Пирамиди ...

08.02.07
12:40

Здравейте.
Нещото което ме накара да пусна тази тема е, че наскоро четох интервю с Джей Кътлът, в което той обясняваше как той тренира.
Това което ми направи впечатление беше, че той прави пирамидите по следния начин:
1. Една загряваща серия 15 повторения с малка тежест
2. Прави 6 повторения с максимална тежест
3. Намаля тежеста , като покачва броя повторения 8-10-12

Поне до сега което съм чел е, че пирамида обикновенно се прави 12-10-8-6 със покачване на тежестта (а не обратна както той обяснява)

Ще съм много благодарен ако някой, който наистина има идея ми обясни какво печели с тази “Обратна” пирамида и какво губи съответно.

08.02.07
12:53

[quote author=“noobmania”]Здравейте.
Нещото което ме накара да пусна тази тема е, че наскоро четох интервю с Джей Кътлът, в което той обясняваше как той тренира.
Това което ми направи впечатление беше, че той прави пирамидите по следния начин:
1. Една загряваща серия 15 повторения с малка тежест
2. Прави 6 повторения с максимална тежест
3. Намаля тежеста , като покачва броя повторения 8-10-12

Поне до сега което съм чел е, че пирамида обикновенно се прави 12-10-8-6 със покачване на тежестта (а не обратна както той обяснява)

Ще съм много благодарен ако някой, който наистина има идея ми обясни какво печели с тази “Обратна” пирамида и какво губи съответно.

Ами и аз съм правил така. Според мен когато правиш обратна пирамида имаш сила за по-големите тежести в началото и после като започва да се изморява дадения мускул му слагаш по-малки тежести. Аз така си го обяснявам, ако не съм прав ме поправете.

Това нещо се казва обратна пирамида както вече знаете. Общо взето логиката може би идва от това да си направиш тежките серии първо. Това обаче обезмисля главната цел на пирамидата - да покачваш постепенно за да избягваш контузии и мускула да работи пропорционално. Това е моето мнение де. Има доста почитатели обратната пирамида. Аз си правя нормална.

08.02.07
13:25

Да това е ясно но какво се печели от това и какво се печели при стандартната пирамида?
Тоест какви са плюсовете и минусите на 2-те?

При нормалната пирамида(не права защото и такава има) започваш с малки килограми като покачваш. Така мускула ти се загрява и най - тежките серии са ти 3та и 4та да кажем. Докато при обратната са ти 1ва и 2ра(работни). Естествено, че ще ти е по - трудно да си направиш последните серии най - тежки при нормалната пирамида, но ще е много по - сигурно. Например при обратна пирамида да кажем, че загряваш една серия с 50 килограма. И след това 2рата ти серия е със 90 или 100 или там с колкото си правиш работни серии, а след това намалява. Просто ще дойде доста кофти като натоварване - моментално.

09.02.07
00:12

Обратната пирамида е любимото ми - целта е да загрееш 2-3 серии,след това да можеш да избуташ(за бенч-преси пр.) по-големи килограми.Това стресира мускула доста добре,а най-хубавото от всичко е, че след това следват серии с по-малки килограми които са едновременно по-безопасни и по-добре напомпващо действат.Качва се и много сила така !

SK

09.02.07
08:54

Пирамиди колко искаш, Фараони като Джей Кътлер ... малцина :)))
[quote author=“introducer”]Обратната пирамида е любимото ми - целта е да загрееш 2-3 серии,след това да можеш да избуташ(за бенч-преси пр.) по-големи килограми.Това стресира мускула доста добре,а най-хубавото от всичко е, че след това следват серии с по-малки килограми които са едновременно по-безопасни и по-добре напомпващо действат.Качва се и много сила така !

Нормално е обратната пирамида да ти е любима, ако целиш да правиш сериите си с тежко и да гледаш само кг на лег примерно, но не тя е най-ефективната ... и аз мога да загрея с лоста след тва с 50 кг една 10-ка и да сложа 100 за 4-5 повторения и после да издухвам на 80 примерно.Ако искаш да постигнеш добри резултати в растежа не това е начина ;)
Петко К - не пускай поредни мнения.

10.02.07
17:15

Аз съм доволен от тоя вариант-качва се(е,при мен поне),още повече ,че е нещо стресиращо ,докато обикн. пирамиди са прекалено банални- изтощават предварително и се озоваваш на големите кг с по-малко сила.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1