09.02.07
22:07
След 2 месеца мисля да изгарям излишните мазнини и уж когато си с колориен недостатък моса не може да се качва нали така...
Та както си седях ми идва на ум идеята когато свалям да правя тренировки за сила, демек основни упражнения в няколко серии с 2-5 повторения.
Предполагам няма да има проблем, защото този тип трениране не предизвиква големи мускулни разкъсвания и не води до претренирване, ако се прави през ден нали така? А като имам достатъчно голяма интензивност няма да загубя много маса поне от липса на тренировки нали?
А и като свърша със изчистването ще съм по-силен, което би трябвало да ми помогне за малко или много за мускулен маса.Я кажете какво мислите по въпроса, че крайно се заитрогувах от мойта си идея :D .
09.02.07
22:23
Може силовото трениране да не разкъсва мускулните влакна,но за сметка на това харчи ЗВЕРСКИ количества калории(топкултуристите доколкото съм чувал консумират макс 6-8хил. калории на ден в период за маса,докато съм чел статии за силови атлети и някои консумират над 10хил. дневно :o Най-многото за което съм чел е на Скот Менделсън диетата,която включва ни повече,ни по-малко от 12хил. калории на ден :shock: ).А както се досещаш с повече калории пък няма да сваляш,така че май не е добра идея.Аз примерно смятам,че е добра идея след изчистването лятото през есента да се изкара силова програма(тук пък има още едно предимство-доколкото знам през есента се покачва най-лесно сила),но само силова,и след това вече да си се премине на масираща.
за силовата програма трябва да имаш 3500ккал енергиен остатък и ще качваш доста на сила
е това не важи за всички категории де
Ем ще сваляш кила и мм, ем ще покачваш силата?
Струва ми се добро, като идея за краен резултат, ама не вярвам да проработи.
Всички ще свалят килограми и ще повишават повторенията, клонейки по-скоро към тренировка за издържливост, а ти обратното?
Пробвай, пък ще кажеш какъв е бил резултата. :)
Аз го виждам така. Треноровките за сила, са тренировки, в който се опитваш ‘да убедиш’ нервната си система, че може да понесеш да опръжниш по-голямо съкръщаване на мускула, тоест да упражниш по-голяма сила. Както и да развиеш донякъде здравината на мускулната тъкан./ако възстановяването ти е добро/. Което от своя страна предразполага към по-гомям разход на енергия.
А ако има недостиг на енергия, даже за естествените финкции на организма... трудно ще вдигнеш силата.
П.П. А тия режими с 12 хил калории... нямам думи. Ако човек иска да се самоубие, има далече по-лесни и безболезнени начини. :? Съмнявам се, че човек може да изразходи 12 хил кал, даже ако си изкарва хляба със сечене на дърва, гол, в Аляска...
Някъде бях чел сравнителна таблица, с колко се гори при едночасови активности. За едночаво спринтиране беше 1000ккал
Добре си се ориентирал, има вероятност да повишиш максималната си сила за сметка на адаптацията на нервната система, но при условие, че си на отрицателен балнс ще е доста трудно и не се надявай много. Ако успееш да задържиш нивото на тежестите ще е добре.
[quote author=“tpd”]
П.П. А тия режими с 12 хил калории... нямам думи. Ако човек иска да се самоубие, има далече по-лесни и безболезнени начини. :? Съмнявам се, че човек може да изразходи 12 хил кал, даже ако си изкарва хляба със сечене на дърва, гол, в Аляска...
Доста елитни атлети консумират и реално имат нужда от толкова калории. Представи се, че аз с моя заседнал начин на живот, неголямо тегло и 3-4 часа тренировки седмично, консумирам по 3000 калории. Сега си представи един трибоец или стронгмен от тежката категория (130 - 160 кг), който тренира 3-5 часа ДНЕВНО, 6-12 пъти седмично от колко калории има нужда.
10.02.07
01:12
А докато съм на отрицателен калориен баланс имали по-голяма вероятност от контузии? Досега не съм правил клек, тяга с по-малко от 8 повторения и качили малко ме е страх да правя със тежести за 2-4-5 повторения.
За контузии не знам, ама се претренира доста по - лесно.
Серите може и да са 2-5 повторения, но не са до отказ. Отказът е противопоказен в случая.
10.02.07
02:47
[quote author=”Петко К”]За контузии не знам, ама се претренира доста по - лесно.
Серите може и да са 2-5 повторения, но не са до отказ. Отказът е противопоказен в случая.
Ясно. А сериите по колко да бъдат? За по-голямата почивка между сериите знам, ама брой на сериите и колко често да тренирам, хич не ми е ясно.
Брат , не може да чистиш и да правиш силово , тва е невъзможно. Ти после не можеш да си покриеш калориините нужди, още на първото упражнение си каталясал , гаранция.
[quote author=“topeto”]Брат , не може да чистиш и да правиш силово , тва е невъзможно. Ти после не можеш да си покриеш калориините нужди, още на първото упражнение си каталясал , гаранция.
Как трибойците хем свалят за категория, хем си тренират силово?
[quote author=”Петко К”][quote author=“topeto”]Брат , не може да чистиш и да правиш силово , тва е невъзможно. Ти после не можеш да си покриеш калориините нужди, още на първото упражнение си каталясал , гаранция.
Как трибойците хем свалят за категория, хем си тренират силово?
Те тренират силово, ветоятно за да не им спадне удърно силата, намаляйки въглехидратите. Кой ти казва, че подобряват постиженията си, просто гледат да не ги занижат прекалено.
