04.02.07
22:35
Здравейте на всички. Отивам направо към проблема.
На 17 години съм, тежа 65 кг. и съм висок 183 см. С две думи - голяма хърба съм. Въобще не харесвам тялото си. Та решил съм аз да направя необходимото за да покача ММ. Въпросът е, че не знам как да си направя режим на хранене и какво да ям - четох много и знам горе-долу каква храна е пълноценна, но според мен големият ми проблем е даскалото - сутрин ми е голям зор ( ставам в 5:30, защото пътувам и до 11 часа изяждам една баничка с една малка боза ) . След това виж съм хапнал някоя вафла и туй то до към 14 - 14:30. Ям много, но не често и нередовно. Ям всякакви храни. Не ми е проблем да си нося нещо в даскало и да си го хапвам там. И друго искам да споделя - утре ще започвам фитнес та да попитам дали не трябваше първо да се посъветвам за храната, да кача маса и тогава да отида на фитнес или и така няма проблем? Честно да ви кажа... срамувам се от тялото ми :cry: , та затова моля за толерантност и помощ. Сигурен съм, че тук е пълно с хора, преминали през моя проблем и ще Ви помоля главно за помощ в режима на хранене и самата храна. Благодаря Ви предварително.
04.02.07
23:00
Ами значи по принцип са ти нужни 2,5 г ПРОТЕИН/ кг и до 5г ВЪГЛЕХИДРАТИ/кг лично тегло
зимаи некаде по 160г протеин 260 въг, аз лично въглехидратите ги набавям от храната, и за секи случей пиа по 20- 30 грама на ден геинер
Щом си на даскало куписи неко амино, и гейнър пии ама трева и да ядеш, немое така :lol:
Колкото до изграждането на хр режим, може да си го направиш сам от таблицата в форума,
аз така правя, не се задълбочавам толкова, избягваи само въгл. след 7-8 вечерта, иначе ако искаш ММ гледаи да се храниш през 3 часа :roll:
05.02.07
18:54
Въобще не си ме разбрал... но както и да е аз вече горе-долу се справям - в този супер сайт има всичката информация, която ми е нужна и мисля, че ще успея да си направя :)
ПП - Ако модераторите на този сайт решат, че темата вече е излишна да я изтрият :)
06.02.07
01:20
И мене ме мързеше мн. неща да правя , ама разбрах , че сам ако не си помогна няма кой да ми помогне се стегнах и си направих и хранителен и тренировъчен режим ;)
В хранителния режим няма нищо кой знае какво. Просто се придържаш към някой неща , малко прости сметки и си готов ;) Аз също съм много хърбав , ма откакто почнах фитнес веднага мускулчетата почнаха да растът (макар и малко) и да се оформят , сега съм малко по-добре :)
Значи както ти каза пича трябва да направиш 2 прости сметки - колко белтъчини и въглихидрати са ти необходими на ден. Едни казват 2 , други 2.2гр. , 3ти пък 3гр. белтъчини на кг. тегло. Сметни си ги най-грубо ще ти се получат между 130 и 195гр. белтъчини на ден. въхлихидратите около 350-60гр. на ден. Така ето ти 2 линка , които съдържат таблици
:arrow: http://www.bb-team.org/nutrition/table.php?t=1
http://www.bb-team.org/nutrition/000197.php
Тук пише количеството белтък и въглихидрат , съдържащи се в 100гр. продукт. От тук избери подходяща храна. Не е трудно , дори ще ти е интересно :) Сам прецени дали ще ядеш в даскало и т.н. Само както ти каза пича отговорил ти преди мен , стреми се да ядеш по-малко и по-често , през 2-3 часа :)
1 съвет :arrow: Сутрин ти трябват въглихидрати , както и преди тренировка , преди лягане яж храни , който съдържат по-бавно усвояеми белтъчини :)
Успех , яж много и правилно , тренирай здраво , не пуши и не пий (като мене :lol: ) и до няколко месеца би трябвало да има осезаема разлика.
