11.02.07
17:17
http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=972997&page=53&highlight=log
Какво ви е мнението за тренировката на Serge Nubret на линка който съм дал горе по средата на страницата има една много добра статия от 1972г. в която се описва тренировката му за гърди всичко което е написано по тази статия е вярно и потвърдено от самия него. През цялото време независимо дали се готви за състезание или не тренирал по този начин със страшно много повторения и серии за пример: единия ден в който тренира гърди е правил 25 серии на лег по 25 повторения и 15 серии пулоувър по 15 повторения общо 40 серии като почива максимум по 30 сек между сериите. Друго нещо което ме озадачи е че при потготовка за състезание ял по 3кг конско месо без да добавя към диетата си абсолютно никакви мазнини :shock: защото според него за да може да изгаряш излишните мазнините е трябвало да не се отстрянят всички мазнини от хранителния режим за да може тялото да използва собсвените си мазнини което абсолютно обратно на НВД-то за което се смята че е най-добрия начин за освобождаване от мазнините :shock: Друго нещо което е интересно е че не е приемал абсолютно никакви добавки тъй като по това време тази сфера е нямала никакво развитие за онзи период той и сега казва че храната е много по добра откаквито и да било хранителни добавки.
Не искам да се спами темата от тъпи коментари от сорта на той не е ползвал добавки заради това че е зобил и т.н. че е имало някакви нечовешки цикли то тва на всеки е ясно но това не оправдава хранителните добавки!
11.02.07
18:04
За да почнеш да гориш мазнини трябва да намалиш въглехидратите. Мазнините всички знаем, че имат и полезен аспект. Да не говорим, че има цяло течение в “диетологията”, което се казва BM-НВД.
По отношение на тренировката трябва да се разграничават натурални и ненатурални трениращи. Натурален атлет едвали ще направи нещо със подобен тип програма.
11.02.07
18:41
[quote author=“Huskarl”]За да почнеш да гориш мазнини трябва да намалиш въглехидратите. Мазнините всички знаем, че имат и полезен аспект. Да не говорим, че има цяло течение в “диетологията”, което се казва BM-НВД.
По отношение на тренировката трябва да се разграничават натурални и ненатурални трениращи. Натурален атлет едвали ще направи нещо със подобен тип програма.
Виж сега много добре ми е ясно кво е НВД ВВД и т.н. ако беше прочел 50-тина мнения по темата на линка който бях дал щеше да разбереш какво имам предвид!
А това за храната и мен доста ме очуди. Ако яде само червено месо без допълнителни мазнини, да речем телешко филе 100 грама са 3грма мазнини, 21 грама белтъчини и 0 въглехидрати. Справка с http://www.bodybuilding.com/fun/guru.htm
Откъс:
If you separate the white and yolk of the egg, you get an isolated protein. Any time you separate the white and the yolk of an egg, you get an isolated protein. Any time you separate protein from fat you’re left with an incomplete food. The manufacturers of protein powders tell you to mix them with juice or water.
Well, let me tell you, folks - you can’t digest protein without fat. Vince taught me that and he was right. When you swallow an egg white, it goes into your stomach and your stomach says, “Hey, where’s the fat?” The white, which is protein, has no vehicle for conversion, so it’s converted to sugar.
Излиза, че той така кара организма първо да се обезводни ( тялото употрябва гликогена като се свързва с вода). После от отрицателния калориен баланс (3 килограма чисто месо без тлъстини да са най-много 3500-3800 калории) тялото започва да гори и мазнини. Определено ще губи сила, ама тая диетата е супер крайна. Това е моята теория, може и да греша, но това обяснение ми се струва логично. Един вид лъже тялото, че приема храна и го кара да гори мазнините...
11.02.07
19:10
много интерсно е още че той ял само конско месо което напрао ме разби тъй като конското месо било много по чисто от телешкото и още нещо казва че никога не е правил мъртва тяга.
11.02.07
21:05
аве само като го погледнеш ти става ясно колко бионабол е изпил
[quote author=“Jay”]аве само като го погледнеш ти става ясно колко бионабол е изпил
В очите му го прочете, нали?
Всъщност, човека пише, че и суплементи не използва. Споменава, че е много против стероидите и мъртвата тяга.
Не знам, доколко нещата, които ги пише са истина и ако са..доколко са приложими, но определено в последния 1 час се зачетох и то яко - тоя човек направо отрича почти всички трен. принципи, които се използват в момента. Доста е интересно.
И какви снимки вади...на 65 годишна възраст.. - не е за вярване..
11.02.07
21:57
и на мен ми беше доста интересно цял ден седя и чета кометарите и мненията му почти всичко изчетох и някои неща са направо може да се смаеш, но определено това е човека който го признавам няма равен на 65 години е във ебати формата това не е човешко просто http://body.builder.hu/imagebank/pictures/1071552478.jpg само като го погледнеш си личи че е в много добро здравословно състояние което ме навежда на мисълта че не чак толко злопотребявал със АС ако се напрай сравнение със осталите билдери на тези години просто на малкия пръст неможе да му стъпят даже половината не са и сред живите да не говорим за останалото.
