Домашни коремни преси за мъже?

06.02.07
22:48

Понеже правя кардио и силови тренировки не ми остават време и сили за коремни преси в залата,така че опитвам в домашни условия...Почти всеки ден правя следните упражнения-седнал съм на леглото(крака на пода) и правя частични
коремни преси с постоянно напрежение за горна част,а другото е упражнение е вдигане на краката от легнало положение на 90 градуса,които би трябвало да са за долна част...Определено чувствам напрежение и помпене в коремните мускули от тях,но все пак искам вашия съвет и за други подобни методики за домашни преси :roll: Кажете нещо,което би ми свършило работа...Целта ми са плочки и искам да ги изкарам възможно най-скоро,така че искам макс напрягане на корема,а освен това правя кардио и спазвам определен хранителен режим...

06.02.07
23:49

Повече от 2 пъти седмично няма смисъл да се прави корем, освен ако искаш да претренираш. Същота по-удачния вариант за корема е да се прави в залата тъй като ще са ти необходими тежести, 3х макс 15 повторения с тежест, като съответно избираш такова упражнение, с което да ползваш тежести.

07.02.07
11:25

Според мен, не е зле да пробваш и други варианти - вдигане на крака, но не до 90 а до 60 градуса, както и коремни преси с легнал на земята и с крака на леглото или изправени на стена. :)

08.02.07
19:02

Кое е по-добре 3х15 с тежести или 3х40 без тежести?Може би въпросът ми е глупав ,но все пак...:)

08.02.07
20:07

Не е глупав въпросът. 3x15 с тежест :wink:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1