

П.П. Разгледах много теми от форума и срещам много и все различни мнения, което като начинаещ само ме обърква и незнам към кои упражнения да се насоча. Затова ще съм благодарен ако тук дадете точни примери за нови упражнения, които да включа към тренировката си. Искам само да поясня, че тази спазвам тази програма понеже я намерих в този сайт и пишеше, че е за начинаещи (какъвто съм и аз), с тази разлика, че увеличих броя на сериите на 4 на някои упражнения, на други от 3 на 5. Но така като гледам във фитнеса има много здрави “батковци”, които правят и др. упражнения, но незнам дали и аз трябва да започна... Е, ако има нещо, което да добавите към сегашната ми програма, ще се радвам да го споделите.

Благодаря!

[quote author=“demo”]До сега (по малко от 1 месец) следвах тази програма:

Няма смисъл да я сменяш ако си доволен от нея.

demo

Програмта е добра. Не я сменяй карай с нея още 2-3 месеца.

__

05.02.07
01:17

и аз съм начинаещ и съм по тази програма - няма смисъл да слагаш още упражнения - ти растеш като се възтановяваш не като тренираш и ко правиш тези упражнения с големи тежести - почиваш качествено и се храниш правилно ако увеличиш броя - и аз исках още и още но няма смисал защото ще претрениаш и тогава става лошо

05.02.07
16:15

OK, Благодаря!  :)

09.04.07
20:11

Вече минаха 3 месеца откакто тренирам по тази програма и мисля, че е крайно време да я сменя... Давайте идеи каква да е новата. :)

10.04.07
12:18

Защо мисляш, че трябва да я сменяш?

Програмата е перфектна. Стига да си префасонираш леко работните тежести, почивките между сериите и разбира се подобриш храненето, може да постигнеш много. Според мен, принципно по-добра от тази програма за непрофесионалист няма...

Елементарен пример. Състезателите по силов трибой изпълняват предилно 3-те базови упражнения лег-клек-тяга и въпреки, че при тях важното е силата са доста добре и откъм визия /стига  храненето им да го позволява де.../

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1