..продължавам с четенето :lol:
Амм, понеже почнах от страницата, която си линкнал, а явно човека е дал тренировачни програми и за други мускулни групи...имаш ли идея, къде се намират? :)
11.02.07
22:07
http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=972997&page=9&highlight=log
ето това е общо взето основната програма мнение 243 погледни. От утре почвам по нея само като съм съкратил някои упражнения щото просто сам си преценявам дори и да намала тежестите с които работя сега в момента на половина пак няма да мога да час и половина да ги изпълня сичките серии и отделно ще го докарам на 10 яйца на ден и 1кг риба хек филе и пъстърва и ще вида до края на март какъв ще е ефекта. И друго нещо има както гледаш корема му е феноменален той казва че е прави всеки ден по 300 коремни без прекъсване направо една серия от 300 коремни.
Ето това ще е много интересно http://www.youtube.com/watch?v=cCxV3V2l-5Y тренировъчното му DVD което ще излезне скоро дано има възможност да си го поръчам да има доставка за България.
Абе, не знам дали и на 50%, ако ги смъкнеш ще успееш да ги издействаш.
Рамо-бицепс-трицепс..само за бицепс и трицепс има 32х12 серии...голямо разкъртване. :shock:
Успех и да напишеш, как вървят нещата, че наистина е доста интересно.
Аз лично, може би ще го пробвам с коремните преси - поне ще си върна старите бройки.
11.02.07
22:31
[quote author=“NRG52”]Абе, не знам дали и на 50%, ако ги смъкнеш ще успееш да ги издействаш.
Рамо-бицепс-трицепс..само за бицепс и трицепс има 32х12 серии...голямо разкъртване. :shock:
Успех и да напишеш, как вървят нещата, че наистина е доста интересно.
Аз лично, може би ще го пробвам с коремните преси - поне ще си върна старите бройки.
Аз значително ги намалих за рамо имам 3 упражнения по 6 серии за бицепс и трицепс по 2 упражнения по 8 серии в суперсерия но най вече ще наблегна на ограничаване на всички мазнини ще гледам да ям по 1кг риба половин килограм моркови и 200г кафяв ориз на ден в продължение на 6 седмици да вида кво ше стане без добавки имам тука един кре-алкалин са го допивам още две седмици и после вече абсолютно нищо няма да пия.
11.02.07
22:38
Този Серж наистина е имал забележително тяло на пенсионерски години.
11.02.07
22:49
Ето я тренировката на кратко като четвъртък петък и събота съответно се завъртат отново всичките мускулни групи отделно от това всеки ден ще правя по 150 коремни сутрин а тренировката с тежести ще ми е вечер като там ще почивам от 30сек до 1 мин между сериите и другото което в момента чиста така на дали ще има някакъв кой знае какъв прогрес но поне ще направа разликата по този режим какъв ще е ефекта и ще го сравня със НВД до което бех в момента.
Понеделник: Рамо , трицепс, бицепс
Раменна преса: 6 х 12
Изнасяне на дъмбел в страни: 6 х 12
Изнасяне на дъмбел пред тяло: 6 х 12
Суперсерия Бицепс – Трицепс:
Сгъване на щанга - Френско за трицепс 8 х 12
Скотово сгъване – Скрипец 8 х 12
15мин кардио
Вторник: Гръб, задно бедро
Вертикален скрипец 6 x 12
Хоризонтален скрипец 6 х 12
Чукове 6 х 12
Вертикален скрипец тесен хват 6 x 12
Разгъване за задно бедро 8 х 12
Разгъване за задно бедро от стоеж 8 х 12
15мин кардио
Сряда: Квадрицепс, Гърди
Лег преса 6 х 12
Бедрено разгъване 6 х 12
Лежанка 6 х 12
Пуловър 6 х 12
Кросовър 6 х 12
15мин кардио
[quote author=“CSKA_FoReVeR”]Този Серж наистина е имал забележително тяло на пенсионерски години.
Има. Все още е жив.
Така звучи далеч по-приемливо. :idea: :)
Ама като за начало, може да ги сложиш през ден..
ЦСКА - на 68 годинки и пише и из форумите даже. :)
11.02.07
23:00
[quote author=“NRG52”]Така звучи далеч по-приемливо. :idea: :)
Ама като за начало, може да ги сложиш през ден..
ЦСКА - на 68 годинки и пише и из форумите даже. :)
напрао така почвам като ще се стремя по 1кг-1.5кг на ден месо да ям пък квото стане стане и без това обичам да експериментирам.
12.02.07
01:27
Единственото нещо, което ми направи на мен впечатление от тези неща, които изчетох (не всичко съм прочел) е това, че той препоръчва да се яде по рядко, но като за последно... и то главно месо :?:
П.С. Той има перфектна горна част на тялото. Краката му според моите разбирания са малки.
П.С.2. Той твърди, че не е взимал нито стеройдим нито добавки. За 2 години пораснал от 36см ръка до 51 см :shock:
12.02.07
10:20
[quote author=“Huskarl”]Единственото нещо, което ми направи на мен впечатление от тези неща, които изчетох (не всичко съм прочел) е това, че той препоръчва да се яде по рядко, но като за последно... и то главно месо :?:
П.С. Той има перфектна горна част на тялото. Краката му според моите разбирания са малки.
П.С.2. Той твърди, че не е взимал нито стеройдим нито добавки. За 2 години пораснал от 36см ръка до 51 см :shock:
Това за за яденето по рядко и мен ме учуди, за краката му според мен са си много добре поне на мен не ми харесват много голями крака като на днешните бодибилдери от мр. олимпия а и ако погледнеш по онова време краката на всички са били малки за онова време той си е имал направо страшни крака като имаш предвид че кЛекове и мъртва тяга не е правил това е другото което ме учуди. На едно място даже мисля че отричаше че за да имаш добра горна част на тялото задължително трябва да имаш много добре развити крака както се твърди в днешно време - той казва че това няма значение.
Това съм го пропуснал което е казъл за 2 години кво е постигнал но е възможно според мен предвид че е ял по 3кг месо просто какви ли не съм ги чувал да ядат по 1.5кг по 2кг ама това вече 3кг месо на ден напрао си е убийствено колкото и зор да вида мисля че няма да мога да го изям. Общо взето той казва че се е хранел по 10 пъти на ден като сложиш и едно ядене с яйца демек той някаде на ядене е приемал към 300-400г месо :o
Клекове е правил - 250 кг му е максимума. Поне така твърди.
Но аз все пак не разбирам защо сте се засилили да копирате програмата му? Ако я вярно това за 51 см ръка за две години тренировки, той е генетично надарен, освен всичко друго.
12.02.07
11:51
[quote author=”Петко К”]Клекове е правил - 250 кг му е максимума. Поне така твърди.
Но аз все пак не разбирам защо сте се засилили да копирате програмата му? Ако я вярно това за 51 см ръка за две години тренировки, той е генетично надарен, освен всичко друго.
Това за клековете съм го пропуснал някаде, относно за 51см ръка то е ясно че гена вече тука играе много голяма роля изобщо съм си избил от главата да постигам подобен ражтеж, искам просто да пробвам да вида какво ще стане щото и без това в момента съм в застой и мислех да почвам да чиста като ще наблегна предимно на една много интензивна тренировка със много серии и много малки килограми като няма да права отказ в нито една серия и без почти никакво кардио и на строга диета по късно довечера ще постна диетата и програмта по горе малко ще я доизменя още.
[quote author=”Петко К”]Клекове е правил - 250 кг му е максимума. Поне така твърди.
Несъмнено. :)
Интересно е, че има доста различни методи и може би, заради това.
Аз лично, засега не бих се пробвал да тренирам по подобен начин, просто защото забелязвам, че при тренировки с по-тежко и с по-малко повторения - 5-8 прираст на сила и маса..., получавам резултати. Може би, ще приложа някои неща, но като цяло..не знам, дали не би дало по-скоро отрицателен ефект, отколкото положителен.
Предполагам, че при чистене..би дало добри резултати. :P
Всъщност, интересно ми е какво мислят хората с повечко опит, ама ...май няма особено голям интерес.
12.02.07
12:36
Ето я общо взето малко променената програма като всичко ще права с 40% от тежеста която мога да вдигна и без отказ в нито една серия тренировката ще гледам да свършвам за 1 час и 30 нинути, отделно всеки ден сутрин по 100 коремни в една серия а вечер ще ми е тренировката с тежести, неделя почивен ден. Освен това в Четвъртък, Петък и Събота ще сменям упражниеята и почивките между тях които съм правил във Понеделник, Вторник и Сряда като примерно понеделник за гърди праа хоризонтален лег а четвъртак под наклон.
