НВД - въпрос .

05.02.07
16:51

Здравейте.Днес почвам НВД, по принцип преди също съм правил, ама отпреди около година и някой малки подробности съм ги забравил, та въпросът ми е дали мога да включа в едно мое ядене през деня(предполагам сутрешното) хляб бонус или черен хляб 1-2 филийки, естествено комбинирани и с нещо друго , ама най-вече дали мога да включа въпросните филийки ;) ... а и ме интересува, знам че е добре да се поемат 100-ина грама ядки на ден за протейни, обаче ме интересува какъв вид ядки е най- добре да приемам - фъстъци,орехи ... . И също така, аз знам, че по принцип е добре 2-3 часа преди лягане да не се яде, обаче аз 2-3 пъти седмично ходя на карате и се връщам към 9:30-10:00 в нас зверски гладен... та мога ли и там да включа едно леко хранене ?

FI

05.02.07
20:41

[quote author=“master”]Здравейте.Днес почвам НВД, по принцип преди също съм правил, ама отпреди около година и някой малки подробности съм ги забравил, та въпросът ми е дали мога да включа в едно мое ядене през деня(предполагам сутрешното) хляб бонус или черен хляб 1-2 филийки, естествено комбинирани и с нещо друго , ама най-вече дали мога да включа въпросните филийки ;) ... 

Да.

[quote author=“master”]а и ме интересува, знам че е добре да се поемат 100-ина грама ядки на ден за протейни, обаче ме интересува какъв вид ядки е най- добре да приемам - фъстъци,орехи ... .

Каквито ти харесва.

[quote author=“master”]И също така, аз знам, че по принцип е добре 2-3 часа преди лягане да не се яде, обаче аз 2-3 пъти седмично ходя на карате и се връщам към 9:30-10:00 в нас зверски гладен... та мога ли и там да включа едно леко хранене ?

Няма проблеми стига да е белтъчно.

05.02.07
20:50

Ами благодаря ти, ама имам още 1 въпрос.Решил съм всяка неделя да правя зареждащия ден, обаче имам един проблем ... имам ама много голямо желание да сладко( не съм дебел, ама сладко добре си похапвах  :) ) .Та въпросът ми е дали мога в този ден да си позволя примерно една вафла някаква, и един сок примерно 100% портокал( знам че не е 100% ама ще има малко по-малко захар отколкото един дето не пише на него 100% )  :D

FI

05.02.07
21:08

[quote author=“master”]Ами благодаря ти, ама имам още 1 въпрос.Решил съм всяка неделя да правя зареждащия ден, обаче имам един проблем ... имам ама много голямо желание да сладко( не съм дебел, ама сладко добре си похапвах  :) ) .Та въпросът ми е дали мога в този ден да си позволя примерно една вафла някаква, и един сок примерно 100% портокал( знам че не е 100% ама ще има малко по-малко захар отколкото един дето не пише на него 100% )  :D

Абе принципно една вафла няма да ти навреди кой знае колко, обаче лично аз не бих я яла. За предпочитане е мед или черен шоколад. :wink:

05.02.07
22:00

Значи черен шоколад мога да ям малко в този ден ? а за сока какво ще кажеш :)

FI

06.02.07
10:05

[quote author=“master”]Значи черен шоколад мога да ям малко в този ден ? а за сока какво ще кажеш :)

Ами при положение, че е пълен предимно със захар и оцветители... Аз лично не бих го пила. Предпочитам fresh.

Шоколадът може, но само ако закусаш много за сладко... :wink:

06.02.07
18:01

Вземи си не обикновен,а диетичен шоколад

07.02.07
22:40

[quote author=“studena”]Вземи си не обикновен,а диетичен шоколад

И да преглъща с диетична кола нали?
master, в зареждащия ден си хапни каквото поискаш, стига да не прекаляваш. Една вафла нищо не е. Миналата година като бях на нвд зареждащия ден започвах винаги с баничка с боза. Нека ми е зле.  :wink:

07.02.07
23:09

[quote author=“Chrisich”][quote author=“studena”]Вземи си не обикновен,а диетичен шоколад

И да преглъща с диетична кола нали?
master, в зареждащия ден си хапни каквото поискаш, стига да не прекаляваш. Една вафла нищо не е. Миналата година като бях на нвд зареждащия ден започвах винаги с баничка с боза. Нека ми е зле.  :wink:

Ти си правил повече нещо като Cheat day според мен  :wink:

11.02.07
18:31

а аз да питам само, какво представлява този зареждащ ден, може ли малко повече информация за него че нещо със търсачката на форума не намерих нищо.

FI

11.02.07
20:45

[quote author=“HoBaKa”]а аз да питам само, какво представлява този зареждащ ден, може ли малко повече информация за него че нещо със търсачката на форума не намерих нищо.

