Тренирам за покачване на мускулна маса, но почвам тичане...

12.02.07
15:18

Още си правя програмата за качване, защото качвам доста бавно на мускулна маса. Пия протеин и креатин всеки ден, а в деня на тренировката по два пъти. Има ефект.
Обаче искам да свалям от шкембака и паласките. Смятам да потичвам сутрин на гладно три пъти в седмицата. Не вечерям след 19ч или най-много по едно кисело мляко с ядки, ако ще се излиза. Все пак да не пукна от глад. Качвам много трудно, затова се чудя как да го смъкна това шкембе, без отново да заприличам на манекен от Аушвиц  :(  Защото съм 194 см и пак не съм качил достатъчно, но с това шкембе съм кофти картинка  :(
1 .Има ли смисъл да пия протеина, ако почвам тичането?
2. Като правя почивка от креатина, има ли смисъл да почна L-карнитин + аминокиселини?
3. Едно приятелче се увива с някакъв колан, докато тича. Знам, че не би трябвало да има ефект, но все пак...

Мерси предварително на всички!

12.02.07
15:46

М и аз съм тъка .... мн голямо шкембето ... но лятото се надявам да го сваля . Относно колана се казва ТЕРМО КОЛАН и испутява много добре ... нося го по време на тренировка немога да кажа ,че сваля , но испутява незнам ще видим лятото

12.02.07
16:09

Човек, всичко зависи от храненето! Ако, да кажем, ядеш сладко или друг вид прости захари,тогава дори с 1000кал. само пак ще си слаб и с тлъстини около кръста.
Три тренировки кардио седмично не са много, някои ги правят и в осн. период за да поддържат във форма сърдечно-съдовата си с-ма...

Да разбирам ли, че ти правиш диета за отслабване и тренировка за маса едновременно? :wink:  :lol:

12.02.07
16:58

Избери си какво искаш или тренираш и се храниш за маса, или тренираш и се храниш за чистене.
Тука няма 2 в 1 просто нестава.

12.02.07
17:39

Виж сега, аз бих ти препоръчал да направиш нещо, което направих миналия септември, когато се готвих за 3-тия кръг на Републиканското по силов трибой... Бях 103 кг, а исках да се състезавам в кат. до 100 кг и не исках да правя диета за да не загубя сила. Значи изчистих си храната: само пълнозърнест хляб, кафяв ориз, замених захарта със захарин, пилешки гърди, 1-2 яйца, варена царевица и варен грах (от замразените) и по около 100-150г протеин... колкото ми се яде, не гладувах или ограничавах калориите... не правих кардио, пак защото се притеснявах за силата, но го имах в напредвид за всеки случай... за 1 месец свалих около 5 кг и на състезанието бях 98 кг и си вдигнах максималните кила.

Това, което искам да кажа накратко е да си изчистиш храната - така и ще можеш да качиш кила, но и да изчистиш малкко, а като вкараш и кардиото ефекта би трябвало да е добър.

12.02.07
18:51

Не правя диети за качване, просто питам дали има смисъл да пия от протеина, докато тичам!  Ограничил съм сладките неща, мазните и тн
Просто искам да стегна корема, знам че е най-лесно с тичане! Ама не искам да се набутвам с протеините, ако няма смисъл.

Мерси на всички отговорили!  :D

А по второто ми питане някой може ли да каже нещо?

12.02.07
19:11

[quote author=“SoDoM”]Не правя диети за качване, просто питам дали има смисъл да пия от протеина, докато тичам!  Ограничил съм сладките неща, мазните и тн
Просто искам да стегна корема, знам че е най-лесно с тичане! Ама не искам да се набутвам с протеините, ако няма смисъл.

Мерси на всички отговорили!  :D

А по второто ми питане някой може ли да каже нещо?

“Ограничил” не е достатъчно! “Спрял” е по-подходящ израз, ако искаш ефект!
Ако нямаш достатъчно белтъчини в храната гориш ММ - ти си прецени дали ти е достатъчно и имаш ли или нямаш нужда от протеин.

