03.02.07
14:06
Как се ядат яйцата и фасттъците сурови или...? ако знаете за яйцата варени сурови на очи ?
03.02.07
14:19
Яйцата не се ядат сурови. Може на очи, може бъркани яйца и т.н., но най-удобно е да ги вариш и така можеш да отделяш белтъка от жълтъка.
03.02.07
14:47
фъстъците както дойде само да не са осолени!!! :wink:
[quote author=“Dancho`”]Добре ама чух, че било по-добре да са сурови как мислите?
Всяка храна като премине термична обработка си губи част от хранителните качества. Например над 60°Ц витамините си заминават. Ако можеш ги яж сурови, ако не печени.
04.02.07
04:47
[quote author=“manson”]Яйцата не се ядат сурови. Може на очи, може бъркани яйца и т.н., но най-удобно е да ги вариш и така можеш да отделяш белтъка от жълтъка.
Е то може да ги отделяш и като са сурови :wink: .
Не яж сурови яйца.
[quote author=“Dancho`”]Не се ядат сурови заради болестите нали?
Да, салмонела и др.
05.02.07
17:16
А колко яйца може да получи организмът ми? Висок съм 183 см, 65кг и 17 години.
И друго защо да разграничаваме белтъка от жълтъка? Какво се крие в тях???
[quote author=“Hydro”]А колко яйца може да получи организмът ми? Висок съм 183 см, 65кг и 17 години.
В жълтъка има много мазнини и то наситени...
Белтъка си е чист протеин :wink:
[quote author=“DJПетко”][quote author=“Hydro”]А колко яйца може да получи организмът ми? Висок съм 183 см, 65кг и 17 години.
Аз зная че протеин се, казва на англииски а на Български е белтачини ;) поправи ме ако греша !
05.02.07
23:08
[quote author=“Dancho`”][quote author=“DJПетко”][quote author=“Hydro”]А колко яйца може да получи организмът ми? Висок съм 183 см, 65кг и 17 години.
Аз зная че протеин се, казва на англииски а на Български е белтачини ;) поправи ме ако греша !
Не грешиш.
протеини=белтъчини
Здравейте ами аз сам на 15 год само да питам начи аз тренирам унас прая 5 упражнения ям 5 6 пати.яйцата ако ги ям варени колко е добре и само жълтъка ли
07.02.07
17:42
И двете се ядът 1. пекани 2. по-добрият вариант варени, но в никакъв случай сурови.
И двете се ядът 1. пекани 2. по-добрият вариант варени, но в никакъв случай сурови.
Ами фъстъците като ги ям сурови пречи ли ?
07.02.07
20:33
[quote author=“Dancho`”]Как се ядат яйцата и фасттъците сурови или...? ако знаете за яйцата варени сурови на очи ?
:lol: :D :P
07.02.07
20:54
[quote author=“DJПетко”][quote author=“Hydro”]А колко яйца може да получи организмът ми? Висок съм 183 см, 65кг и 17 години.
Напротив,първо че в жълтъка има повече протеини,и второ че жълтъка е прекурсор на хормона на растежа и е доказано в последните години че е голяма грешка да се ядат само белтъци,а не целите яйца...само ако си над 35-40 години трябва да се избягват жълтъците защото дигат холестерола(но въпреки това също бях чел някъде че дигат само “добрия” холестерол)...така че си ги яжте целите и стига с тия изгъзици да хвърляте храната,щото като останете някой ден без нея ше серете гладни както се казва :wink: