Гръб

14.02.07
10:27

Кои упражнения са за разширяване и кои за плътност? За разширяване: набирания/пулдаун/долен скрипец с широк хват. Кои са другите? За плътност: мечка, пулдаун/долен скрипец с тесен хват, гребане с щанга/дъмбел, тяга. Кои са другите? Ако може да ми препоръчате как да ги комбинирам, т.е в деня за ширина кои и в деня за плътност кои?

14.02.07
17:17

Ти как тренираш? Гръб два дена ли? Нещо не мога да ти схвана идеята.

14.02.07
18:10

Гърба го тренирам 1 път седмично, като тренировките за ширина и плътност ги редувам през седмица. Та мисълта ми е кои упражнения са най-подходящи.

15.02.07
16:12

Бате така излиза че мускулните ти групи за плътност и съответно за ширина като са разделени им се събира много почивка... 1 седмица. Мисля че трябва по интензивно натоварване. Не съм навътре в нещата, но... нека по-запознатите да споделят мнение! Успех!

15.02.07
17:20

Ми аз принципно гърба го тренирам без разделение, но сега реших да пробвам по отделно. В крайна сметка май ще се спра на комбинираната тренировка.

15.02.07
17:43

Гребане със щанга/дъмбел не са ли идентичну с мечката.  :wink:

Azazel не са.
Аз много не съм привърженик на тая теория, че има упражнения за плътност и за разширяване. Няма смисъл да правиш различни по тип тренировки всяка седмица. В тренировката за гръб винаги трябва да имаш набиране и гребане. Другите упражнения ги сменяш по - често и това е. Не е кой знае каква философия.

FZ

15.02.07
22:05

[quote author=“jackson”]Кои упражнения са за разширяване и кои за плътност? За разширяване: набирания/пулдаун/долен скрипец с широк хват. Кои са другите? За плътност: мечка, пулдаун/долен скрипец с тесен хват, гребане с щанга/дъмбел, тяга. Кои са другите? Ако може да ми препоръчате как да ги комбинирам, т.е в деня за ширина кои и в деня за плътност кои?

първо направи някаква ширина после мисли за плътност  8)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1