По нататъка като натрупаш малко опит в залата си вземи хранителни добавки (креатин , глутамин) , сега ако неможеш да си набавяш необходимите белтъчини и въхлихидрати пий суроватъчен протейн :)
[quote author=”[.::Ultras::.]”]И мене ме мързеше мн. неща да правя , ама разбрах , че сам ако не си помогна няма кой да ми помогне се стегнах и си направих и хранителен и тренировъчен режим ;)
В хранителния режим няма нищо кой знае какво. Просто се придържаш към някой неща , малко прости сметки и си готов ;) Аз също съм много хърбав , ма откакто почнах фитнес веднага мускулчетата почнаха да растът (макар и малко) и да се оформят , сега съм малко по-добре :)
Значи както ти каза пича трябва да направиш 2 прости сметки - колко белтъчини и въглихидрати са ти необходими на ден. Едни казват 2 , други 2.2гр. , 3ти пък 3гр. белтъчини на кг. тегло. Сметни си ги най-грубо ще ти се получат между 130 и 195гр. белтъчини на ден. въхлихидратите около 350-60гр. на ден. Така ето ти 2 линка , които съдържат таблици
Тук пише количеството белтък и въглихидрат , съдържащи се в 100гр. продукт. От тук избери подходяща храна. Не е трудно , дори ще ти е интересно :) Сам прецени дали ще ядеш в даскало и т.н. Само както ти каза пича отговорил ти преди мен , стреми се да ядеш по-малко и по-често , през 2-3 часа :)
1 съвет :arrow: Сутрин ти трябват въглихидрати , както и преди тренировка , преди лягане яж храни , който съдържат по-бавно усвояеми белтъчини :)
Успех , яж много и правилно , тренирай здраво , не пуши и не пий (като мене :lol: ) и до няколко месеца би трябвало да има осезаема разлика.
По нататъка като натрупаш малко опит в залата си вземи хранителни добавки (креатин , глутамин) , сега ако неможеш да си набавяш необходимите белтъчини и въхлихидрати пий суроватъчен протейн :)
Преди тренирах 5 месца спрях за 3 и ся ми е 3-та седмица ама не пуша нит пия и някои викат че съм химик пак а3 и протеин дори не си зеам шот не само че съм в началото пак и без тва няя много мангизи ама определено си прав че пиенето и пушенето вреди ;)
06.02.07
18:43
[quote author=”[.::Ultras::.]”]И мене ме мързеше мн. неща да правя , ама разбрах , че сам ако не си помогна няма кой да ми помогне се стегнах и си направих и хранителен и тренировъчен режим ;)
Много мерси пич страшен си! Таблиците са супер и наистина е интересно да си го направя сам. Наистина мерси много ти ми помогна с голям тласък. Искам да те попитам друго - значи тази седмица започнах фитнес (в понеделник ) и днес ходих, ще ходя утре и други ден. Та въпроса ми - вчера правих гърди и трицепс, днес правих гръб и бицепс, утре ще правя крака ( не съм сигурен, още го обмислям ) и рамо, и в четвъртък мисля да направя пак гърди понеже искам най-много на тях да наблегна а пък и следващото ми трениране ще е чак в понеделник и ще имам време да си почина :) . Добър ли ми е подхвата? Приемам всякакви стабилни съвети. Мерси
[quote author=“Hydro”][quote author=”[.::Ultras::.]”]И мене ме мързеше мн. неща да правя , ама разбрах , че сам ако не си помогна няма кой да ми помогне се стегнах и си направих и хранителен и тренировъчен режим ;)
Много мерси пич страшен си! Таблиците са супер и наистина е интересно да си го направя сам. Наистина мерси много ти ми помогна с голям тласък. Искам да те попитам друго - значи тази седмица започнах фитнес (в понеделник ) и днес ходих, ще ходя утре и други ден. Та въпроса ми - вчера правих гърди и трицепс, днес правих гръб и бицепс, утре ще правя крака ( не съм сигурен, още го обмислям ) и рамо, и в четвъртък мисля да направя пак гърди понеже искам най-много на тях да наблегна а пък и следващото ми трениране ще е чак в понеделник и ще имам време да си почина :) . Добър ли ми е подхвата? Приемам всякакви стабилни съвети. Мерси
Пич не се почва така мой да са претовариш Начи първите 2 седмици праи сичко смисал секи ден ше праш гърди гръб бицепс и т.н. ... и по малко серии важното е тялото ти лека по-лека да свикне ;) Па чак тогаз почваи по-програма.
[quote author=“Hydro”]Здравейте на всички. Отивам направо към проблема.
На 17 години съм, тежа 65 кг. и съм висок 183 см. С две думи - голяма хърба съм. Въобще не харесвам тялото си. Та решил съм аз да направя необходимото за да покача ММ. Въпросът е, че не знам как да си направя режим на хранене и какво да ям - четох много и знам горе-долу каква храна е пълноценна, но според мен големият ми проблем е даскалото - сутрин ми е голям зор ( ставам в 5:30, защото пътувам и до 11 часа изяждам една баничка с една малка боза ) . След това виж съм хапнал някоя вафла и туй то до към 14 - 14:30. Ям много, но не често и нередовно. Ям всякакви храни. Не ми е проблем да си нося нещо в даскало и да си го хапвам там. И друго искам да споделя - утре ще започвам фитнес та да попитам дали не трябваше първо да се посъветвам за храната, да кача маса и тогава да отида на фитнес или и така няма проблем? Честно да ви кажа... срамувам се от тялото ми :cry: , та затова моля за толерантност и помощ. Сигурен съм, че тук е пълно с хора, преминали през моя проблем и ще Ви помоля главно за помощ в режима на хранене и самата храна. Благодаря Ви предварително.
