17.11.04
08:01
Тренирам 5 пъти в седмицата - по 1 група + корем на ден с цел тренировката да не е повече от час и половина. така обаче не мога да обходя групите за 1 седмица. чувал съм че не е добре да се смесват групите на една тренировка. какво мислите по въпроса? по-добре ли да е си карам по класическата - гърди + бицепс, гръб + трицепс и крака + рамо или по нещо подобно или да не ги смесвам? тренирам от 8 месеца и се чувствам подготвен за всякаква програма.
17.11.04
10:15
Може да пробваш сега гърди и рамо , гръб задно рамо , бицепс трицепс , крака!!!като може всеки ден да прави6 преси!!!а също така може да почиваш 1 ден преди ръцете!!!аз лично съм тренирал по тази програма доста време и съм доволен от нея!!! Успех!!!
Здрасти! Аз смятам, че можеш да постигнеш успех с всякакви сплитове. Конкретно в твоя случай, щом те кефи да правиш по една група на тренировка, ще ти кажа, че на е нужно да ги обхождаш за седмица. За колкото време, за толова. Обаче ако ги разделиш така (условно) 1.Гръб 2.Крака 3.Рамо 4.гърди 5.бицепс 6.трицепс, аз не виждам как така “няма да можеш да ги обходиш за седмица”. Провай разни варианти и се спри на този, който на те кефи! Т’ва е!
Успех! :)
:shock: как така правиш една муслкулна група за час и половина ?!? Че това са минимум 25 серии при добра организация !? Иначе правилно ти казват да комбинираш бицепс+трицепс, също така е добре да разпределиш рамото м/у гърдите и гърба.
да, сменяй сплитовете отвреме на време без да се притесняваш
аз често ги сменям, но:
тренирам по 2 групи в една тренировка и пак я държа под 70 минути... от една страна - за да е високоинтензивна, от друга за да задържа поне малко кортизола... макар че след 20-тата минута той вече е ‘развързан’...
почивам по 60-90 секунди между сериите, 2-3 мин между разлините упражнения
тренирам през ден - или 3,5 пъти в седмицата... мисля, че това работи що годе добре за мен...
и все пак - разнообразяването на упражненията е хубаво - както са хубави неравноделните ритми в българската фолклорна музика и в тази на Дрийм Тиътър например :)
нярочно написах поста не под формата на съвет, а на разказ за себе си... пробвай и виж дали работи за теб
Здравейте,
Досега съм тренирал по една група на ден( от юни насам ) и затова реших че вече мога да почна с по две групи на ден като тренирам понеделник сряда и петък. Понеделник изтренирах макар и със зор но днес някакси неможах и мисля да се върна към старата схема всеки де по една грепа от понеделник до петък включително.
Какво ще ме посъветвате това добре ли е или е крачка назад
Е ама тука много зависи и каква е тренировката - колко серии и упражнения. При запазване на броя на сериите и повторенията и правейки две вместо една групи, работата си идва двойна. Но като цяло имам усещането (а и наблюдението), че доста от хората извършват непосилни за тях тренировки. Няма да е зле да се запознаят с някои от програмите на звездите, просто за сравнение. Иначе (отново казвам) всякакъв сплит върши работа, стига да е добре перценен за пределения човек (според мен).
Поздрави! :)
Да запазих си както броя упр. така и серийте.
Сега мисля да разширя броя упр. и после когато се върна на сплит да ги намаля.
А за програмите на звездите мисля че ми е рано :oops:
18.11.04
13:10
Гаден, ти по колко време тренираш на ден тая една мускулна група?Аз съм сигурен че ти повечето пъти претренирваш!За наи пълноценна тренировка не виждам смисал да се тренира една мускулна група повече от 30 минути!!!За една тренировка включваща 2 мускулни групи както казаха по горе ти отнема околко 60-70 минути!!!Аз съм сигурен че не стоиш в залата по малко от 1 час А като се замислиш повечето от времето ти минава в приказки!!!За това си избери някакъв сплит и тренираи по 2 групи в тренировка!!! Успех!!!
[quote author=“milenchev”]Гаден, ти по колко време тренираш на ден тая една мускулна група?Аз съм сигурен че ти повечето пъти претренирваш!За наи пълноценна тренировка не виждам смисал да се тренира една мускулна група повече от 30 минути!!!За една тренировка включваща 2 мускулни групи както казаха по горе ти отнема околко 60-70 минути!!!Аз съм сигурен че не стоиш в залата по малко от 1 час А като се замислиш повечето от времето ти минава в приказки!!!За това си избери някакъв сплит и тренираи по 2 групи в тренировка!!! Успех!!!
Тренирам около 40-45 мин всеки ден като гледам да редувам сутри-слетобяд.
