26.01.07
19:20
на 15 години съм и тренирам по следната програма http://www.bb-team.org/training/000157.php ,обаче гледам всичко ми расте,само бицепса ми е помръднал мнгого малко . ако можете да ми кажете да включа някои упражнения които ще усилят растежа на бицепса и на кое място да ги сложа в тренировъчната ми програма. :?: :!:
26.01.07
21:56
Едно скотово след тия 2 упражнения за бицепс дето са ти в тренировката за 1ви ден. Пак 3 по 8. От кога тренираш?
26.01.07
22:03
Като ти гледам годините и за коя мускулна група имаш проблем, според мен най-вероятно я претренираш. Това е най-често срещаната грешка попринцип.
26.01.07
22:45
ми почвам вече 4-тия месец
ami ti si na 15 godini 4ovek kolko iska6 da ti e golqm bicepsa 45sm ? Ami nqma da stane digai si biceps i ne pretrenirvai i qj pove4e i is4ko 6te e 6 :)
Петко К - пиши на кирилица!
Същия проблем като моя и на мен бицепса и гърдите ми изостават доста иначе съм доста корав :D
Това е генетика на мен пък гърди и бицепс най-добре ми се развиват ,за бицепс прави
Прав с лост 3 серии
Чъкова 3 серии
Скотово или Концентрично 3 серии
02.02.07
11:41
Това не е ген. Гърди и бицепс са най-претренирваните мускули в тялото. Логиката е проста, всеми като иде в зала иска или да покаже колко може да вдига, или си дава максимум зор да вдигне опрелени килограми (за да може да качи много сила на лежанка) и стига до отказ много често.
Другия нещо, което ще каже е като правите по много серии вие какво очаквате? Много серии, някои от които до отказ и край, растеж нанай.
Моята програма за гърди е следната
1 серия горен лег, 1 серия хоризонтален лег, 1 серия флайс. Ако не съм си дал максимум зор на тези серии, вкарвам и 1 серия кросоувър.
След такава програма имам яка мускулна, а повечето хора дето правят по 16+ серии незнам как преживявате след тия тренировки.
Съгласен с Huskarl, особено за тренировката за гърди.
Тия дни се начетох на някакви програми с по 4 до 5 упражнения, все с по 4 серии и т.н., което на мен лично ми изглежда, като абсолютно изхвърляне, освен ако не става въпрос за някой с много опит. :)
С три упражнения и с по три, рядко по 4 серии в едното упр. за гърди, успявам да си докарам МТ без никакъв проблем - това са 9 максимум 11 серии, а ако някой на с месец, два стаж прави по 16+ серии...за мен лично би означавало, че само си размахва някакви тежести и толкоз. :)
Аз лично залагам и на по-малко повторения - 8-5 без да стигам до отказ, просто така го чувствам по-добре, а и идеята е да вдигам и силата - килограмите -> ефекта. :)
И аз съм правил серии с по 20 повторения и съм се чудил на т’ва - претренираш, нищо не правиш и т.н., ама се оказа, че е вярно. :)
Напоследък и за бицепс съм започнал да правя по две упражнения + едно за предмишница/брахиалис и май доста добре влиза, ама и килата съм качил и се усеща ЯКО. :)
Може би не е мястото тук да питам, но не искам да ви занимавам в цяла нова тема.
Значи някаде съм чел или някой ми е казал, че ако не правя крака останалата част от тялото не се развива по оптимален начин има ли нещо такова?Питам защото не ме кефи да правя крака, но ако това което съм чул е вярно ще трябва:(
07.02.07
22:28
Същото искам да попитам и аз - не ми харесва тая преса и това клякане... и тва си е! А пък да не говоря, че на другия ден ходя като разпран от е***е :cry: . Трябва ли и тях да се тренират
07.02.07
23:39
на 15 години съм и тренирам по следната програма http://www.bb-team.org/training/000157.php ,обаче гледам всичко ми расте,само бицепса ми е помръднал мнгого малко . ако можете да ми кажете да включа някои упражнения които ще усилят растежа на бицепса и на кое място да ги сложа в тренировъчната ми програма.
аз съм на 14 бате и имам 38 ръка - за 3 месеца стана 38 от 36 - прави малко упражнения - 3 наи много по 3 серии по 8 повторения и се храни както трябва - не би трябвало да имаш проблем - аз лично правя така
1. бицепсово сгъване с щанга от стоеж
2.бицепсово сгъване с дъмбел от седеж
3. скотово
Кое кара мускула да расте? - повечето кръв в него. Решението е просто - вземете си една “помпичка” за ръка, не знам дали така се казва, водят го щипка за ръце, ето пример http://www.sportbul.com/access-fit.html. Между серийте помпайте стискания с тази щипка и гаранция, че ще има резултат.
Едно, че развива много захвата, и друго че напомпваш страшно добре мускула - много добре влияе за бицепс и трицепс. Пробвайте - няма да съжалявате.
PS - ръкостискането става като менгеме :D
Нищо подобно.
Е, може и да се бъркам :lol: , но при мен откакто почнах да ползвам такава щипка бая мръднах на бицепс и трицепс. Спомага за по-добро напомпване.
Тази щипка представлява уред за развиване на предмишницата, а не на бицепса и трицепса. Преди имаше едни гуми, които се стискаха с ръце за същата цел.
08.02.07
10:51
Съгласен съм за щипката - аз съм доста скептично настроен за тези щипки - мисля ча няма по хубаво от свободнине тежести