Помагам ти много за храната ти, като ти казвам, че с тая баничка дето я ядеш с “една малка боза” и “някоя вафла”... е изключително вредно и не е присъщо за човек които си гледа тялото.Изключи “буклуците” от яденето, по-добре стой гладен отколкото да ядеш боклуци.
И все пак за да не стоиш гладен да видим ко ще напишат другите :-)
06.02.07
21:26
Да, прав си - аз сам стигнах до този извод, че това което ям е “боклук” , но аз подчертах, че започнах да “УВАЖАВАМ” тялото си от преди 1 седмица и нямах възможност за друга храна : . Сега вече ще е друго. Но не разбрах едно - значи тези 160гр белтъчини (горе-долу толкова за мен) на ден и 360гр въглехидрати трябва да ги приема независимо храната? Естевствено няма да ям на по-малко от 3 часа.
06.02.07
21:40
“1 съвет Arrow Сутрин ти трябват въглихидрати , както и преди тренировка , преди лягане яж храни , който съдържат по-бавно усвояеми белтъчини Smile”
Значи тук не те разбрах... кой са тези храни?
160гр белтъчини и 360гр въглехидрати - общо от всички храни, хубаво е да ги комбинираш и да ги сменяш с алтернативни(храните), когато има възможност.
Не е казано точно 160гр.. при твоя организъм може да са по-малко може да са повече..но се стреми да си там някъде.
Ще усетиш разликата от яденето на хубава храна.Чувстваш се по друг начин - настроение, сила.. всичко се променя :)
06.02.07
22:41
Еми виж са то в таблицата ти е написано кой храни съдържат въглихидрати :) Примерно за закуска яж 1 банан + 1 кисело мляко (или 500гр. прясно мляко) + 2-3 яйца да речем.
За тренировките ще ти кажа следното.Първите 2-3 седмици ходи по 3 пъти на фитнес седмично.И през тези 3 пъти седмично правиш следната програма http://www.bb-team.org/training/000156.php :arrow: това е от т.нар. кръгови тренировки, които се правят с цел тялото ти да свикне с натоварването. Прави ги с малки килограми, за да си изградиш някъква техника и да се научиш да правиш чисти и правилни повторения. После попитай пак за няква програма , за която пак ще получиш някакви напътствия :)
[quote author=”[.::Ultras::.]”]Еми виж са то в таблицата ти е написано кой храни съдържат въглихидрати :) Примерно за закуска яж 1 банан + 1 кисело мляко (или 500гр. прясно мляко) + 2-3 яйца да речем.
За тренировките ще ти кажа следното.Първите 2-3 седмици ходи по 3 пъти на фитнес седмично.И през тези 3 пъти седмично правиш следната програма http://www.bb-team.org/training/000156.php :arrow: това е от т.нар. кръгови тренировки, които се правят с цел тялото ти да свикне с натоварването. Прави ги с малки килограми, за да си изградиш някъква техника и да се научиш да правиш чисти и правилни повторения. После попитай пак за няква програма , за която пак ще получиш някакви напътствия :)
Ами и аз му казах по-нагоре първите 2 седмици да прави сичко ;)
07.02.07
22:47
Добре ще се постарая другата седмица да съм по тази програма, но имам един въпрос - мога ли да оставя коремните преси за вкъщи и кога да ги правя всмисъл преди ядене ли кога...?
Ако искаш да ги праиш след ядене трябва да мине поне 1-2 часа да се смели храната в стомаха а за преди ядене може 1 час преди ядене не съм сигурен ;)
-=ExErCiSe=- виж наблягаи на месото ориза картофите те са ти необходими 1-2 часа преди и 1-2 часа след трен купи си овесени ядки може да ги комбинираш с прясно мляко +4 белтъка за закуска (калорични са садържат фибри ) хапваи по 6-7 пъти на ден тренираи правилно и ефекта няма да закъснее , но задължително трява постоянсто и в залата и на масата :D
Успех !
