04.11.04
18:33
Моля, ако някой знае как се постига това да каже :? Ходя на фитнес вече почти година /4 пъти седмично/. Отслабнах доста, стегнах тялото си страхотно...слабичка съм, но дупето ми не иска да изфръкне. Кажете някое по-спецялно упражнение за тази важна част от тялото ми :wink:
Виждам, че има доста компетентни хора тук и се надявам да ми помогнат. Благодаря!
Ще те помоля да си смениш аватара с по-малък(120x120 максимум), защото се разваля изгледа на темата. Сори. :roll:
Mr_Muskul
04.11.04
18:38
Хм, това е интересен въпрос! С нетърпение ще изчакам да видя мненията.
Здравей =) адски сладурска тема “изфръкнало дупе” =) =) =)
И аз лъм любопитен какво ще кажат останлите =)
Ето какво има за gluteus-четата online:
предложения от Бодибилдинг.ком
Мисля, че вторият линк е доста подоробен :)
Не съм спец - затова - толкова от мен :)
Сигурен съм, че ще зарадваш околните в сково време :)
04.11.04
21:52
M интересно и мен саме питали как да постигнат целта мои приателки но според мен това е ако го имаш имаш ако не просто нестава не съм момиче но просто си го имам
които знае да пише
а АВАТАРА снимката това ти ли си
04.11.04
22:09
Ако причината са мазнини отложили се подкожно в тази област има решение и то в здрави и системни тренировки и стриктен режим на хранене.
Ако причината е мускулна маса има решение и то е зверски тренировки за релеф и особено локализирани в тази мускулна група натоварвания. Хранителният режим е поддържащ. Целта е претрениране... Гадно, ала друг начин няма.
АКо причината е в гръбначно изкривяване има решение и то е специални процедури за корегиране на стойката при подходящ специалист, кинезитерапевт или физиотерапевт. Това макар и просто е най-неприятното и от 3 те варианта...
Image, явно не си разбрал братле :)
Момичето иска дупето и да Е! Изфръкнало :lol:
Мацо, теб плоско ли ти е, че искаш този ‘ефект’?
чувал съм че известен ефект може да се постигне с магарешко ритане с изцеждане в горна точка, но не може да се очакват чудеса. С никакви упражнения не можа да промениш сериозно генетично заложената форма на който и да е мускул.
Клякане с щанга (пълно) до долу и мъртва тяга (може и с прави крака) с по - тежко. Ако и това не развие глутеусите, значи нищо друго не може :)
Снощи се консултирах с приятелката си по темата :D
И тя каза Ами това е генетично, ако бабите и дядовците ти не са ти го “дали” няма как... :)
И това не е само генетичната форма на мускулите а и на натрупванията на мазнините :) женското ‘дупе’ не е само глутеус максимус, има и мазнинки, които придават красива форма :D
05.11.04
17:03
дупето ми не е плоско, но искам да ми щръкне повече. :wink: ...ама нещо не става. Толкова усиля полагам :cry: Тея клекове много ги мразя...правя ги, но има ли начин това да се замени с нещо друго? +това съм забелязала, че жените, които ги правят имат малко мъжки задници. А със спринтове дали ще стане :?:
за генетичната структора .... ми може, но брат ми има супер задник, а е на 38….. Дано се е пооправя и аз...
Благодаря на всички, които се включиха в темата и за съветите...., но ще чакам още :wink:
забравих да кажа, че нямам гръбначно изкривяване и съм на 24г ако това има значение .... дали пък на тази възраст вече е по-трудно да променяш тялото си? :(
07.11.04
13:22
Изхврукнало дупе е гръбначно изкривявавне
и много много не ти препоръчвам да имаш такова, щом не ти е плоско дупето, не ти трябва да е изхврукнало
или искаш сигурно да ти е като на някоя друга не знам
ама извода е изхврукнало дупе = гръбначно изкривявавне(хъперлордоза)
Стан
Айдеее много се отнесохте.. то генетика, то гръбначни изкривявания...
Момичето иска да има просто по-голямо дупе (не разплуто разбира се).
Това става според мен с клек до долу, при това само с големи тежести. Забелязвам, че Maca иска само с леки упражнения да натрупа мускулна маса без усилие което няма как да стане... Точно защото си слабичка и нямаш добре развита седалищна мускулатура ти е неприятно да правиш клек, но след време ще свикнеш.
