Четири дневен сплит

05.02.07
21:45

Така ето го и него.
понеделник - гърди  , трицепс
вторник - гръб , бицепс
сряда - почивка
четвъртак - рамо , крака
петък - гърди , трецепс
събота - почивка
неделя - почивка
понеделник - гръб , бицепс
вторник - рамо , крака и т.н.

Гърди                                              /трицепс
полулег с дъмбели 3х10                             /дъмбел зад врат  3х10
лег с щанга 3х8                                     / френско 3х10
флайс 3х12                                         / скрипец 3х10
кофички 2 серии по колкото кофички мога

Гръб                                                / Бицепс
хиперекстензии 2х12                               / бицепсово сгъване с щанга 3х8
МТ 3х10                                             / скотово 3х12
чукчета с щанга 3х10                               /  скотово с дъмбел 2х8-10
мечка 3х8

Рамо Крака
раменни преси зад врат 3х8-10
раменни преси на машина 3х8-10 ( тази машина съм я виждал само в този фитнес в който ходя , не мога да ви обясне точно какво представлява , все пак е за средно рамо наподобява раменни преси пред врат )
разтваряне на ръце встрани 3х10-12
разтваряне на ръце встрани от наклон 3х10-12 ( за задно рамо )

клек 3х10
бедрено згъване 3х10
повдигане на пръсти на машина 3х10

Стаж - 4 месеца тренирах , спрях за 3 и сега тренирам от 3 . 17 год. , 176-7 , 76-7 . Мислите ли , че ще претренирам с тази програма .
Както виждате на всеки 3 седмици правя или гърди-трицепс или гръб-бицепс или рамо-крака по 2 пати в седмицата.Когато правя примерно гърди в понеделник и петък за да не претренирам ( ако мислите че има такава възможност ) трябва ли да махам флайса или кофичките. ( това се отнася и за останалите МГ ) Е и кажете ми в останалите дни кое упражнение да махна ако трябва. И естествено това ще го правя единствено когато правя МГ по 2 пъти в седмицата .

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 09:18.

06.02.07
11:41

А каква е целта на този сплит? да чистиш или ?
Ако целта ти е да чистиш то нека сериите да са по 12-15 повторения.
Ако целта е маса нека да са 8-10 повторения при нормална работната тежест и 6-8 при максимална.
Когато тренираш една мускулна група свърши с нея и тогава тренирай следващата.
Не мисля, че е много разумно в седмицата да зафтаряш една мускулна група.

06.02.07
12:08

Маса е целта. Е то това не е всяка седмица на 3 седмица повтарям 1 тренировка 2 пати в седмицата.
Ей много зле обяснявам .
Е все пак кажете  мислите ли че ще претренирам и  ако мислите че ще , удачно ли е да махна 1 упражнение (примерно) когато правя гърди трицепс 2 пъти в седмицата . И това упражнение да го махна петъка ( 2 рия път кагато правя гърди и трицепс в тази седмица) Този въпрос се отнася и за гръб бицепс и рамо крака.

06.02.07
19:45

Не че съм разбирач но погледни каква програма предложиш в тази тема
http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=22831

Надявам се въпреки, че е 3 дневен да ти допадне

06.02.07
21:15

пич програмата ти е мн добра от моя гледна точка.Най ми хареса как ги вартиш. Аз лично тренирам 4 към 1 - 4 дена дигам 1 почивам и на ново (згъвач със згъвач т.н.)

имам само 1 въпрос към теб:
Видях че си висок и тежиш колкото мене и ма заитересува дали си със забавен матаболизъм  :roll:

06.02.07
21:25

noobmania
искам да пробвам по мойта  :)
dakas
да с бавен метаболизъм съм  :wink:

06.02.07
21:36

dakas
да с бавен метаболизъм съм Wink

с тебе имаме кво да си говорим  :lol:  понеже и аз съм с бавен
ако искаш пробвай моита прграма понеже при мене дади ефект и доста добър  (ако твойта не ти помага де )  :D

06.02.07
21:57

Защо не добавиш и корем поне 1 път в седмицата да речем когато правиш краката и рамото :?:

06.02.07
21:59

Забравих да напиша просто корема . Правя го всеки ден по 1 упражнение , различно упражнение всеки ден .
Ама оставате корема  :? .
Имах въпрос и никой досега не ми е отговорил. :cry:

TH

06.02.07
22:19

ако тренираш и се храниш правилно едва ли ще претрнираш само тва гърди и трицепс в  един ден....идва малко тежко но си заслужава да опиташ успех

08.02.07
13:57

Бих казал, ако си почива достатъчно и се храни правилно няма да има проблем с претренирането. Прекалено честите тренировки при период за трупане на мускулна маса ще имат негативен ефект - ще се получи претрениране. Мускулът не расте по време на тренировка, а когато тялото почива. Затова си осигурете достатъчно сън така, че тялото да е възстановено за следващата тренировка. Информацията е от bb-team.

08.02.07
14:37

Не бих казал, че тренирането на една мускулна група два пъти седмично е добра идея - освен ако не става въпрос за предмишница или прасец...

08.02.07
15:14

Ще тренирам по тази програма  2 месеца да видим какво ще стане  :lol:  . Ще се храня добре и да спа повече.

08.02.07
15:35

[quote author=“voland”]Не бих казал, че тренирането на една мускулна група два пъти седмично е добра идея

Всъщност, може и много повече от два пъти, има такива системи - http://www.t-nation.com/readTopic.do?id=905832

08.02.07
15:48

[quote author=”Петко К”]Всъщност, може и много повече от два пъти, има такива системи - http://www.t-nation.com/readTopic.do?id=905832

Не се и съмнявам в това... :D
Но пичът има 7 месеца стаж и то с прекъсване. Поне аз предлолагам, че за него доста по-удачно би било ако тренира всяка мускулна група по веднъж седмично. Макар че това всеки сам си го решава...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1