Понеделник и Четвъртак: Квадрицепс, Гърди
Лежанка: 6 х 12 - 1мин почивка
Горен лег или пулоувър: 6 х 12 - 1мин почивка
Кросоувър: 6 х 12 - 1мин пoчивка
Лег преса: 6 х 12 - без почивка
Бедрено разгъване: 6 x 12 - без почивка
Вторник и Петък: Гръб, задно бедро
Вертикален скрипец: 6 x 12 - 1мин
Хоризонтален скрипец: 6 х 12 - 1мин
Чукове: 6 х 12 - 1мин
Вертикален скрипец тесен хват: 6 x 12 1-мин
Разгъване за задно бедро 8 х 12: без почивка
Разгъване за задно бедро от стоеж 8 х 12: без poчивка
15мин кардио
Сряда и Събота: Рамо , трицепс, бицепс
Раменна преса: 6 х 12 - 1мин
Изнасяне на дъмбел в страни: 6 х 12 - 1мин
Изнасяне на дъмбел пред тяло: 6 х 12 - 1мин
Суперсерия Бицепс – Трицепс:
Сгъване на щанга - Френско за трицепс 8 х 12 - без почивка
Скотово сгъване – Скрипец 8 х 12 - без почивка
15мин кардио
Ами не се чудете по времето на Арнолд/а те са тренирали заедно/ се е тренирало по този начин.Твърде много, много серии.Тогава Хеви Дюти не е имало и обемните тренировки са били част от тренировките на всички тогавашни билдери.Сердж Норбет не прави изключение.Диетите са им били малко “тъмна Индия”.Самия Арнолд е препоръчвал горещо яденето на майонеза :shock: Най-много са се яли бебешките кашички,като най чиста храна и месото без мазнини.Така че поне аз не намирам нещо кой знае колко чудно.Може би защото и до ден днешен съм привърженик на тоя тип тренировки :wink:
12.02.07
14:42
[quote author=”МИЛЕ”]Ами не се чудете по времето на Арнолд/а те са тренирали заедно/ се е тренирало по този начин.Твърде много, много серии.Тогава Хеви Дюти не е имало и обемните тренировки са били част от тренировките на всички тогавашни билдери.Сердж Норбет не прави изключение.Диетите са им били малко “тъмна Индия”.Самия Арнолд е препоръчвал горещо яденето на майонеза :shock: Най-много са се яли бебешките кашички,като най чиста храна и месото без мазнини.Така че поне аз не намирам нещо кой знае колко чудно.Може би защото и до ден днешен съм привърженик на тоя тип тренировки :wink:
За яденето Serge Nubret си казва по 3кг конско месо :shock: не телешко не пилешко не риба а конско месо защото било най-чисто и най-полезно относно това което е казвал Арнолд за яденето на майонеза не се доверявай много много от онези билдери доста са лъжели относно диетите, това казва и Serge Nubret че никога не си е купувал списания и каквато и да било литература относно бодибилдинга защото почти сичко било пълни глупости което се пишело, той също казва че и в момента доста от най-известните билдери тренират по този начин с много серии и повторения а кова което се дава по документалните филми изобщо не отговаря на тренировките им и хранителните режими, особено относно добавките всичко било пълни глупости.
Има супер много интересни неща които казва но просто трябва да имате нерви да прочетете всички постове от 1 страница до 80-та в линка който по горе съм дал също казва някои много интересни неща околко Олимпия и Joe Weider
[quote author=“RejiMillar”][quote author=”МИЛЕ”]Ами не се чудете по времето на Арнолд/а те са тренирали заедно/ се е тренирало по този начин.Твърде много, много серии.Тогава Хеви Дюти не е имало и обемните тренировки са били част от тренировките на всички тогавашни билдери.Сердж Норбет не прави изключение.Диетите са им били малко “тъмна Индия”.Самия Арнолд е препоръчвал горещо яденето на майонеза :shock: Най-много са се яли бебешките кашички,като най чиста храна и месото без мазнини.Така че поне аз не намирам нещо кой знае колко чудно.Може би защото и до ден днешен съм привърженик на тоя тип тренировки :wink:
За яденето Serge Nubret си казва по 3кг конско месо :shock: не телешко не пилешко не риба а конско месо защото било най-чисто и най-полезно относно това което е казвал Арнолд за яденето на майонеза не се доверявай много много от онези билдери доста са лъжели относно диетите, това казва и Serge Nubret че никога не си е купувал списания и каквато и да било литература относно бодибилдинга защото почти сичко било пълни глупости което се пишело, той също казва че и в момента доста от най-известните билдери тренират по този начин с много серии и повторения а кова което се дава по документалните филми изобщо не отговаря на тренировките им и хранителните режими, особено относно добавките всичко било пълни глупости.
Има супер много интересни неща които казва но просто трябва да имате нерви да прочетете всички постове от 1 страница до 80-та в линка който по горе съм дал също казва някои много интересни неща околко Олимпия и Joe Weider
Абе, ти хубаво си ги дал.Само че с тоя английски,съм зле.... :oops:
В общи линии - конско месо 2 пъти дневно, като явно е на бая големи порциони. Яде се само червеното месо.
Тренировки - базовата програма, която препоръчва е
Ден1
Клекове 8х12 3мин почивка м-ду сериите
Лег преса 8х12 1:30
Бедрени разгъвания 8х12 1мин
Лег - 8х12 с 1минута м-ду сериите
Флайс -6х12 1мин
Полулег с дъмбели - 6х12 1мин
Флайс от полулег 6х12 1мин
Пулоувър - 6х12
Това е програмата за първия ден.
Следващата тренировка е гръб и /hamstring?/ и е пак в тоя стил - набирания 6х12 с минута почивка, скрипец пред и зад врат - 8х12 и 6х12, гребане - 6х12 - всичко с 30сек почивка и другото е за крака 2 упр. 8х12.
Третата тренировка е рамо + бицепс-трицепс суперсерии и прасец
Рамо - 4 упр 6х12 + 2 упражнения с по 16 серии на упражнение.
И след всичкото това, започваш отново тренировка 1, 2, 3 ден почивка и наново.
Дори и с цяло ‘ято’ коне ми се струва прекалено...
От друга страна, тренирал съм всекидневно, използвайки множество повторения и серии и ...не е давало особен ефект..