А и освен това, защо постоянно сравнявате пряко с трибойски и тем подобни практики. Не мисля, че при аматъори/като голяма част от нас/ може да става дума за такова възстановяване каквото има при тях.
Примера с 12-тте хил ккал. Обеден съм, че това коеличество вещества не може да се храносмели, без помощта на някакви суплементи за храносмилане. Просто няма начин... човешките стомаси не са перални Филипс с 5 години гаранция... Да не говорим, че задстомашните жлези просто ще сдадът багажа при такива количества въглехидрат.
10.02.07
15:48
tpd
Стана дума за Менделсон ,че той е ядял по 6Калорий от храна и 6000 гейнери (май )
Големите габарити искат голямо захранване - малко допълнителна информация -Кали (от кеча) е ял по 20кг храна докато е тренирал културизъм.......
Huskarl чувал съм ,че 5 повторения в 2-3 серий (задължително не до отказ) запазват силата и мускула ,но трябва да поемаш поне 200-20грама Белтъчини
Не знам хора ,тези изчистващи периоди ми се струват нож с две остриета:
Когато даваш на тялото по-малко храна отколкото то изразходва настъпва стресова ситуация и то е ангажирано с грижа за оцеляването на мозъка и сърцето ,и много му дрема за мускулите ,даже то ги използва за енергиен източник (много по икономично му излиза отколкото да задейства мастния метаболизъм)
И ако човек не приема необходимата енергия започва разграждане на белтъците в мускула ............
По мое мнение свалянето на кг не е еволюционно издържан процес
Разбира се аз съм предубеден ,но така възприемам ситуацията
[quote author=“morphey”]Когато даваш на тялото по-малко храна отколкото то изразходва настъпва стресова ситуация и то е ангажирано с грижа за оцеляването на мозъка и сърцето ,и много му дрема за мускулите ,даже то ги използва за енергиен източник (много по икономично му излиза отколкото да задейства мастния метаболизъм)
Така е, но ако тренираш, даваш на тялото сигнал да ги запази, защото му трябват, за да оцелее и се справи със стреса от тренировката.
10.02.07
22:11
[quote author=”Петко К”][quote author=“morphey”]Когато даваш на тялото по-малко храна отколкото то изразходва настъпва стресова ситуация и то е ангажирано с грижа за оцеляването на мозъка и сърцето ,и много му дрема за мускулите ,даже то ги използва за енергиен източник (много по икономично му излиза отколкото да задейства мастния метаболизъм)
Така е, но ако тренираш, даваш на тялото сигнал да ги запази, защото му трябват, за да оцелее и се справи със стреса от тренировката.
Да но на фона на отрицателен калориен баланс тялото има крещяща нужда от енергия ,а всяка тренировка води до мускулни разкъсвание ,и при липса на хранителни вещества въстановяването се проточва във времето.
Културистите решават проблема като използват принципа на пестеливостта ,на фона на мощно хормонално стимулиране -по този начин запазват мускулатурата и изчистват мазнини ,но един обикновен трениращ ,който няма възможност да инвестира солидна сума е в голямо затруднение...
11.02.07
00:33
Трябва ли да загрявам по различен начин преди силовите серии?
18.02.07
21:56
Еми по принцип трябва да удължиш загрявката.Колкото повече се приближаваш към единица толкова повече трябва да загряваш.Например първо загряваш с тичане,после правиш две леки серии и започваш да увеличаваш тежестите докато стигнеш до работните килограми.Примерно ако целта ти е да направиш 3 серии двойки със 90кг. първо правиш две серии от 20-тина повторения само с лоста,после три повторения с 40,едно със 60,едно със 80 и преминаваш на работните серии.
19.02.07
00:42
Значи според скромното ми мнение,идеята ти не е добра ето защо.
При нискокалорична диета риска от травми се увеличава многократно.От това идва извод,че и възстановяването се явява,проблем,от там идва проблема със изтощението,претоварването и общо казано отрицателен ефект със доста сериозни вреди.Както се спомена вече,в трибоя се чистят за някоя категория,минават на режим с по-малко калории и занижават резултатите си.Трибойците взимат доста препарати за предпазване от травми във такива периоди и не само в такива.Препаратите струват добри пари,така,че сам си избери.А колкото по въпроса със 12-те хиляди калории,няма такова нещо като не може да се усвой и изразходи.Хората взимащи толкова калории взимат и стероиди и добавки,които подпомагат тяхното пълно използване.Те струват доста добри пари,така,че няма място за сравнение с обикновенните билдъри.И още повече хората изполващи такива цифри са доста напред във културизма и според мен знаят,кое,какво,защо, и не мисля,че се опитват да се самоубият,ами просто си гонят целите и толкова са преценили,че им трябват,мисля,че никой не си мисли лошо.Още повече Скот Менделсон да не разбира от тия работи,та тия хора са знаят повече от лекарите.Хората,които са правили диета знаят,че да си на диета е достатъчно изнервящо,камо ли да правиш силови тренировки,няма шанс.
На някой друг ги разправяйте тея вицове с 12 хил. калории...
Това напрактика са си 300 гр. мазнини 400 гр протеин и 1925 гр въглехидрати !
Просто забравете !
19.02.07
23:28
[quote author=“DJПетко”]На някой друг ги разправяйте тея вицове с 12 хил. калории...
Това напрактика са си 300 гр. мазнини 400 гр протеин и 1925 гр въглехидрати !
Просто забравете !
Ама на 100 места пише че се приемат само 5000-6000 с храна другите се взимат чрез хранителни добавки :arrow:
20.02.07
14:24
яка дискусия !
само едно ще добавя : Две дини под една мишница.....