14.02.07
21:03
Сега за лятото искам да наблегна на външната страна, но с кой упражнения. Чуково сгъване с дъмбели и сгъване, като дъмбелите са на по-голяма разстояние от рамената.
14.02.07
21:22
Чуковото.
14.02.07
21:50
А за вътрешмата част имате ли впечатление от някое упражнение?(знам че със по широк хват се набляга на нея)
14.02.07
21:52
Сгъване с EZ щанга.
А с права става ли? Каква е разликата между двете щанги освен формата и по-малкото натоварване на китките от страна на EZ?
14.02.07
22:04
Правата натоварва и двете глави на бицепса, а EZ щангата вътрешната. Това е с едно изречение.
15.02.07
14:08
С по-широк хват не се ли натоварва външната част?
[quote author=“tuocs”]С по-широк хват не се ли натоварва външната част?
Не напротив, вътрешната. Тесния хват прехвърля повече натоварване към външната глава.
15.02.07
15:18
Кое упражнение беше чуковото? :oops:
http://www.bb-team.org/exercise/000047.php
Подобно, дъмбелите се държат по същия начино, но си в изправено положение и ръцете се редуват.
15.02.07
21:13
http://www.bb-team.org/exercise/000047.php
Подобно, дъмбелите се държат по същия начино, но си в изправено положение и ръцете се редуват.
Ок мерси.
15.02.07
21:53
Това е специфичното за тая група и трябва да се запомни - тесен хват за външна част, широк хват за вътрешна.
fitday вече ти отговориха. Може да се прави прав, седнал, с двете ръце заедно, с всяка по отделно.
[quote author=“Jorku”]Това е специфичното за тая група и трябва да се запомни - тесен хват за външна част, широк хват за вътрешна.
fitday вече ти отговориха. Може да се прави прав, седнал, с двете ръце заедно, с всяка по отделно.
Ами аз прая с EZ лост и с тесен хват и с широк обаче аз мислех че кат прая с широк хват правя топката на бицепса по релефна а като прая с тесен хват осещам натовабване в долната част на бицепса над лаката нали не баркам нещо?
17.02.07
12:38
Бъркаш се нещо. С тесен хват си е директно за външната част. Тая болка в долната част може да е от неправилен хват.
17.02.07
13:40
прави чукове като джей! :wink: http://www.criticalbench.com/exercises/pics/dumbbell-hammer-curl2.jpg
А кое упражнение е за долната част на бицепса?
17.02.07
17:01
Значи за да натоваря най-добре вътрешната част на бицепса наи добре да използвам крив лост(EZ) и да гледам хвата да е по-широк?(в залата има такъв лост дет е крив и се хваща малко по-широко от раменете)?
17.02.07
17:34
Скотовото го усещам най вече там. 21 също е перфектен вариант.
Скотовото го усещам най вече там. 21 също е перфектен вариант.
Как се прави 21 ?
17.02.07
19:38
Хващаш някой лек прав лост. Правиш 7 повторения до половината сгъване на ръката, след това 7 от половината нагоре и накрая 7 цялото движение. Така 2-3 серии. Напомпва много.
17.02.07
22:03
[quote author=“Jorku”]Хващаш някой лек прав лост. Правиш 7 повторения до половината сгъване на ръката, след това 7 от половината нагоре и накрая 7 цялото движение. Така 2-3 серии. Напомпва много.
а със това упражнение няма ли опасност от претрениране :shock: :o
17.02.07
22:05
[quote author=”КУМЧО ВЪЛЧО”][quote author=“Jorku”]Хващаш някой лек прав лост. Правиш 7 повторения до половината сгъване на ръката, след това 7 от половината нагоре и накрая 7 цялото движение. Така 2-3 серии. Напомпва много.
Претренирането е доста комплексно явление което всички спорят дали съществува или не. Ако не ядеш, не спиш и не тренираш както трябва тогава претренираш.
17.02.07
22:10
[quote author=“Jorku”][quote author=”КУМЧО ВЪЛЧО”][quote author=“Jorku”]Хващаш някой лек прав лост. Правиш 7 повторения до половината сгъване на ръката, след това 7 от половината нагоре и накрая 7 цялото движение. Така 2-3 серии. Напомпва много.
Претренирането е доста комплексно явление което всички спорят дали съществува или не. Ако не ядеш, не спиш и не тренираш както трябва тогава претренираш.
а като се прави това упражнение трябва ли да се правят и други упражнения или е напълно достатъчно упр. 21 :?: :(
17.02.07
22:13
Трябва. Още 1 и максимум 2. В по 3 серии и си екстра. По принцип това се прави в началото на тренировката, но си мисля че ако е след основното упражнение за бицепс с щанга примерно ще е по - добре.
17.02.07
22:20
[quote author=“Jorku”]Трябва. Още 1 и максимум 2. В по 3 серии и си екстра. По принцип това се прави в началото на тренировката, но си мисля че ако е след основното упражнение за бицепс с щанга примерно ще е по - добре.
а със скотово може ли да се комбинира :?: :( или ще ми дойде множко :?:
17.02.07
22:25
[quote author=”КУМЧО ВЪЛЧО”][quote author=“Jorku”]Трябва. Още 1 и максимум 2. В по 3 серии и си екстра. По принцип това се прави в началото на тренировката, но си мисля че ако е след основното упражнение за бицепс с щанга примерно ще е по - добре.
Пример:
1 прав с щанга
2 с дъмбели от седеш
3 21
Друго не ти трябва. Може да редуваш 21 със скотовото.
17.02.07
22:28
[quote author=“Jorku”][quote author=”КУМЧО ВЪЛЧО”][quote author=“Jorku”]Трябва. Още 1 и максимум 2. В по 3 серии и си екстра. По принцип това се прави в началото на тренировката, но си мисля че ако е след основното упражнение за бицепс с щанга примерно ще е по - добре.
Пример:
1 прав с щанга
2 с дъмбели от седеш
3 21
Друго не ти трябва. Може да редуваш 21 със скотовото.
обаче двете упражнения в една тренировка не може да се правят нали така става дума за скотово + упр.21
правилно ли съм те разбрал :?: :?: :o
17.02.07
22:31
Не ти трябват и двете. Редувай ги - един път скотово като 3то, един път 21. Успех!
П.С. Имаше тема за 21 специално и то скоро. Виж там за повече инфо, че и тука оспамихме работата, а аз много мразя като се спами. Другия вариант -> ЛС пиши.