08.02.07
12:40
Здравейте.
Нещото което ме накара да пусна тази тема е, че наскоро четох интервю с Джей Кътлът, в което той обясняваше как той тренира.
Това което ми направи впечатление беше, че той прави пирамидите по следния начин:
1. Една загряваща серия 15 повторения с малка тежест
2. Прави 6 повторения с максимална тежест
3. Намаля тежеста , като покачва броя повторения 8-10-12
Поне до сега което съм чел е, че пирамида обикновенно се прави 12-10-8-6 със покачване на тежестта (а не обратна както той обяснява)
Ще съм много благодарен ако някой, който наистина има идея ми обясни какво печели с тази “Обратна” пирамида и какво губи съответно.
08.02.07
12:53
[quote author=“noobmania”]Здравейте.
Нещото което ме накара да пусна тази тема е, че наскоро четох интервю с Джей Кътлът, в което той обясняваше как той тренира.
Това което ми направи впечатление беше, че той прави пирамидите по следния начин:
1. Една загряваща серия 15 повторения с малка тежест
2. Прави 6 повторения с максимална тежест
3. Намаля тежеста , като покачва броя повторения 8-10-12
Поне до сега което съм чел е, че пирамида обикновенно се прави 12-10-8-6 със покачване на тежестта (а не обратна както той обяснява)
Ще съм много благодарен ако някой, който наистина има идея ми обясни какво печели с тази “Обратна” пирамида и какво губи съответно.
Ами и аз съм правил така. Според мен когато правиш обратна пирамида имаш сила за по-големите тежести в началото и после като започва да се изморява дадения мускул му слагаш по-малки тежести. Аз така си го обяснявам, ако не съм прав ме поправете.
08.02.07
13:24
Това нещо се казва обратна пирамида както вече знаете. Общо взето логиката може би идва от това да си направиш тежките серии първо. Това обаче обезмисля главната цел на пирамидата - да покачваш постепенно за да избягваш контузии и мускула да работи пропорционално. Това е моето мнение де. Има доста почитатели обратната пирамида. Аз си правя нормална.
Да това е ясно но какво се печели от това и какво се печели при стандартната пирамида?
Тоест какви са плюсовете и минусите на 2-те?
08.02.07
13:29
При нормалната пирамида(не права защото и такава има) започваш с малки килограми като покачваш. Така мускула ти се загрява и най - тежките серии са ти 3та и 4та да кажем. Докато при обратната са ти 1ва и 2ра(работни). Естествено, че ще ти е по - трудно да си направиш последните серии най - тежки при нормалната пирамида, но ще е много по - сигурно. Например при обратна пирамида да кажем, че загряваш една серия с 50 килограма. И след това 2рата ти серия е със 90 или 100 или там с колкото си правиш работни серии, а след това намалява. Просто ще дойде доста кофти като натоварване - моментално.
09.02.07
00:12
Обратната пирамида е любимото ми - целта е да загрееш 2-3 серии,след това да можеш да избуташ(за бенч-преси пр.) по-големи килограми.Това стресира мускула доста добре,а най-хубавото от всичко е, че след това следват серии с по-малки килограми които са едновременно по-безопасни и по-добре напомпващо действат.Качва се и много сила така !
09.02.07
08:54
Пирамиди колко искаш, Фараони като Джей Кътлер ... малцина :)))
[quote author=“introducer”]Обратната пирамида е любимото ми - целта е да загрееш 2-3 серии,след това да можеш да избуташ(за бенч-преси пр.) по-големи килограми.Това стресира мускула доста добре,а най-хубавото от всичко е, че след това следват серии с по-малки килограми които са едновременно по-безопасни и по-добре напомпващо действат.Качва се и много сила така !
Нормално е обратната пирамида да ти е любима, ако целиш да правиш сериите си с тежко и да гледаш само кг на лег примерно, но не тя е най-ефективната ... и аз мога да загрея с лоста след тва с 50 кг една 10-ка и да сложа 100 за 4-5 повторения и после да издухвам на 80 примерно.Ако искаш да постигнеш добри резултати в растежа не това е начина ;)
Петко К - не пускай поредни мнения.
10.02.07
17:15
Аз съм доволен от тоя вариант-качва се(е,при мен поне),още повече ,че е нещо стресиращо ,докато обикн. пирамиди са прекалено банални- изтощават предварително и се озоваваш на големите кг с по-малко сила.