Като за начинаещ кой упражнения за гърдите са по добри.

DJ

04.02.07
20:50

значи в сайта са написани тези:

повдигане на щанга от лег - 3 серии по 8 повторения

повдигане на щанга от полулег - 3 серии по 8 повторения

повдигане на дъмбели от полулег - 3 серии по 8 повторения

Но искам да правя флайс...
И искам да ви попирам ще е най- добре.
Мисля да заместя повдигане на щанга от полулег със флайс
или е по добре повдигане на дъмбели от полулег със флайс?
Как мислите вие?

04.02.07
21:06

Зависи от цялостната ти програма. Ако си в начален етпа и правиш всичко в 1 ден е добре да изпалняваш само базовите упражнения, ако си минал вече на разделна програма флайса не е лошо като последно упражнение. Аз лично много харесвам кофичките и те съветвам да ги добавиш към програмата си.

Смени повдигането на щанга от полулег с кофички 3х8

04.02.07
22:27

Пичове що се по 8 повторения праите що не пробвате 12 ?

1 лег
2 полулег с щанга
3 флайс
4 кофички

__

05.02.07
01:34

Dancho` защото 12-14 са за релеф - 6-8 за маса а 2-3 за сила  - момчето цели обем в гърдите следователно трябва да прави по 8 и му е перфекнто

[quote author=“__-Hooligan-__”]Dancho` защото 12-14 са за релеф - 6-8 за маса а 2-3 за сила  - момчето цели обем в гърдите следователно трябва да прави по 8 и му е перфекнто

Релефа не зависи от повторенията.

05.02.07
13:25

хаха тва от каде го измъдри 12-14 релеф , ем дай да правя по 100 повторения и да ми станат релефни гърдите  :wink: айде стига се излага за релеф диета

05.02.07
14:27

Ми аз кат напрая 12-14 пак минавам 8 и се едно  прая и маса и релеф ;)

05.02.07
14:29

[quote author=“Dancho`”]Ми аз кат напрая 12-14 пак минавам 8 и се едно  прая и маса и релеф ;)

Не, не правиш за релеф и маса. За маса се правят с много повече кг отколкото за релеф. За релеф се правят с малко кг и повече повторения, а за маса много кг и малко повторения, а за сила много малко повторения и много килограми. Стига се изказва неподготвен, че дразниш с некомпетентните си мнения !

05.02.07
14:38

[quote author=“northshore`”][quote author=“Dancho`”]Ми аз кат напрая 12-14 пак минавам 8 и се едно  прая и маса и релеф ;)

Не, не правиш за релеф и маса. За маса се правят с много повече кг отколкото за релеф. За релеф се правят с малко кг и повече повторения, а за маса много кг и малко повторения, а за сила много малко повторения и много килограми. Стига се изказва неподготвен, че дразниш с некомпетентните си мнения !

Аве аз прая пирамида на лежанка и с 12 повторения и си имам маса и релеф и сила и кат нещо съм казал и кат ней вярно ко да напрая аз съм тук да питам !!!

05.02.07
19:21

1 полулег с щанга
2 лег с щанга
3 флайс
4 кофички

FI

05.02.07
19:23

темата така и така отива на затваряне така че даите и аз да се изпразна по въпроса. значи вие не разбирате че релеф на Първо място се прави с Интензивност малки почивки м/у сериите.ти ако правиш серии с 12-15 повторения но с по-големи кила тва не е релеф а маса щото примерно неможеш да напражиш една серия с 80-90 кила лежанка да починеш 30-40 секунди и пак да направиш 12 повторения сещате ли се? после идва диетата която не е голяма философия а просто ограничаване на мазнини и увеличаване на белтък (нормално).
а относно момчето с гърдите: няма упражнения за начинаещи и напреднали-правиш основните упр за гърди-лег,полулег,флай ако искаш и кофи

05.02.07
19:39

Пек-дек?Ефикасен или не?

EF

05.02.07
20:05

Пекдека е последно и оформящо урпражнение за гърди като цялостно оформяне на гърдата.Прави се по различно начини (с различен хват)

JA

05.02.07
20:15

кросовъра също е много добро оформящо упражнение

05.02.07
22:21

[quote author=“Efoss”]Пекдека е последно и оформящо урпражнение за гърди като цялостно оформяне на гърдата.Прави се по различно начини (с различен хват)

Да тук си много прав неска правих пек-дек  и има разлика в хвата !

DJ

06.02.07
10:26

[quote author=“Jorku”]1 лег
2 полулег с щанга
3 флайс
4 кофички

Кофички повече от 2 не мога да направя :?

С какво да заместя номер 4?

06.02.07
10:38

[quote author=“djzed”][quote author=“Jorku”]1 лег
2 полулег с щанга
3 флайс
4 кофички

С нищо.

Оставяш ги тогава и правиш само първите 3.

Отначалото имах една програма гърди, трицепс и рамо.Като последно упражнение правех кофичките.В смисъл правех гърдите, трицепса и рамотo и като за последно упражнение кофички.Първата серия 8-10, втората 7-8, третата 4-5.Въпреки това не се отказах и след 5-6 месеца ги правя със дъмбел 25 кг, така че не се отказвай и се опитвай да ги правиш иначе от само себе си няма да стане ;)

06.02.07
16:51

[quote author=“djzed”][quote author=“Jorku”]1 лег
2 полулег с щанга
3 флайс
4 кофички

еми по 2 ко ще правиш 20 серии по 2 и стават 40 кофички докато свикнеш,
после ще качваш кофички ще сваляш серии , много сте меки ко се отказвате така то никой не е роден научен ... “немога да правя” пфф няма немога има неискам  :twisted:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1