05.02.07
16:51
Здравейте.Днес почвам НВД, по принцип преди също съм правил, ама отпреди около година и някой малки подробности съм ги забравил, та въпросът ми е дали мога да включа в едно мое ядене през деня(предполагам сутрешното) хляб бонус или черен хляб 1-2 филийки, естествено комбинирани и с нещо друго , ама най-вече дали мога да включа въпросните филийки ;) ... а и ме интересува, знам че е добре да се поемат 100-ина грама ядки на ден за протейни, обаче ме интересува какъв вид ядки е най- добре да приемам - фъстъци,орехи ... . И също така, аз знам, че по принцип е добре 2-3 часа преди лягане да не се яде, обаче аз 2-3 пъти седмично ходя на карате и се връщам към 9:30-10:00 в нас зверски гладен... та мога ли и там да включа едно леко хранене ?
05.02.07
20:41
Да.
[quote author=“master”]а и ме интересува, знам че е добре да се поемат 100-ина грама ядки на ден за протейни, обаче ме интересува какъв вид ядки е най- добре да приемам - фъстъци,орехи ... .
Каквито ти харесва.
[quote author=“master”]И също така, аз знам, че по принцип е добре 2-3 часа преди лягане да не се яде, обаче аз 2-3 пъти седмично ходя на карате и се връщам към 9:30-10:00 в нас зверски гладен... та мога ли и там да включа едно леко хранене ?
Няма проблеми стига да е белтъчно.
Ами благодаря ти, ама имам още 1 въпрос.Решил съм всяка неделя да правя зареждащия ден, обаче имам един проблем ... имам ама много голямо желание да сладко( не съм дебел, ама сладко добре си похапвах :) ) .Та въпросът ми е дали мога в този ден да си позволя примерно една вафла някаква, и един сок примерно 100% портокал( знам че не е 100% ама ще има малко по-малко захар отколкото един дето не пише на него 100% ) :D
05.02.07
21:08
Абе принципно една вафла няма да ти навреди кой знае колко, обаче лично аз не бих я яла. За предпочитане е мед или черен шоколад. :wink:
Значи черен шоколад мога да ям малко в този ден ? а за сока какво ще кажеш :)
06.02.07
10:05
Ами при положение, че е пълен предимно със захар и оцветители... Аз лично не бих го пила. Предпочитам fresh.
Шоколадът може, но само ако закусаш много за сладко... :wink:
[quote author=“studena”]Вземи си не обикновен,а диетичен шоколад
И да преглъща с диетична кола нали?
master, в зареждащия ден си хапни каквото поискаш, стига да не прекаляваш. Една вафла нищо не е. Миналата година като бях на нвд зареждащия ден започвах винаги с баничка с боза. Нека ми е зле. :wink:
[quote author=“Chrisich”][quote author=“studena”]Вземи си не обикновен,а диетичен шоколад
И да преглъща с диетична кола нали?
master, в зареждащия ден си хапни каквото поискаш, стига да не прекаляваш. Една вафла нищо не е. Миналата година като бях на нвд зареждащия ден започвах винаги с баничка с боза. Нека ми е зле. :wink:
Ти си правил повече нещо като Cheat day според мен :wink:
а аз да питам само, какво представлява този зареждащ ден, може ли малко повече информация за него че нещо със търсачката на форума не намерих нищо.
11.02.07
20:45
Увеличаваш въглехидратите х3, за да излъжеш организма, че не си на диета.
11.02.07
23:06
[quote author=“HoBaKa”]ей, това звучи добре :)
а колко често може да се прави този зареждащ ден?
Горе долу е добре 1 път седмично...
Еми значи веднъж седмично ще си включвам такъв ден, значи всичко да ям :) ... а и ме интересува на ден максимум 100 гр. въглехидрати ли да поемам или макс 20гр., защото един приятел е бил на НВД, и ми каза, че не е приемал повече от 20 грама ... не съм сигурен какво точно да правя .А и още един въпрос - тъй като все още е февруари месец, и не става за кросове, или за другни аеробни тренировки, проблемно ли е първия месец да съм си само на фитнес( практикувам и карате ) :)
[quote author=“master”]значи всичко да ям :)
Не !
Започни от 2х килограмите ти въглехидрати и след седмица свали на 1.5х или 1х.Повече от 1х не сваляй.
п.с. във фитнесите има велоергометри ;)
12.02.07
11:39
Чак пък всичко... Да не се нахвърлиш сега на сладки работи и банички.
За въглехидратите и велото емзо ти казал... :)
аз в моя зареждащ ден съм направо като фурия:
сутрин започвам с 2-3 палачинки с мед или шоколад с лешници, наобяд си хапвам стабилно домашна баница с пържоли и вечерта вече по-леко че не мога да гледам от ядене. (Междувременно вкарвам 2-3 ябълки през деня) :))
13.02.07
14:50
[quote author=“MAK060”]аз в моя зареждащ ден съм направо като фурия:
сутрин започвам с 2-3 палачинки с мед или шоколад с лешници, наобяд си хапвам стабилно домашна баница с пържоли и вечерта вече по-леко че не мога да гледам от ядене. (Междувременно вкарвам 2-3 ябълки през деня) :))
Това не е зареждащ ден! Май бъркаш понятията. :wink: :wink: :wink: :wink:
13.02.07
18:08
Аве трябва да имаш малко повече въглехидрати през този ден....
13.02.07
18:31
Трябва да внимаваш от какво ти идват въглехидратите - предимно от пълнозърнести изделия, ориз, евентуално печени картофи и т.н. Но в никакъв случай баници, торти и тем подобни.
препоръчвам ви да не правите такъв зареждащ на повечето хора защото в този ден някои стават като глигани немогат да се спрът да ядът.АЗ сутрин пиивам 1 топло мляко с лъжица мед или малко шоколад
[quote author=“zloster_ma6inata”]препоръчвам ви да не правите такъв зареждащ на повечето хора
Спри до тук с препоръките си ако обичаш.
Този ден е важен и не трябва да се пропуска.Пък който иска да се освинва през този ден, това си е негов проблем.
Има малко хора тук, които са против зареждащия ден или по-скоро, че няма нужда от такъв (аз си ги помня кои са :) ), но най-малко от психическа гледна точка помага.
13.02.07
22:34
Това, че някой не може да се контролира, не значи, че такъв ден не е нужен.
13.02.07
23:59
Абе аз съм като кучетата - трая на всичко!
Ама сигурна ли е ползата от този зареждащ ден?
14.02.07
11:29
[quote author=“antivirusen”]Абе аз съм като кучетата - трая на всичко!
Ама сигурна ли е ползата от този зареждащ ден?
Ами разбира се!