По принцип в залата не водя абсолютно никакви разговори по простата причина че си имам фитнес в нас и съм си сам :D
Много ще съм благодарен ако някои ми подскаже някакъв сплит щото вече се уморих да разглеждам сайта, форума и разни други места и да се бълтая кое с какво да съчетая.
19.11.04
00:21
Гаден, тези 40-45 минути на мускулна група са твърде много и при положение че не губиш време между серийте имам чувството че вървиш на зад!!! Понеделник - Гърди,рамо(предна и средна част); Вторник - Гръб , задно рамо ; Сряда - почиваш ; Четвъртак - трицепс , бицепс; Петък - крака ; Събота - почивка ; Неделя - почивка!!! Пробваи така ако искаш!!! Казвал съм на неколко човека този сплит и са доволни!!!аз преди тренирах така и имаше ефект!!!Пробваи!!! Успех!!!
19.11.04
10:09
Предлагания сплит от Milenchev е наистина добър.Експериментирай и после ще кажеш за резултатите :)
Добре ще пробвам от понеделник.
А по колко упражнения да включа за мускулна група. По 2 достатъчно ли е?
Мисля,че по две упражнения ще е достатъчно, ама да са тежички и интензивни.
Успех! :)
19.11.04
21:50
Привет. Гледам, че сте поприключили разговора, но може да наблюдавате темата и да видите и моя въпрос. Чудя се дали съм на прав път в тренировките.
Преди месец два рових усърдно в сайта на бб-тийм и си направих програма по правилата. Установи се, че преди това малко съм претренирала, та реших да намаля тренировките от шест - седем на седмица на четири. Понеделник, вторник и четвъртък, петък, останалите дни почивка. Ама шило в торба стои ли? Полека лека пак се върнах на шест-седем пъти в седмицата и цялата програма ми се обърка. Сега едва ли не импровизирам всяка сутрин като вляза в залата. Единственото твърдо установено нещо са 30-те минути бягане накрая, коремните преси и работата за крака.
Втората група мускули я редувам - рамо, гръб, бицепси, трицепси - за тези групи горе-долу едни и същи са ми упражненията. Но за краката, понеже ги работя всеки ден, всеки ден правя различни упражнения, по две-три, по 20-25 пъти в серия, 4 серии - полуклек с малкия лост, екстензии (предно бедро 20 кг, задно -10), абдуктори (7 кг), напади с гири по 2 кг, лег-преса (май така се казваше тази машина) с десет килограма.
Какво ще кажете? Става ли тая система за нещо? Целта е поддържане на постигнатото в горната част на тялото и преди всичко стягане на тъпите крака, които нещат и нещат да се стегнат. Занимавам се с фитнес вече една година и осем месеца.
19.11.04
22:42
Гаден, 2 упражнения за мускулна група не са достатъчни, а прави по 3 упражнения!!!4 вече за теб може да са много но след време може и по 4 да правиш!това е!!! Успех!!!
Sashun, съвсем нормално е да претренираш така.
Мисля, че 4 пъти е максимума...
Според мен удачна програма е тази:
1 ден - крака + корем
2 ден - горна част на тялото + корем
Това е :)
20.11.04
13:36
Не мога, бе хора. Влече ме към залата всяка сутрин. Не се чувствам претренирала. Чувствам се добре, само дето заспивам в девет часа безпаметно и на най-интересния тенис мач. И след половин час съм кукуряк.
Щом ти се ходи всеки ден, намали обема. Примерно не тренирай повече от половин час с тежести и 20 мин аеробика...
Това, че не се чувстваш претренирала не означава точно, че всичко е окей. Но може така от време на време като усетиш самата ти, че претренираш да понамаляваш темпото.
20.11.04
13:42
Благодаря, gotcha. Какво се усеща като претренираш? Освен да речем мускулна треска.
Мускулната треска определено не е признак за претрениране. Тя е само, ако я чувстраш постоянно, но според мен една лека мускулна треска за 1-2 дни е дори нещо приатно :)
Ми чувстваш липса на желание да тренираш, постоянна умора в мускулите, губиш сила и издръжливост, това се сещам за сега има сигурно и още доста неща. Един съвет ще ти дам не седи повече от час, час и половина в залата (това включва - загрявката и аеробиката).
Успех ;)
20.11.04
13:51
Аз точно толкова стоя.:D Пак благодаря. :)
Разделът “фитнес за жени” е създаден, защото женското тяло доста се различава от мъжкото. Различават се и тренировъчните методики. Би било по-разумно и продуктивно за всички и най-вече за вас да отправяте въпросите си там.
Благодарим за разбирането!