По втория ти въпрос - няма връзка между креатина, карнитина и аминок-ните. Спирането на едното не те задължава да вземаш другото.

П.П. Корема се стяга с упр. за коремната преса. Мазнините в тази област се изгарят с диета и кардио.

12.02.07
19:40

За да запазиш силата и анаболния процес в тялото , и в същото време да чистиш , увеличи приема на проетин и мини на нисковъглехидратна диета , което значи по 1 грам въглехидрат на килограм тегло. Спирай въглехидратите към 4-5 часа следобед.

12.02.07
21:30

ОК
Спрял съм всичко сладко!  :D

Мерси за отговорите, много ми помагат да изясня някои работи!

12.02.07
23:02

Зависи какво разбираш под бавно... То не става бързо

13.02.07
02:32

Имам почти същия проблем:) Вземи си аминокиселини,увеличи белтъчините в храната и както тук са написали вече...дневната доза въглехидрати сутрин и на обяд в  и ги намаляваш,така че вечерните хранения да са изцяло белтъчини.И освен сладкото...забрави за алкохола:) И пий повече вода.

13.02.07
10:29

С алкохола проблеми нямам, т.е. и на диско мога да си стоя на сокче! Обаче бирата.... :D Вече пия само по една две. Но през 3-4 дни.
За въглехидратите е ясно. Значи продължавам с протеините, защото яденетата ми не може да са такива каквито искам, понеже бачкам и не всеки път ям както трябва!

Мерси за мненията :D

15.02.07
00:58

гледай сега, тя бирата пак си е алкохол :wink: . И освен това също съдържа немалко количество въглехидрати, които ти трябва да се стремиш да избягваш. За бирата не знам, но бях чел някъде, че в 1 мл твърд алкохол се съдържат 7 килокалории, което значи, че една голяма водка например е около 700 килокалории!!!
ако ще правиш и кардио на гладно, не само, че не трябва да спираш протеина, но е добре даже да го увеличиш. ядките също не са много добър вариант вечер, защото съдържат доста въглехидрати и мазнини, които след 19 часа е малко по-трудно да разградиш. последното ти хранене за деня може да е и след 19 часа, но чисти протеинови храни - обезмаслени мляко и извара, чисто пилешко месо и т.н.
ако ти се дават пари, може да си вземеш и специален протеин за преди лягане, който е комбинация от яйчен и млечен протеин и е бавно усвоим.
креатина  добре да го спираш примерно след месец взимане, защото се натрупва в организма и затормозява бъбреците. след 2 едмици почивка пак може да го почнеш и така пак за един месец. на опаковката би трябвало да ги пише тези неща.
л-карнитин и аминокиселините не зависят от креатина, така че тях може да си ги пиеш, независимо дали взимаш креатин или не.
аз лично съм малко скептично настроен относно тези колани за отслабване, защото съм виждал хора постоянно да ги носят, а пък талията им непрекъснато се увеличава. така че най-важното е храната и тренировките, ако искаш да сваляш.
тренировките за маса и изчистване едновременно са малко несъвместими, но според мен това е по-добрият вариант, отколкото да качиш примерно 10 килограма (по-голямата част от които на корема) и после да тръгнеш да чистиш. аз лично също много лесно качвам на корема, затова гледам целогодишно да правя 3-4 пъти седмично кардио по 30-40 минути, защото после ми се разкатава фамилията, докато го сваля този корем. наред с това всяка година качвам и мускули, макар и по-бавно. един мой приятел казва: “Аз зимата качвам, а лятото задържам” :D , та затова си правя кардиото постоянно.

15.02.07
09:51

За креатина съм чел какво ли не, най-различни начини на пиене и почивки... Аз лично го пия два месеца без зареждаща доза и после почивам две три седмици. Протеинът ми е на Ultimate Nutrition. Няма да правя тренировки за маса и кардио едновременно. Просто мисля да не спирам тия за маса, но да почна и да тичам и да ям по-чиста храна.
Имах някои въпроси, благодарение на вас си отговорих на повечето!  :D

Поздрави!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1