Увеличаваш въглехидратите х3, за да излъжеш организма, че не си на диета.

11.02.07
22:57

ей, това звучи добре :)
а колко често може да се прави този зареждащ ден?

FI

11.02.07
23:06

[quote author=“HoBaKa”]ей, това звучи добре :)
а колко често може да се прави този зареждащ ден?

Горе долу е добре 1 път седмично...

12.02.07
10:22

Еми значи веднъж седмично ще си включвам такъв ден, значи всичко да ям :) ... а и ме интересува на ден максимум 100 гр. въглехидрати ли да поемам или макс 20гр., защото един приятел е бил на НВД, и ми каза, че не е приемал повече от 20 грама ... не съм сигурен какво точно да правя .А и още един въпрос - тъй като все още е февруари месец, и не става за кросове, или за другни аеробни тренировки, проблемно ли е първия месец да съм си само на фитнес( практикувам и карате ) :)

12.02.07
11:11

[quote author=“master”]значи всичко да ям :)

Не !
Започни от 2х килограмите ти въглехидрати и след седмица свали на 1.5х или 1х.Повече от 1х не сваляй.

п.с. във фитнесите има велоергометри ;)

FI

12.02.07
11:39

[quote author=“master”]Еми значи веднъж седмично ще си включвам такъв ден, значи всичко да ям :) ... а и ме интересува на ден максимум 100 гр. въглехидрати ли да поемам или макс 20гр., защото един приятел е бил на НВД, и ми каза, че не е приемал повече от 20 грама ... не съм сигурен какво точно да правя .А и още един въпрос - тъй като все още е февруари месец, и не става за кросове, или за другни аеробни тренировки, проблемно ли е първия месец да съм си само на фитнес( практикувам и карате ) :)

Чак пък всичко... Да не се нахвърлиш сега на сладки работи и банички.

За въглехидратите и велото емзо ти казал... :)

13.02.07
14:45

аз в моя зареждащ ден съм направо като фурия:
сутрин започвам с 2-3 палачинки с мед или шоколад с лешници, наобяд си хапвам стабилно домашна баница с пържоли и вечерта вече по-леко че не мога да гледам от ядене. (Междувременно вкарвам 2-3 ябълки през деня) :))

FI

13.02.07
14:50

[quote author=“MAK060”]аз в моя зареждащ ден съм направо като фурия:
сутрин започвам с 2-3 палачинки с мед или шоколад с лешници, наобяд си хапвам стабилно домашна баница с пържоли и вечерта вече по-леко че не мога да гледам от ядене. (Междувременно вкарвам 2-3 ябълки през деня) :))

Това не е зареждащ ден! Май бъркаш понятията. :wink:  :wink:  :wink:  :wink:

13.02.07
18:00

добре де, дайте пример за зареждащ ден тогава ??

CS

13.02.07
18:08

Аве трябва да имаш малко повече въглехидрати през този ден....

FI

13.02.07
18:31

[quote author=“MAK060”]добре де, дайте пример за зареждащ ден тогава ??

Трябва да внимаваш от какво ти идват въглехидратите - предимно от пълнозърнести изделия, ориз, евентуално печени картофи и т.н. Но в никакъв случай баници, торти и тем подобни.

13.02.07
19:22

препоръчвам ви да не правите такъв зареждащ на повечето хора защото в този ден някои стават като глигани немогат да се спрът  да ядът.АЗ сутрин пиивам 1 топло мляко с лъжица мед или малко шоколад

13.02.07
21:12

[quote author=“zloster_ma6inata”]препоръчвам ви да не правите такъв зареждащ на повечето хора

Спри до тук с препоръките си ако обичаш.
Този ден е важен и не трябва да се пропуска.Пък който иска да се освинва през този ден, това си е негов проблем.
Има малко хора тук, които са против зареждащия ден или по-скоро, че няма нужда от такъв (аз си ги помня кои са :) ), но най-малко от психическа гледна точка помага.

FI

13.02.07
22:34

[quote author=“zloster_ma6inata”]препоръчвам ви да не правите такъв зареждащ на повечето хора защото в този ден някои стават като глигани немогат да се спрът  да ядът.АЗ сутрин пиивам 1 топло мляко с лъжица мед или малко шоколад

Това, че някой не може да се контролира, не значи, че такъв ден не е нужен.

AN

13.02.07
23:59

Абе аз съм като кучетата - трая на всичко!
Ама сигурна ли е ползата от този зареждащ ден?

FI

14.02.07
11:29

[quote author=“antivirusen”]Абе аз съм като кучетата - трая на всичко!
Ама сигурна ли е ползата от този зареждащ ден?

Ами разбира се!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1