Комбинация при сплит

[E

18.11.04
13:55

Предполагам е имало много такива теми .. аз съм нов и незнам пък и в всяка все има нещо различно.
Знчи аз тренирам от  6 месеца вече но се по някви скапани програми.Искам да ми кажете как да ги комбинирам.Начи тренирам 3 дена в седмицата. По два мускула искам да ги комбинирам как ще ми препорачате наи добре ?! Знам че трицепса и бицепса е хубаво да се праят в един ден ми другите как да се комбинират. Мерси.

18.11.04
14:31

Тридневен сплит в който  да са комбинирани бицепс/трицепс е сложна работа... Има 2 варианта: Крака-гърди, Гръб-рамо, Ръце или Гръб-гърди, Крака-рамо, Ръце.
Искам да ти кажа, че при някои хора комбинацията бицепс-трицепс не работи. И не е казано примерно, че при теб ще даде по-добри резултати, ако са ръцете са включени към по-голями групи.
Виж и тези предложения за тридневен сплит (не ти давам четиридневен, защото още ти е рано):
1.Гърди, рамо, трицепс
Гръб, бицепс
Крака
според мен много балансиран сплит, но има опасност трицепса да ти изостане и ако ти куца рамото не мисля също, че е подходящ много.

2. Гърди, бицепс
Гръб, трицепс
Крака, рамо
Класически тридневен сплит. Добър, ако крака и рамо не ти куцат.

3.Гърди, трицепс
Гръб, бицепс
Крака, рамо
Същия, като горния, но не става за хора със трудни ръце.

4. Гърди, рамо
Гръб, бицепс
Крака, трицепс

Вариации има още много, просто прецени кои групи ти изостават и им дай чрез сплита приоритет.

Чети повече ;)

[E

18.11.04
16:24

Мерси много ман.. мисля че наи подходящия е :
3.Гърди, трицепс
Гръб, бицепс
Крака, рамо

Наи много ми допада и ще почна с него.. А тренирам 3 дена защото нямам време за 4 ходя и на работа..  :cry:  а и един ден ще си тренирам в къщи и така ще станат 4 дена.. ще прая лицеви и т.н.

18.11.04
16:47

Нямаш нужда от такъв ‘екстра’ ден, повярвай ми.
Допълнителни тренировки може нещо да включиш за краката, защото се орязват малко с тоя сплит.

[E

18.11.04
16:58

[quote author=“gotcha”]Нямаш нужда от такъв ‘екстра’ ден, повярвай ми.
Допълнителни тренировки може нещо да включиш за краката, защото се орязват малко с тоя сплит.

Ами как да прая в нас крака... ? нямам възможност да ходя на зала още един ден за да правя крака..

18.11.04
17:33

Говорих по-скоро за някаква аеробна дейност. Но другите групи не ги тренирай извън сплита. Като цяло на мен комбинацията крака-рамо не ми харесва има и разни теории за кръвта, която циркулира и примерно, ако тренираш първо краката, като почнеш да тренираш рамо издърпваш кръвта горе, абе нещо такова беше :) забравил съм някой друг, ако се сеща да каже :)

18.11.04
18:33

Наитина има такава теория, ама аз лично не съм й фен. При мене комбинацията крака-рамо работи перфектно. То си е индивидуално и всеки трябва сам да си реши.
Поздрави! :)

18.11.04
18:46

Има наистина такава теория и мога да си послужа с пример.Мисля че атлета се казваше Йозеф Громулс или нещо подобно от 80 те години,който преди тренировка за рамене е загрявал с клякане точно поради причина за по-добро кръвоснабдяване на цялото тяло и наистина е бил прав сам съм се убедил :wink:

19.11.04
01:41

Ама теорията за, която аз говоря казва, че било кофти...
Незнам аз дори немога да си помисля да я ползвам и двете групи сами изоставащи  :lol:

19.11.04
09:51

Доколкото знам Йосеф Гролмус е ползвал каляканията по този начин за доста (да не кажа всички) мускулни групи. Но пак повтарям - индивидуално е. Крака-рамене ми действа супер, но крака - гърди... това ме смазва и нищо не постигам.
Поздрави! :)

MI

19.11.04
10:01

тридневния сплит ще ти се отрази ако на всеки два месеца сменяш сплитовете.но до колкото мисля рамо с крака ще ти се отрази добре ако всеки път редуваш последователноста на мускулите-един път рамо крака,друг път крака рамо. :idea:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1