08.02.07
11:05
[quote author=“Jihatji”]-=ExErCiSe=- виж наблягаи на месото ориза картофите те са ти необходими 1-2 часа преди и 1-2 часа след трен купи си овесени ядки може да ги комбинираш с прясно мляко +4 белтъка за закуска (калорични са садържат фибри ) хапваи по 6-7 пъти на ден тренираи правилно и ефекта няма да закъснее , но задължително трява постоянсто и в залата и на масата :D
Успех !
Благодаря :) и на теб и на Dancho` и на всички, които ми помагате!
08.02.07
19:34
объркахте го мисля малко ще ти дам примрен хр режим като за тебе .
сутрин ( преди да тръгнеш явно ставаш доста рано ако можеш хапни ! )
2-3 банан със 3 яйца и сирене .
В дасакло си носи сандвичи с пилешко месо два с по една пържола вътре при твоя метаболизъм ръст и килограми няма проблем да са от бял хляб ...
яж ги във второто и преди 5 тия час междучасия .
като се върнеш някаква пържола с картофи или ориз глледай обилоно да хапнеш !
за следобедна закуска едно мляко със 100 грама фъстъци ще ти дойде доста добре .
за вечерея пиле със зеленчуци ако тренраш следобяд яж и ориз или картофи с пилето
преди лягане яж извара или 100 грама сирене
това е ... отначало може да ти се стори мн яденето ама трябва да го ядеш
08.02.07
20:44
Супер, още идеи - мерси :) . Но малко ми се струва, че закуската няма да ми е подходяща - по-скоро овесени ядки + мляко?
А как да ям това?
http://pictureses.hit.bg/DSC00157.JPG
[quote author=”-=ExErCiSe=-”]Супер, още идеи - мерси :) . Но малко ми се струва, че закуската няма да ми е подходяща - по-скоро овесени ядки + мляко?
А как да ям това?
http://pictureses.hit.bg/DSC00157.JPG
Да овесени ядки с (кисело) прясно мляко идеално за закуска ;)
08.02.07
23:10
овес мляко + протеин ! :)
08.02.07
23:11
сложих банани щото по лесно се консумират сутрин особено когато ти се спи се пак 5 и 30 незнсам при тебе ама аз кат стана толкова за даскало иии ако ям овесените ядки ще повърна бананите и яйцата доста по лесно ги изяждам :lol:
Как ставаш 5:30 аз за даскали в 8 ставам ;)
09.02.07
15:51
Доста е шибано ама... няма как трябва се пътува :D а тея овесени ядки голяма гадуст бре - дайте съвет с какво да ги заменя? Въобще не ми харесват и като ги ям ми се гади :( :( :(
ХаХа чесно да ти кажа и аз още не съм ял овесени ядки ми мои да ги замениш с орехи фъстъци.. :D
09.02.07
19:45
Супер, ще си взема кашу много го харесвам :)
Ей сега преди малко ядох овесени ядки направо са супер и ако ги ядеш с прясно мляко направо нямат грешка и не са скъпи излизат ми 2.60 лв кг ;)
09.02.07
22:53
Да, ама 100 грама кашу са ти колкото кило офес :) . Бананче, овес, прясно мляко, лъжичка мед, в блендера и става уником - богато на въглехидрати, богато на белтък, доста вкусно, и да не говорим, че не е скъпо :) .
Начи по-хубаво кашу да ям така ли ?
10.02.07
00:32
2-3 банана на закуска, ама не неска :lol: Повече от 1 банан на ядене недей яж ! Овесените ядкй се заместват без проблем със 100 грама салам и 5 филий хляб (ма в случая белтъчините ще са повече , а въглихидратите с 20г. по-малко)
Прясно мляко до 12:00 1л. можеш да пиеш няма да е зле , за закуска също 3 бъркани яйца + 1 кофичка кисело мляко , 5 филийки хляб (100-150гр.) и 100гр. салам шпеков да речем + 1 гейнер 1/2 белт/въгл и си номер 1 :)
10.02.07
15:13
Доста добре звучи :lol: само гейнера няма да взема
10.02.07
16:18
Начи по-хубаво кашу да ям така ли ?
Омг не !
и аз като -=ExErCiSe=- тренирам от скоро и съм с “внушителния” ръст от 176см и тежа 56кг :) Определено след като почнаха тренировките ям доста повече, дори си мисля че съм качил килограми ( което ми се струва невероятно ). Темата е доста полезна и се надявам занапред да продължаваме да обменяме опит. Имам една питанка за калориите. Трябва ли да ги следя, да ям храни с повече или по-малко ?
13.02.07
19:30
Да, аз споделям твоето мнение. Даже мисля, че и аз съм качил към килограм за почти 2 седмици - храненето ми е значително по-начесто и ям доста повече. Лошото е, че не винаги спазвам режима си, но се налага... :(