Такова ли дупенце искаш да имаш? :lol:
[18+] http://www.yensa.org/g/fag/01/10.jpg
P.S. Като го направиш, го искам и аз :lol: :lol:
17.11.04
22:59
perlsite, мойто си е такова сега, каквото е на снимаката (почти), но искам да е по-такова....латиноамериканско :P .... абе да стърчи, ама така отгоре :)
Ееееееееееееее тогава дупето ти е страхотно :lol: :lol:
Какво значи “плоско”? Maca дай снимка, как искаш да изглежда твоето :roll: :lol:
P.S.: По-изхвръкналото дупе би ти лепнало едно такова неприятно “определение”, което със сигурност не звучи като латиноамериканско - носи кофти асоциации... Според мен “изхвръкналите” дупета са по подходящи за друг тип работа.. ако ме разбираш.. Съмнявам се, че търсиш точно такъв имидж!?
Абсолютно си прав gotcha, това ми мина през акъла... но ще ме помисли девойчето за простак :lol:
Шегата на страна, но много хора незнаят какво искат... аз поне знам какво дупе искам :lol: :wink:
Хм, ако съм разбрал правилно, момичето иска дупе като на спринтьорките (Ивет Лалова и компания).
Така ли е или аз съм в заблуда?
18.11.04
11:06
ето такова искам
18.11.04
11:25
Не ми прилича на фитнес тази работа, честно казано :)
18.11.04
11:50
D3BEP, не мога да разбера какво искаш да ми кажеш? На какво ти прилича? Някой каза да покажа какво точно искам....е, каде е проблема? това ми харесва
18.11.04
11:56
Да дупето си е ОК! Не смятам, че може да има хора на които да не им хареса. Maca не вярвам D3BEP да е искал да те засегне по някакъв начин.
18.11.04
11:59
Дам, Маса, съжалявам, въобще не съм искал да те засегна. Казвам, че дупето на картинката, която предлагаш, не ми прилича на направено с фитнес...
[quote author=“Maca”]ето такова искам
http://www.fitdolls.com/images/pic-model_for_us.jpg
Мисля, че тук просто бедрената кост е доста по-голяма и широка и ДЗВЕР-а е прав, че това няма да стане с фитнес (може да опиташ, но няма да стане очаквания резултат), но не се притеснявай и твоето дупе е хубаво :wink:
П.С. Като погледнах по-внимателно снимката, даже виждам, че каката си е извила доста силно гръбнака за да направи тази поза.. според мен няма съществена разлика м/у снимката която ти посочих и твоята...
Btw, ако не е тайна, защо ти харесва това Д?
Да бе тая как го е изпъчилаааа
Лелелелеле стига поствахте такива неща бе :evil:
Всичките ще ги изям :lol: (дупетата)
Maca,Това което искаш според мене DJ MADMAN,ти го е казал точно хиперлондроза и си е вид гръбначно изкривяване,но едва ли това ти е целта да може да си поставиш кафето,цигарите,и сока без да се навеждаш.ПОзнавам момичета с този проблем и повярвай не се чустват комфортно.Ако дупето ти е като на аватара просто е почти съвършено.Така че си тренирай и нека ти завиждат :lol:
18.11.04
20:08
———————извън темата————————
Ей, ейййй, ама гларуси. Глей колко мъже се изредиха да окуражават из женския раздел за фитнес, само щом видяха тема за дупета :lol: Дупешки наставници - бол :)
Не ми обръщайте внимание, естествено, че се майтапя :wink:
———————извън темата————————
Верно че каката се е сгърчила за по - добър ефект; но на мен това дупе ми прилича на приятно закръглено - в смисъл, не е от мускул като че ли, а от добре наложени мазнинки.
Което въобще не означава идеал. Стегнатите дупета могат да изглеждат също много секси, по свой си начин :)
Абе, все е секси :oops: Продължете тренировките :wink:
Хм, на мене не ми приличат на насложени мазнини...
Както и да е, според мен начина да направиш “изхвръкнало” дупе (не визирам хиперлордозата, по скоро това и това - по-голяма мускулна ма са в глутелуса, придаваща характерната форма) момчетата са ти го казали - базови упражнения, натоварващи седалището, с повечко тежест, като пълен клек и тяга (особено с прави крака), а аз бих добавил и напади, с леки тежести и повече повторения.
Успех :wink:
Ей, загледайте се по някоя негърка във някой видео клип:) Всичките са с изфръкнало дупе и то много стегнато,но и краката им не са малки,абе кефят ме такива жени :)
19.11.04
19:53
Трябва да натрупаш солидна Мускулна маса в дупето,за да “изхвръкне” .В предишният пост много точно е казано,че затова трябват и здрави крака.Клякай дълбоко с тежко,прави напади с тежест -препоръчвам ти да ги правиш с крачка назад.Много добро е и така нареченото “магарешко ритане”,но то по-скоро оформя вече направеният мускул.