Интересна ми е съпоставката м-ду малкото серии и упражнения комбинирани с повечко почивка и този начин на трениране, защото в 80-те страници разискване в онзи форум, няма направена такава - т.к. там е само този метод, всичко друго се отхвърля с обяснението ‘теории, удобни за фармацевтичните компании и лъскави списания”.
12.02.07
18:51
Тази програма ще те докара до претренирване, освен ако не си генетичен изруд. Тук във форума доколкото ми е извесно има само един такъв.
Правил е по 2000 sit ups на ден? Дали има нещо по-безмислено? Да има, 2001 на ден.
П.С. Нямам нищо против Serge Nubret, ама тренировъчните му методи не са много удачни за други хора.
12.02.07
19:39
Тези многобройни серий за колко време ги е правил смисъл почивка между серийте ,времетраене на тренировката ,колко пъти седмично е тренирал?
Нямам много време да чета от линка затова питам тези неща.
По тях може да се ориентира дали тренирвката е с голям обем или с голям интензитет( малко вероятно с тези 50 серий....) Като чуя фактите ще споделя и скромното си мнение.
12.02.07
19:43
Еми днеска ми беше първата тренировка и мога да кажа че за сега се чувствам перфектно не усещам да съм претренирал тренировката от общо 44 серии х 12 повторения + 15мин кардио я направих за 1час, относно неговата тренировка той я е правил за 1.30 мин там сериите са с около 15-20 повече от мойте, но аз сам си прецених колко да права все пак аз в момента ям по 1кг месо, 8 белтъка и 500г извара преди лягане а той е ял по 3кг месо отделно гена му е бил уникален ще тренирам така 6 седмици и ще съобщя резултата. А и другото което е отделно е правил 2000 коремни за 1 час в една серия с много малки почивки и още нещо което е интресно коремните ги е правил на пода със свите колена докато лицето опре в колената и никакви други видове коремни преси не е правил.
Тренирал е 6 пъти седмично като програмата по горе NRG ти я е написал.
Също още нещо относно за претренирането има няколко човека от оня форум които са я пробвали и продължават в момента да тренират по нея и казват че ефекта е поразителен има само един човек който срещнах с негативно мнение като пробвал да тренира по тая програма имал много голямо безсъние, световъртежи и непрекъснато му се спяло, но общо взето ако момчето не е яло до там ще те доведе тая програма аз съм си преценил че мога поне на половина да ям това което е ял той и затова и посъкратих някои упражнения, но все пак ако някой също тръгне да я пробва да си прецени ако неможе да поема това количество храна по добре изобщо да не си прай експерименти защото направо тия тренировки ще го рабият.
По късно ще кача някаде в интернет програмата му или който иска да даде е-mail и ще му я пратя с абсолютни подробности.
12.02.07
22:53
RejiMillar
Да питам само
12 повторения се правят за 15секунди
Това са грубо казано 40Х15=600секунди
Това са 10минути ,но между всяка серия имаш почивка
По това което си писал 44серий за 1 час излиза че почивката е една минута...това не е ли страшно малко ?
С какви тежести си служиш ,спрямо предишните ти работни тежести
Едвал и правиш всяка серия на 75-80% от максимума?...
12.02.07
23:22
[quote author=“morphey”]RejiMillar
Да питам само
12 повторения се правят за 15секунди
Това са грубо казано 40Х15=600секунди
Това са 10минути ,но между всяка серия имаш почивка
По това което си писал 44серий за 1 час излиза че почивката е една минута...това не е ли страшно малко ?
С какви тежести си служиш ,спрямо предишните ти работни тежести
Едвал и правиш всяка серия на 75-80% от максимума?...
Преди това бях постнал програмта при гърди, гръб и рамо праа по 1мин при крака и ръце без почивка като ръцете ще ги права в супер серия без да праа почивка между супер сериите всичко ще права с много нищожни килограми ще ме гледат доста странно в залата но това е положението зор ми е да пропвам да вида как е.
Ето я програмата това е само пример за самите упражния които да подбереш той казва че може да сe чувстваш свободен да правиш каквито искаш промени относно на вида упражнение но общо взето трябва да се стремиш към подобен брой серии повторения и почивка между сериите.
Понеделник и четвъртък - А
Вторник и Петък - B
Сряда и Събота - C
http://www.performlabs.com/soft/template005wA.pdf
http://www.performlabs.com/soft/template005wB.pdf
http://www.performlabs.com/soft/template005wC.pdf
Това е една малка доста интересна част от повечето му отговри събрани на едно място, един пич си беше играл да ги събира от постовете му във темата:
To make things a bit easier for everyone, I’ve tried to cut& paste all of the questions and Serge’s answers so far, so that he doesn’t have to keep repeating himself. My apologies if I missed a few. I’m going to suggest that we keep new questions rolled into combined posts so no one has to hunt around and Serge can answer them easily.
Pumping Iron questions:
I love olympii 1975 with you-How long was preparation on olympia 1975? How much % fat had you on competition?
