Как се ядат яйцата и фасттъците сурови или...?

03.02.07
14:06

Как се ядат яйцата и фасттъците сурови или...? ако знаете за яйцата варени сурови на очи ?

Яйцата не се ядат сурови. Може на очи, може бъркани яйца и т.н., но най-удобно е да ги вариш и така можеш да отделяш белтъка от жълтъка.

03.02.07
14:37

Да ясно а нещо за фастъците да знаиш?

B_

03.02.07
14:47

фъстъците както дойде само да не са осолени!!! :wink:

03.02.07
18:08

Добре ама чух, че било по-добре да са сурови как мислите?

03.02.07
18:22

[quote author=“Dancho`”]Добре ама чух, че било по-добре да са сурови как мислите?

Всяка храна като премине термична обработка си губи част от хранителните качества. Например над 60°Ц витамините си заминават. Ако можеш ги яж сурови, ако не печени.

03.02.07
18:45

Добре много благодаря за информацията :D

SI

04.02.07
04:47

[quote author=“manson”]Яйцата не се ядат сурови. Може на очи, може бъркани яйца и т.н., но най-удобно е да ги вариш и така можеш да отделяш белтъка от жълтъка.

Е то може да ги отделяш и като са сурови  :wink: .

Не яж сурови яйца.

04.02.07
11:47

Не се ядат сурови заради болестите нали?

04.02.07
12:03

[quote author=“Dancho`”]Не се ядат сурови заради болестите нали?

Да, салмонела и др.

05.02.07
17:16

А колко яйца може да получи организмът ми? Висок съм 183 см, 65кг и 17 години.
И друго защо да разграничаваме белтъка от жълтъка? Какво се крие в тях???

05.02.07
17:57

[quote author=“Hydro”]А колко яйца може да получи организмът ми? Висок съм 183 см, 65кг и 17 години.

В жълтъка има много мазнини и то наситени...
Белтъка си е чист протеин  :wink:

05.02.07
21:38

[quote author=“DJПетко”][quote author=“Hydro”]А колко яйца може да получи организмът ми? Висок съм 183 см, 65кг и 17 години.

Аз зная че протеин се, казва на англииски а на Български е белтачини  ;) поправи ме ако греша !

[quote author=“Dancho`”][quote author=“DJПетко”][quote author=“Hydro”]А колко яйца може да получи организмът ми? Висок съм 183 см, 65кг и 17 години.

Аз зная че протеин се, казва на англииски а на Български е белтачини  ;) поправи ме ако греша !

Не грешиш.
протеини=белтъчини

05.02.07
23:25

Е вече съм сигурен за тва  ;)

07.02.07
17:06

Здравейте ами аз сам на 15 год само да питам начи аз тренирам унас прая 5 упражнения ям 5 6 пати.яйцата ако ги ям варени колко е добре и само жълтъка ли

FZ

07.02.07
17:42

[quote author=“Dancho`”]Как се ядат яйцата и фасттъците сурови или...? ако знаете за яйцата варени сурови на очи ?

И двете се ядът 1. пекани 2. по-добрият вариант варени, но в никакъв случай сурови.

07.02.07
18:37

[quote author=“BIG PICHAGA”][quote author=“Dancho`”]Как се ядат яйцата и фасттъците сурови или...? ако знаете за яйцата варени сурови на очи ?

И двете се ядът 1. пекани 2. по-добрият вариант варени, но в никакъв случай сурови.

Ами фъстъците като ги ям сурови пречи ли ?

КВ

07.02.07
20:33

[quote author=“Dancho`”]Как се ядат яйцата и фасттъците сурови или...? ако знаете за яйцата варени сурови на очи ?

:lol:  :D :P

IN

07.02.07
20:54

[quote author=“DJПетко”][quote author=“Hydro”]А колко яйца може да получи организмът ми? Висок съм 183 см, 65кг и 17 години.

Напротив,първо че в жълтъка има повече протеини,и второ че жълтъка е прекурсор на хормона на растежа и е доказано в последните години че е голяма грешка да се ядат само белтъци,а не целите яйца...само ако си над 35-40 години трябва да се избягват жълтъците защото дигат холестерола(но въпреки това също бях чел някъде че дигат само “добрия” холестерол)...така че си ги яжте целите и стига с тия изгъзици да хвърляте храната,щото като останете някой ден без нея ше серете гладни както се казва :wink:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1