Успех
19.11.04
21:02
Привет на всички. Като сте започнали да говорите за дупета да питам нещо и аз. Един приятел във фитнеса ми каза да не клякам дълбоко, а само до прав ъгъл на коленете, защото при дълбокото клякане се разширява задникът. Вярно ли е?
Става по-обемен.. да, но в същото време и по-”изфръкнал” :) Но няма нищо общо разплутото дупе от мазнини с уголеменото дупе от мускулна маса :) Ако намалиш мазнините и увеличиш мускулната маса ще стане по-хубаво :)
Твоя приятел ти е казал така, защото на един мъж не му трябва да прави дупе.. но за една жена.. виж това е съвсем друго нещо :)
П.С. (Усещам, че направих едно добро дело за някой късметлия) :wink:
20.11.04
00:22
Здравейте , вие май малко позабравихте че ако вземе да тренира яко за хипертрофия с клекове, трябва яко да яде за да растат мускулите , а не ми се вярва да нарастне само там където и е нужно, а сам сигурен че не иска да става едра, а и няма смисъл да си прецаква ставите с пълни клекове ако не е профи спортистка
А това там на памела си е яко изкарване на кръста, натурално не може да бъде така,
пс. ти на колко години си маца
Така е.. но ако не тренира другите мускулни групи, много малко ще и се отрази като покачена мускулна маса. По-големия проблем е как да се навие да хапва повече.. разбира се говорим най-вече за повече белтъци и повече въглехидрати (само в подходящия момент) и горе-долу може да стане без “странични” ефекти..
Ясно е, че някой конкретно трябва да се захване с Maca така, че да прецени как трябва да се храни и тренира.. иначе бихме могли да достигнем до заключението.. Да може дупето на Maca да стане по-фръцнато... :oops: по-изфръкнало имах впредвид :wink:
20.11.04
20:22
[quote author=“DJ MADMAN”]
пс. ти на колко години си маца
На 24 :? късно ли е да променям тялото си :?:
20.11.04
20:41
никога не е късно :D :D :D
20.11.04
21:08
DJ Madman,
как точно ще си прецака ставите с пълни клекове?Това звучи абсурдно.Разбира се казвам това ,като смятам ,че девойката загрява добре преди тренировката и изпълнява стриктно и правилно упражнението .
Това вече са дребни заяждания...
Според мен трябва да се съсредоточи точно в изпълнението на крайната част от упражението клек, като избягва правенето му в началната фаза...как? С помоща на партньор, който да отнема част от тежеста в подходящия момент, най-вече при по-големите тежести, които тъй или иначе ще опре щом амбициите са големи :)
20.11.04
22:42
АМи за прецакването, вземи една биомеханика , ама да е актуална , от към 2002 година нагоре и погледни вътре какви са разликите като се кляка с тежест до долу и до 90°, разликата в натоварването на ставите е огромна,
във фитнеса по света от няколко години не се правят вече пълни клекове
друг е въпроса ако искаш да ставаш огромен , тогава пълен клек е неизбежен
Знам ги тия работи защото това ми е работата и сам го учил години
Стан
А маца , питах те на колко години си , щото се връзваш на някави снимки които са преработвани в студио, ретуширвани, гримове и тн.
поне сам виждал как става една фото сесия
казах вече за да е видимо изхврукнал задника или трябва да има доста мазнинка по него или е гръбначно изкривяване
с изграждане на мускул там, ме съмнява че ще се разочароваш,
поздрави Стан
21.11.04
10:01
Е немога да се съглася с теб DJ Madman.Все пак упражненията са измислени да укрепват тялото,не да го прецакват,а клека си клек само и единствено ако се прави в пълна амплитуда.Не визирам бруталните клекове с огромни тежести,които се практикуват от билдерите-там здравето не е на първо место.По-скоро вярвам,че частичното изпълнение би могло да е причина за травми.
21.11.04
13:12
Д3бер как може да пишеш че полуклековете се избягват във фитнеса при условие че се наричат ФИТНЕС КЛЕКОВЕ
и са 100 пъти по здравословни от пълните клекове, кажете ми
как се вкарват снинмки във мненията че да ви сканирам i
вкарам малко биомеханика по доста други въпроси детоп се заблуждавате ,че да видите
А извинявай много Шантал ама твоето изказване е малко наивно някак си
За клековете сам готов да дискутирам защото сам 100% прав
Стан
DJ MADMAN ае братле хубаво си 100% прав ма даи малко инфо ,а ти си написал 2 реда някво неразбираемо. И като мод ви казвам направете нова тема за клековете защото излзате адски от темата и тука не е мястото за такива дискуси !
по-здрави