Упражнение за рамо...

16.11.04
14:42

Разгледах всичко в форума но май не намерих точно това което търся...
Значи интересува ме цялата серия за рамо, имам предвид цяло рамо, задно, средно и предно...
Всичко
Коя е най добрата тренировка за рамото? И колко е мах на сериите

P.С. Sorry че не пиша на кирилица, но на ПКто ми няма и нямам право да инсталл...

16.11.04
15:14

Еми извинявай, ама постни малко подробности за себе си: стаж, данни, рамото те имтересува щото не върви или по друга причина. Каква ти е програмата в момента (ако изобщо тренираш) и още......
Ясно ти е, че най-добрата програма за Рони няма да е най-добрата за тебе, а най-добрата за тебе няма да е най-добрата за мене и....схващаш мисълта, нали.
Давай! :)

16.11.04
15:24

Класическата тренировка за рамо представлява това:
Почваш с базово упражнение - раменни преси с дъмбел или щанга, арнолд преси.
След това удряш трите глави на рамото с по 1 изолиращо упражнение.
Разтваряне встрани на дъмбел/скрипец - за страничните делтоиди.
Разтваряне от наклон пак дъмбел/скрупец - задни
Изнасяне напред дъмбел/скрипец/щанга - предни

Ако си напреднал или искаш нещо различно обясни по-подробно.

16.11.04
19:23

Ми 4есно казано искам нещо пове4е за предна 4аст. Това е което ми куца. Ина4е тренирам от около една година. Не мога да кажа 4е съм напреднал но не съм на4инаещ със сигурност. Но тъй като до сега не съм наблягал на рамо затова ме интересува какво то4но мога да подобря. До сега съм превил упр. които ги има в саита. Но пак казвам между другото. Не съм тренирал основно за рамо до сега.  Тренировката ми е основно за бицепс, трицепс и гърди. Като гледам да не натоварвам много. В смисъл бицепс идва с гърди после трицепс с гръб и бицепс(малко), после бягане после по4ивка и пак.

16.11.04
19:41

Включи задължително рамо и крака.
Тук има много примерни сплитове.

16.11.04
21:09

Какво точно приедставлява това “изнасяне напред”

16.11.04
23:20

Вдигаш ръката от вертикално положение до хоризонтално пред тялото :)

Привидно малко, рамото е мускул, който като движение се включва в съвсем различни мускулни групи, като гръб и гърди.
Моята препоръка е освен да вдигаш за всяка част, да сменяш и упражненията често(не акцента) - има много видове упражнения - като например лягане на лежанката с дъмбели и вдигане на ръцете но назад - до положение успоредно на тялото; вдигане на дъмбел с две ръце отпред отдолу до горе; хеликоптер, чукчета дори, страничен лег на лежанката и махове, дърпане на скрипец отпред и отстрани.....
Идеята е, че рамото почти не се движи само по себе си и с различните упражнения няма да развиеш излишно съответните синергетици, че те да поемат тежестта

17.11.04
12:29

Малко ми е чудно че точно предното ти рамо изостава :roll: след като наблягаш на гърди.Значи както ти каза гоча почвай със базово упр което удря целия мускул при твоя случай преси с дъмбели или милитъри изтласкване и незабравяй че са важни идругите глави на делтата.Ето ти примери които може да редуваш в две поредни тренировки:
1.Милитъри изтласкване 4х8-10
2.Придърпване на щанга към брадата/вертолет/ с тесен хват около10см
3.Странично вдигане с дъмбели 3х10
4.Вдигане от наклон за задно рамо3х10
            2
1.Преси с дъмбели 4х8-10
2.Разтваряне на дъмбели странично от полулег 3х10 на страна
3.Изнасяне ръцете напред на скрипец 3х10-12
4.Обратен пек-дек 2х15
Това са примерни тренировки може да ги редуваш Едната е с повече свободни тежести а втората с кабели.Акцента е в/у предната част.Не забравяй че тя участва активно и в упражненията за гърди.Тежестите са в пирамида.Дано съм ти помогнал.Успех

HE

17.11.04
12:34

Четири упражнения за рамо не са ли много? Аз лично правя по три.

17.11.04
13:59

Не са много ,но може да са и три при положение че сериите са 5.Все пак търси да начин за разтеж,а трябва да се и въртят упражненията.Все пак това е пример :o

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1