Мартин
Миленчев, Рони прави по 4 упражнения за мускул в период за маса, та няма да коментирам, все пак и интензивността има значение де... :D
Поздрави!
Днес почнах по програмата която ми даде milenchev
Правих
ГЪРДИ:
1.Повдигане на щанга от хоризонтален лег
2.Повдигане на щанга от вертикалин лег-главата горе
3.Пек-дек
РАМО:
1. арнолд преси с дъмпели пред гърди от стоеж + разтваряне на ръцете встрани с дъмпели от стоеж(това второто непосредствено след първото)
2. последователно изнасяне на ръцете напред с дъмпел
Това е. Дайте мнение сега.
Докато вдигах ми се породи един въпрос:
понеже някой по ногоре каза да правя по 3 упр. се сетих днес да правя ли 3 упр за предно рамо и 3 за средно или общо да са 3 упражненията.
Здравей! Няма да се впускам в подробности, ама предното рамо и без това зверски ти се товари в тоя ден, та зат’ва по-добре завършвай рамото с упражнение за задно рамо. Ако пък задното рамо тренираш в друг ден, то не прави нищо повече.
Поздрави! :)
Е аз започнах по тая програма и задното рамо е в друг ден.
Тук да попитам къде да вместя корем
24.02.05
21:26
Здравейте
Досегашната ми програма беше
Понеделник - Гърди(3 упражнения), Рамо(3 упражнения), Корем
Сряда - Гръб(4 упражнения), Гръден кош, Корем
Петък - Бицепс(3 упражнения), Трицепс(3 упражнения) Корем
От тази програма много се преуморявах(особено понеделник - за рамото нямах почти никакви сили след като бях правил 3 упражнения за гърди). Освен това рамото ми започна много да изостава, спрямо другите мускулни групи и реших да наблегна малко повече на него
Искам да си сменя програмата си и се спрях на такава, в която всеки ден правя по 1 мускулна група(с и изключение един ден, в който тренирам бицепс и трицепс) плюс корем
Та програмата, по която смятам да тренирам е следната
Понеделник: Гърди(4 упражнения), Гръден кош, Корем
Вторник - Рамо(4 упражнения), Корем
Четвъртък - Гръб(4 упражнения), Корем
Петък - Бицепс (3 упражнения), Трицепс (3упражнения), Корем
Крака не мисля да правя все още(по натам ще ги включа задължително), а пък и в залата в която ходя има доста малко уреда за крака
Основния ми въпрос е дали е подходящо да тренирам рамо след гърди. Ако не е подходящо добре ли ще бъде да сменя местата на гърба и рамото т.е. вторник - гръб, четвъртък - рамо
Ако можете да ми кажете още някой съвет спрямо тази програма ще съм ви много благодарен
П.С. Забравих да кажа, че стажа ми е 7-8 месеца
24.02.05
23:03
Тука май ставаме много хора с проблеми, ама какво да се прави. Да си излея душата и аз.
Преди тренирах 3 пъти в седмицата по следния начин:
1.гърди, бицепс(по 3 упраженеия всяко)
2.гръб(5 упраженеия), трицепс(3упраженеия)
3.рамо(3 упраженеия), крака(5 упраженеия),
а корем правех когато не се чувствам като гъз. Логично след гърба и краката се чувствах като ГЪЗ(извинете за грубия израз, но най-добре описва физическото и психическото ми състояние в тези моменти) и смених тренировката:
1.гърди, бицепс
2.гръб, корем
3.рамо,трицепс
4.крака, корем,
броя на упражненията е същия, но след двойните тренировки пак се чувствам доста изтощен. Та въпроса ми е дали тази програма дето ползвам в момента е удачна(тренирам за маса, предимно с лостове, гледам да не се задържам повече от час, час и малко в залата, хапвам си, пийвам си буламачите)? И дали за маса е удачно да направя сплит, в който да тренирам само една група(ако отговора е да по колко упражнения и кой освен основните, които правя) И най-важното е по-колко пъти в седмицата да посещавам чистилището(фитнеса :D )?
Благодарско :) .
ми незнам аз ли4но тренирам от година и положина по4ти и ако не пража ж седмицата 2 пати гарди и раце се едно не сам тренирал!
Му скулите ми се жазтаноижиажат доста барзо!
А и иам мо6е да се ка6е доста добре!
Гледам да си набажйа от храна по около 150гр протеин на ден!
27.02.05
19:44
ами.. аз мисля че тренирането на 1 група/ ден или най-много 2 на ден е доста удачен вариант (поне за мен). всеки ден си има по една набелязана група мускули и така натоварвам точния мускул най-ефективно, стоя до 40 мин в залата, спазвам си класическите правила за маса... и така резултатите не се бавят. Удрям точно, силно, на място и без да бързам.