Коремните плочки

17.11.04
22:10

Абе хора коремните ми плочки са асиметрини (което е естествено ) , обаче мен не ме кефят. Има ли някви упражнения или нещо друго с което мога да ги направя по-симетрични. :(

17.11.04
22:59

Няма такава тренировка или упражнение!!! Неможе да промениш генетиката си и формата на мускула. Ако става въпрос ,че някои мускул е несъразмерно по-голям от друг тва вече може да се коригира ма плочките няма как да ги направиш като на Декстар Джаксан.
по-здрави

18.11.04
11:37

Да наистина не може да си промениш генетиката.Ако не са ти симетрични плочките може да ги направиш по-големи което донякъде ще има ефект.По принцип тези плочки се образуват от сухожилия които разделят мускула и зависи от къде минават те.За справка виж снимки на Флекс Уилър,Арнолд,Рони Колман и сравни нещата :wink:

Ако обаче просто горните са по - изпъкнали от долните, наблегни на долните плочки в упражненията.
Ако наистина в асиметрията става въпрос за формата им, това не се променя...

18.11.04
11:45

Когато говориме за асиметрия се има предвид разликата в лявата страна на тялото и дясната като то се пресече с мислена линия посредата. Значи въпроса ми е плочките от ляво са ти по-голями от тези от дясно или се различават по форма? Или просто са шахматно наредени?
Опитвайте се да задавате по-точно въпросите си.
Благодаря.

18.11.04
11:59

Ми те като форма са супер и по отношение на това са доста добре. Но просто тези от ляво са някакси по-надолу , като разликата постепено намалява в долните части. Ама явно няма как да ги оправя. Мерси много за отговорите.

18.11.04
14:41

[quote author=“D3BEP”]Ако обаче просто горните са по - изпъкнали от долните, наблегни на долните плочки в упражненията.
Ако наистина в асиметрията става въпрос за формата им, това не се променя...

Няма как да неблегне на долните плочки момче тъка и не разбра. Толкова неможа да разбереш ,че тия неща дето ги пишеш за тренировка на еди коя си част от мускула са просто скарани с мидицината и човешката анатомия.
по-здрави

Aaaa, тука взехте да обиждате модератор  :lol: Господин Емо :) Вземете се в ръце :)
Емо, медицината и анатомията хубаво, братле, обаче има една наука дето се вика физика :) Та според физиката променяйки позицията на тежестта, натоварваето и опорните точки променяш и баланса на системата; зоните на натоварване се променят.
Отнесено към мускула, това би следвало да означава, че в различна степен и на различно място са микроразкъсванията - в различните зони на натоварване.
А микроразкъсванията - както знаем - са основата на мускулния растеж.
И оттам и растежа може да се получи на различно място в самия мускул.
Естествено, някои зони са по - предразположени на растеж от други.
Още веднъж повтарям обаче, че изходната форма на мускула трудно се променя, ако на някой му са кръгли, на други ромбоидни, на трети гърдите му са пилешки и са му източени плочките, четвърти има разлика в размера на гръдния кош - ляво и дясно, това наистина не става с тренировки....
Пунтиране?

18.11.04
15:16

Интересна дискусия стана аз съм изчерпан откъм инфо. Просто ви казвам какво казва мидицината и анатомията ,че мускулят се сгъва целият неможе да стане контракция само в една част от мускула. А законите на физиката и тука играят роля но в упражненията ,да не забравяме участват не само 1 група мусколи.
по-здрави и успех и дзвер интересен спор продалжи с инфо ако имаш

18.11.04
17:50

Момчета не спорете излишно .Няма смисъл да се разхождате из науките.Така или иначе коремният мускул е един и при различните преси може единствено да се акцентува в/у долна и горначаст.Нищо повече.За това по принцип се започва с повдифане на краката защото контракцията е най-силна.Не мога в момента да си послужа с формули щото съм ги забравил пък и не е необходимо.При коремния мускул са най важни пълната контракции.КОленете почти да се опитваш да стигнат гърдите и обратно торса почти да докосва коленете.Правете това бавно и кажете колко повторения може да се направят :o

18.11.04
18:23

Чакам да ви видя дисертациите  :D , а междувременно ще си кажа мнението: сещам се за какво точно говори човека и мисля, че тази разлика не може да се заличи!
Поздрави! :)

18.11.04
18:24

[quote author=“mile”]Момчета не спорете излишно .Няма смисъл да се разхождате из науките.Така или иначе коремният мускул е един и при различните преси може единствено да се акцентува в/у долна и горначаст.Нищо повече.За това по принцип се започва с повдифане на краката защото контракцията е най-силна.Не мога в момента да си послужа с формули щото съм ги забравил пък и не е необходимо.При коремния мускул са най важни пълната контракции.КОленете почти да се опитваш да стигнат гърдите и обратно торса почти да докосва коленете.Правете това бавно и кажете колко повторения може да се направят :o

Апсолютно не съм сагласен!!! Корема е един мускул и неможе да наблегнеш на една част повече ! Функцията на корема е да свива гърдният кош към тазат. А за спорат няма лошо нека има 2 мнения та по средата е истината нали знаеш ,а и инфо като се събере си повишаваме знанията.
по-здрави

18.11.04
18:40

Aми Емо мисля че точно това споменавам че мускула е един и единствено може само да се акцентува,т.е да увеличиш натоварването с някакъв процет в повече.Така че лично аз смятам че сме на едно мнение :lol:

———————извън темата————————
Хм, сега като гледам, и тримата ще излезем на едно мнение, но дайте да се посбием преди това :)

Та да акцентуваш означава да дадеш малко приоритет в растежа на определена част. И аз това говоря.
Ако не беше така, хората нямаше да имат толкова различни мускули - да кажен гърди - равни, плоси, изпъкнали по средата, силно изпъкнали в най - долната си част, в горната, в линията между двете и т.н.(не говоря за контур, а за изпъкналост)

18.11.04
21:58

Е хубо то ко иазлиза, че може само обикновенни коремни да се правят без повдигане на краката и Т.Н. Штото аз чуваствам по-голямо натоварване при обикновенните преси отколкото повдигане на краката от вис или лег например.Не може ли в такав случаи вместо повдигане на краката да правя повечко обикновенни коремни.Кажете ми ако греша.

MI

18.11.04
22:09

моят съвет е да правите крънчове,два пъти на ден - сутрин и вечер,така наистина горите мазнините и пресата става много стегната.

18.11.04
22:39

[quote author=“D3BEP”]———————извън темата————————
Хм, сега като гледам, и тримата ще излезем на едно мнение, но дайте да се посбием преди това :)

Та да акцентуваш означава да дадеш малко приоритет в растежа на определена част. И аз това говоря.
Ако не беше така, хората нямаше да имат толкова различни мускули - да кажен гърди - равни, плоси, изпъкнали по средата, силно изпъкнали в най - долната си част, в горната, в линията между двете и т.н.(не говоря за контур, а за изпъкналост

Ами аз казвам : Да почваме мелето са от неделя направо !!!
:)))))))

Значи братле тренирай си задно рамо, горна част на корема, външна глава на трицепса и вътрешна глава на бицепса. Успех братле. И внимаваи с микрораскъсванията да не се раскъса част от нервната система. :) И демонстрираи някаде кадето ще те уценят как мускула прави контракция само в една част и как почва да се разкъсва мускулат.
по-здрави и успех аз спирам пичое продалжете нашто дело вие

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1