I was all year round quit in good shape so it did not take long to be ready for this contest. But I hate competition it is why I did only 13 contests in my all life.
I did enjoy when you told arnold that in the movie. He needed to be brought down a notch. If you only would have been 15lbs larger! You certainly had the structure to compete with him.
When I competed agaist Arnold, no when Arnold competed against me that sound better, I had 200 pounds and Arnold 220, but 12 days prior the contest I was 212. Only 8 pounds less that Arnold for 2 inches less than, so proportionally I was heavier. But when I arrived in South Africa they saw me in such condition, they told me that I could not compete. So I stoped training for 12 days, I lost 12 pounds. It why I was not in my best condition the day of the contest. It was tricks of Weider, it is why I left IFBB.
it was the same for the Mr. Olympia, when they said “THE LAST MINUTE CONTESTANT SERGE NUBRET” when every body knew a long time before that I was competing, prove the camer crew came to Paris to film me 4 weeks before, and ofered me 200$ for me to be in the movie as I was a beggle. Of course I refused it is why you cannot see this part in the movie. The fight is still going on between to french or american
Pumping iron is not a film it is just a documentary. Arnold was fine
Exercise questions:
Serge’s Training routines
I would like to know what you think is best number of sets and reps to build muscle for someone who is natural (not taking steriods)? Also, a lot of people say you need to work legs if you want to achieve a great upper body but the bodybuilders back in the 70’s didn’t have great legs, so how did you get great upper body?
I started to train in 1958, back then we did not know about those products that you mentionned, and from febuary 1958 to my first international contest in Montreal “CANADA” in september 1960, 2,1/2 years after I won my first international contest it was an IFBB contest? I competed with a 20 inches arm, without anything. So from that I know that it is possible to have a fantastic physique naturally.
I have been training with 30/40/50 sets by body part twice a weel. Set of 12 to 20 reps. with 30 second rest between set, so it is impossible to train with very havy weights. I use for exemple to do 225 kg max on bench press and I trained with only 70/100kg.
Monday -Thursday = Chest and quad
Thuesday - Friday = Back and legs bicep
Wenesday - Saturday = Shoulders - Triceps/biceps - Calf
Abs every day for at lease 30 minutes no stop
I always used high volume and high reps, just see my routine program that I posted yesterday
So from your routine I take it you used Ab work as basically a form of cardio (so I heared)? did you do it instead of regular cardio like running? Can you post a more detailed ab workout and what you do in those 30 minutes?
Yes but even my weight training is a kind of cardio too 40 sets of 12 to20 reps with 3O seconds rest between set that is like cardio too. It is why I am still there.
Normaly I do 75 mn abd every day so I don’t have to diet, I hate to diet, or cut my salt. I never did.
I do for one full hour no stop 2000 sit ups and then 6 set of leg rise. 50/60/70/80/90/100 reps going 1à more each set. THAT’S ALL
Serge how did you build your foundation? Did you powerlift like many other pros or like the user above asked have you always used high intense reps?
I build my fondation all my chidwood periods beaucoup I am coming from Guadeloupe in the Caraïbean.
Nutrition questions:
i have a question. i once read that you didn’t like to use a lot of protein powder and so ate a LOT of meat to get your protein. is that true? how much meat did you eat in a day?
Do you realy think that I will eat a lot of protein powder and then a lot of meat too?.. Protein powder is made for people who cannot eat a lot of meat. So I never use protein powder, but I use to eat about 3/4 kg of horse meat every day.
Pouvez vous svp nous donner un exemple comme de ce que votre régime quotidien serait en s’exerçant. En plus de la protéine, qu’avez-vous régulièrement mangé? votre régime a-t-il changé preparing pour une competition?
Je mangeais environ 3/4 kg de viande rouge par jour où je puisais la totalité de ma proteine et de ma creatine. Je mangeais aussi beaucoup de légume secs, comme les lentilles les harcots rouge etc…
Do you have any tips on building an apetite as a man who ate so much meat etc and didn’t use protein powders how did you pysically eat so much? I can’t do it i feel bored and horrible and want to just stop eating. I know pros now days use B12 etc… do you have any non injectable tips?
If you train hard as I did, don’t worry the apetite will be there. Try my training routine and your apetite will come
i heard you eat 6lbs of redmeat every night and trained 5 hours a day
Yes when I used to compete I did eat like that, and I used to train about 3/4 hours a day, and 2000 sit up no stop
How much water did you drink per day during intense training?
I did a very bad thing, when I was training, I never drink because I wanted to looose 3 kg of body weight every day work out. But that is bad people should drink a lot of water every day.
questions about Competing & other competitors
Your opinion on Lou Ferrigno. Alot of people say he is a self centred arrogant man, and how he refuses to speak to his fans unless they pay him.
What was he like when competing against him? Are the rumors true?
No, i know a LOU, very nice guy, we stood together nearly 2 week in Paris prior to leave to go for the 1975 Mr. Olympia in South Africa.
