Боли ме кръста.

TU

07.02.07
18:15

Дали е възможно от коремни преси да ме боли кръста. Правя ги на накронена пейка и усещам лека напрежение в кръста по време на упражнението. Вчера правих преси и днес ме боли кръста. Трябваше да правя гръб днес ама нарочно не отидох.

07.02.07
18:34

Ми мисля че е възможно.Докато ги правиш пресите се старай да дършиш колкото се може по изправен кръста...

[quote author=“alleN”]Ми мисля че е възможно.Докато ги правиш пресите се старай да дършиш колкото се може по изправен кръста...

Гърба не трябва да е изправен при коремни преси и подобие.

Вече няколко човека които познавам ги боли кръст от коремни преси. Не мога да си обясня защо. Мен ме боли малко от тяга примерно ама от преси...
Може би наистина от положението на гърба.

TU

07.02.07
22:33

Колан дали ще помага? Ако не ще го правя, така че гърбът ми да е на опора.

[quote author=“tuocs”]Колан дали ще помага? Ако не ще го правя, така че гърбът ми да е на опора.

Колана само ще ти пречи май. Най - малкото ще те ръби много злобно. Търси решението в промяна на техниката.

__

07.02.07
23:43

чел съм статти за пресите и пише че е по важно положението на рацете ноете мн ме изненада - рацете трябва да са зад връта и на гардите както гледам че е практиката в много зали  а гърба  трябва да е пресвит

TU

07.02.07
23:46

На гърдите ги слагам аз

Ръцете променят само центъра на тежеста. Ако са горе е малко по трудно.
Друг въпрос е ако натискаш със ръцете главата си...
Не дръжте гърба изправен докато правите преси. Прав гръб се държи при тяга, клек... а у.. не при преси.
Коремните мускули се натоварват като се прави чупка в гърба.
Аз искам да питам тези, които правят преси и ги боли кръста, вие тяга или поне екстензии правите ли?

__

07.02.07
23:57

Аз лично нямам болки но правя хиперстазии и римска тяга и нямам пролем при пресите - просто трябва техниката да е правилна

TU

08.02.07
00:05

Правя тяга, преди нея загрявам с екстензии

[quote author=“Huskarl”]Аз искам да питам тези, които правят преси и ги боли кръста, вие тяга или поне екстензии правите ли?

Аз и когато не съм правил пак нямах проблеми с тях. Не е от това  :)

__

08.02.07
00:50

дам не е от тях - просто трябва да спускате до определено положение на пресите и нямате да имате проблем

TU

08.02.07
09:18

Днес не ме боли. :D Ще правя гръб :)

08.02.07
11:01

Мен по принцип ме наболява след тягата, но мисля че това е мускулна треска. Иначе и преси правя и екстензия, като пресите са в дните когато нямам гръб.

FZ

08.02.07
12:00

[quote author=“tuocs”]Дали е възможно от коремни преси да ме боли кръста. Правя ги на накронена пейка и усещам лека напрежение в кръста по време на упражнението. Вчера правих преси и днес ме боли кръста. Трябваше да правя гръб днес ама нарочно не отидох.

Възможно е да е от коремните преси .
Ако правиш много бройки и то всеки ден напълно възможно е да е от тях.
Но във никакъв случай не слагай колан когато правиш коремни преси .

12.02.07
22:22

[quote author=“Jorku”]Вече няколко човека които познавам ги боли кръст от коремни преси. Не мога да си обясня защо. Мен ме боли малко от тяга примерно ама от преси...
Може би наистина от положението на гърба.

Според мен просто не трябва да ги правиш тия преси,аз също усещах такава болка, когато ги правех.Просто смени тия преси с друго упражнение, аз например правя едно на “дюшека” , не знам как се казва, ама душата ти изкарва, 30 бройки и все едно са те ритали в корема :)

12.02.07
22:39

[quote author=“tuocs”]Дали е възможно от коремни преси да ме боли кръста. Правя ги на накронена пейка и усещам лека напрежение в кръста по време на упражнението. Вчера правих преси и днес ме боли кръста. Трябваше да правя гръб днес ама нарочно не отидох.

Изобщо не е от пресите. Правя откакто се моня от всякакъв тип, никога не са правили проблем на кръста ми.

Освен ако не ги правиш с тежести разбира се. И щом имаш проблем, пресите ги прави от легнало положение, а не от наклон. Така или иначе както и да тренираш корем пресата усезателно няма да се промени, плочките се определят от това което е над мускула, а не толкова от самия мускул/ако разбира се го има.../.

От колан смисъл няма. С нищо няма да ти помогне при подобни натоварвания.

Най-елементарното което може да направиш е да си дадеш почивка на кръста.

23.02.07
02:00

най-добре ходи на ортопед и/или невролог да ти прегледат гръбнака а може и снимка да ти направят защото е възможно да имаш травма за която не подозираш!
мен така дълго време ме болеше гърба след натоварване и най-вече след коремни преси и после като ме снимаха се оказаха че имам изместен прешлен... деба  :(

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1