18.11.04
22:36
Време е вече да сменям програмата на тренировката, като съм решил вече да тренирам доста здраво за да постигна още по-добри резултати. Със старата програма откарах малко над 2 месеца и качих 11-12 килца (с протеин и креатин). Аз качвам адски трудно и свалям много лесно - ебан метаболизъм.
На 19 г. съм, 179 см висок, 73 кг, тренирам от година почти, но с големи прекъсвания и понякога доста несериозно.
Та значи ориентирал съм се основно да правя маса, че нещо ми трябва.... Ето как изглежда новата ми програма:
Понеделник - ръце
- седнал с дъмбели
- скотово на машина
- чуково сгъване с дъмбели
- френско / скрипец
- и кикбек (ако има силици)
Сряда - гръб, рамо и малко краци
- скрипец - широк хват, зад врат
- скрипец - тесен хват, пред врат
- чукчета на машина
- раменна преса, арнолд преса
- задни бедра на машина
- прасци
Петък - гърди и още малко краци
- на лежанката с дъмбели
- кросоувър
- на пегдека (или както е там) или флайс
- клекове и екстензии
Е, честно ви казвам, сега като я написах нещо не ми харесва програмата, даже никак. Говорихме си с един от инструкторите в залата и такава я направихме, ама....
Вие какво ще ме посъветвате като се има предвид, че искам да наблегна най-вече на:
1) гърди
2) гръб
3) ръце
18.11.04
23:56
Ми като за начало изкараи гърдите в понеделник а остави ръцета за края на седмицата!!!
Абе тая програма ако я е писал инструктор...... к’во пра’име?
Такааа, да неблегнеш на гърди/гръб/ръце си половината тяло ( и отгоре ). Аз го разбирам, че искаш маса, но не и на краката, а от раменете си горе-долу доволен. Пробвай да си направиш ТП по следния сплит (без помощта на инструктора :D ) :
ден1 - Яка програма за гръб + 1х15 тежка мърва тяга
ден2 - Яка програма за ръце (едно тежко упражнение за рамо преди ръцете или едно леко след това)
ден3 - Яка програма за гърди ( тежко клякане 1х15 преди гърдите или не чак толкова тежко след това)
Ако искаш си добави някъде предмищници, прасци и так другите....
Направи си ТП-то и постни.
Успех! :)
19.11.04
10:17
Оho , здравей.
:D
Моят съвет е да прочетеш внимателно раздела за тренировки на бб-тийм
и сам да си изготвиш тренировъчна програма.Но мисля че ни ти е нужно повече от 3 пъти в седмицата по около един час,но това сам ти трябва да решиш.Все пак каза че тренираш не много сериозно с прекъсвания.Мисля че сегашния ти тренировъчен е удачен ако тренираш и се въстановяваш сериозно. :)
Успех :)
19.11.04
10:33
Досега програмата по която бях гърдите ми бяха в първия ден и затова сега има малко разбутване ръцете да са първи. Но това няма голямо значение май...
Значи мисля да я видя как ще тръгне с тази програма. Разбира се ще направя някои изменения, които Мартин и art_of_pain дават. Ще видим... Мерси :>
22.11.04
19:37
Поразрови се из форума и потарси някаква по добра програма според мене.