He wants me to train him for the next Mr. Olympia but unfortunatly that did not happened becaus he start the HUCK. if not sure he could be the 1976 Mr. Olympia.
which competition did you feel you were at your best with both condition and size, if you recall?
Twice : When I competed in Germany with Sergio, Robby, ...I think it is 197…something and when I compete one here after pumping Iron in London, NABBA Universe when I came first before Chris Dickerson.
What was the drug use like back when you was competiting?
The question should be “What was the training use back you was competing”
that is more important in my eyes.
do you agree with Lee Haney that the mass pro’s are packing on now days is bad for the sport and its followers in the sence that young bodybuilders like myself can not possibly realistically aspire to be 300lbs ripped! Like Coleman or Cutler.
100% agree with Lee Haney, who I respect a lot, he is a truth gent.
Question: How do you feel about modern day physiques? Do you think that everyone has gotten to big and lost the focus on asthetics (I ask this because you had one of the most asthetic physiques of all time)
Creazy, body building is going right in the wall if they continue, in this direction. I am so glad to be a body builder of the past. I don’t think that I will be a body builder if at my time it will be like now.
J’ai une question: certain culturistes (vous surtout ) semblent être faits “parfaits”. C’est-à-dire les hanches très minces, les os petits, ce qui constituent le « look » du bodybuilder. Moi, au contraire, j’ais des grosses hanches et des gros os. Y’a-t-il un moyen d’obtenir un corps esthetique comme le votre, ou dois-je me contenter d’etre le plus musclé possible, sans tenir contre des proportions classiques?
Aussi, je voudrais bien obtenir des abdos comme les votres, mais j’ai peur qu’ils deviennent trop gros et que j’obtienne une « bédaine d’abdos » comme le monstrueux Ronnie Coleman. Comment puis-je éviter que celà arrive?
Oui, il y a des gens qui naissent avec certains avantages apparents, qui souvent sont en même temps des désavantages, c’est à vous de faire ou défaire ces avantages ou ces désavantages. Cela demande du temps, mais la culture physique n’est-elle pas une école de patience ?...
Concernant les abs de Ronnie, ce ne sont pas à cause des exercices mais de certain produit.
Questions about Serge:
What did you enjoy more acting or modeling? And what kind of roles did you get?
I used to do abs every single day al year around. I acted but never modelled, I did 25 movies, MY SON THE HERO, if my english is good, GOLIATH AND THE BLACK HERCULE ...
who inspired you to pick up that very first weight?
Steve REEVES
who was your greatest rival serge ?
MYSELF.
Also since you from Europe do you watch football (soccer)? If yes then who is your favourite team?
The best team now is France and the best team in France is Lyon.
13.02.07
00:34
аз да си питам .... та гледам Серж и доста от билдърите тренират на лежанката с много широк хват .... какви са предимствата на много широкия хват ако някой може да ми обясни :wink:
мерси предварително
[quote author=“B_Ball_P2”].... какви са предимствата на много широкия хват ако някой може да ми обясни :wink:
Никакви.
13.02.07
09:54
:lol: ха мерси бат Петко :wink:
13.02.07
10:52
Quote:
Originally Posted by Hulk06 View Post
Did you eat a lot of oatmeal? Also, what recovery techniques did you use? How many hours of rest did you get a night?
Serge:I never eat oatmeal in my life, I never eat breakfast as I was doing leg and abs every morning. But I eat a lot in the evening so I had enough calories to train during the morning. Not to many hours of rest at night, I mean sleep but just rest and relax.
Ха е тва напрао ме разби :o
[quote author=“RejiMillar”]Quote:
Originally Posted by Hulk06 View Post
Did you eat a lot of oatmeal? Also, what recovery techniques did you use? How many hours of rest did you get a night?
Serge:I never eat oatmeal in my life, I never eat breakfast as I was doing leg and abs every morning. But I eat a lot in the evening so I had enough calories to train during the morning. Not to many hours of rest at night, I mean sleep but just rest and relax.
Ха е тва напрао ме разби :o
Звучи много добре.
Поне на мен ми харесва, защото силно прилича и на моите хранителни навици. :lol:
Но пък, според всички теории - закуската е много важна. :roll:
13.02.07
11:45
Интересното ми е че е прави коремните преди закуска, познавам един приятел който също го праеше преди закуска по много повторения и мога да кажа че това е една от най-добрите преси които бех виждал супер чист беше, като непрекъснато се хранеше само със пилешко, ориз и пълнозърнести хлебове без абсолютно никакви мазнини и имаше феноменална преса, отделно никога не беше пипал каквито и да било добавки.
Това също е много интересно ако наистина е вярно тоя незнам къв ген има просто.
Originally Posted by aljick View Post
No disrespect to you or to Serge, but until I hear those words coming out of Serge directly I won’t believe it. Serge is my idol together with Steve Reeves and all the others.
I hope you realize the implications of your statement. It would mean that all the others, such as Schwarzenegger, are total ignorants as to bodybuilding, since they did use them to obtain a body that Serge obtained naturally. Wow, 100% natural (all his life) and looks like that, even at the age of 65? He even hit the Mr. Olympia stage naturally? If it is true, Serge is a unique individual living in the planet earth: and the others, including Steve Reeves are less knowledgeable than Serge. Serge’s body is even more defined than Steve Reeves’ body, who I really believe has always been natural.
I hope Serge doesn’t get offended by this, but I am just trying to provide an objective point of view.
Made In Montana: I understand what you are saying and appreciate your courtesy while saying it, Aljick. Of course I understand my implications…that I am saying that all of the guys that once took steroids don’t look the same now that they no longer take them anymore. That a person can get big without steroids—not today’s Olympic standard—but huge nonetheless.
I explained this to someone else recently. Serge has told people he has not and does not take steroids. I have seen the problem when he does that (people don’t understand this) is that the moment he says to people he does not and did not ever take steroids…instead of being impressed, some people start up an arguement with him and tell him he’s wrong and full of it. You would not believe the effort people put into arguing and they don’t let up. They will go on and say “No way you could look that way on your own.”, tell him more about himself than he knows! It’s unpleasant and unneccessary. I understand why he doesn’t want to go through that. He shouldn’t have to. I have told Serge tell people, no, but after I see what happens, I can see he is better to say nothing.
No matter what Serge says, he can’t win. He gets picked apart if he tells the truth, and then picked apart if he tries to ignore the rude accusations that he’s not right when he tells them. People work hard to make him tell them what they want to hear. They want to hear he took an easier way with steroids, so they can feel he isn’t special or gifted because that’s too rare. If Serge had taken steroids, he would have been bigger than Arnold, not smaller…as it was. Arnold relied on steroids for size, now he can’t afford to take them because his health won’t allow it. If steroids were healthy, he would still be big. And his physique shows it. Serge never took steroids, and so now, he hasn’t lost the muscle, because he has worked it and had a champion body for over 50 years. No one can take steroids every year for 50 years and live. Steve Reeves had a perfect physique working out a hour and a half to two hours, three times/week. But Serge had 5-6+ hour sessions in the gym…sometimes every day, that’s why he was a little bigger and more defined than Steve. Serge works longer and harder in the gym than today’s Olympians. If he was on steroids, NO ONE—not even Jay or Ronnie would be as big as he is.
Steroids don’t last in the system. Look at Craig Titus and Kelly. It’s gone. That means Serge would have had to take steroids at 65 to look the way he does according to some who believe that’s how he got his physique. Serge isn’t stupid enough to take drugs at 65 to risk organ failure/death just for one day of guest posing. I said this before someplace else when someone told Serge he was not a natural and gave Serge hell about it. Please know that I don’t mean this to anyone here, because most people are respectful to Serge here…this was my response to someone who was very rude and went on and on insisting Serge was not natural:
“Why do you think you have to have steroids to be big? My brother is huge and has never taken any kind of drug in his life. I know this for fact because we lived on a ranch out in the middle of nowhere when he got big from weights, food and sleep only. He would never even take an aspirin because he didn’t like anything unnatural. He is big like Steve and Serge. My cousin is very young, just started lifting and is getting big already too. Both are big—without the juice.
When someone shows such strong disbelief that natural cannot be big, it clearly says one thing—his genetics are $hit…and he can’t ever get big without drugs…otherwise he wouldn’t argue if he was big naturally…he wouldn’t need to. The best advice—take up a ping pong or a different sport; it’ll be a better use of time for you. Some people will never believe big and natural are positively corrrelated unless they experience it themselves…like a doubting Thomas. You can pull out every proof and blood test there is to say you are natural and prove it…some will argue forever because they don’t want to believe you. If you show them red, they will say it’s blue. They have no vision…no faith…they cannot see. A reaction of disbelief tells me more about someone who disbelieves than it does about someone big being natural.
If you had an opportunity to spend any time hanging out with Serge, you would know that he would just say, “Yes, I took this drug and this is what happened” if he had taken steroids because that’s the way he is. Seriously, he could care less about sounding impressive and is a no bull$hit type of person.
Serge has natural ways to get the kind of results he wants. Read his book when it comes out. I’ve listened to him talk about how he built his physique with ideas and theories I had not quite thought of before…and I have seen and read bodybuilding magazines from the 1930s, 40s, 50s, 60’s 70’s, 80’s….up til today. And he incorporates everything I’ve read by his own instincts, but then also adds his own ways to it that are unique. I can see now how it works…and how it worked on his physique. His book is being translated right now into english, but will be available at his website this year if you guys would have interest to read it.
NO ONE can take steroids for 50 years and live. He may not be the biggest bodybuilder, but he’s still huge and the best looking as far as I’m concerned. He’s a jaguar…with a classic physique.
Сердж бил против стероидите :lol: А защо ги ползва тогава ?
Честно казано или този човек нарочно се ебава или има някаква невероятна генетика...
[quote author=“DJПетко”]Честно казано или този човек нарочно се ебава или има някаква невероятна генетика...
по-вероятно първото :lol: културист който не ползва стероиди...
14.02.07
22:30
И аз си, мисля че послъгва за това-онова. :wink: