20.02.07
13:17
Здравейте, какво мислите за вариянта, като тренирам 3 пъти седмично да махна краката от тренировките а да ги тренирам по по специвичен начин, който е следния.
Тука в Шумен имаме ~1300 стъпала към Паметника, докато тренирах (бягане) ги качвах за 6-8 мин, добър ли е варианта да тренирам краката като там, като ги качвам догоре, но с подскоци, ляв , десен крак - на всяко и през едно стъпало ?
Така ще мога да си разпределя програмата за останалите мускулни групи и можеби ще ми е по удобно?
20.02.07
14:06
Ще си скапеш глезените най - малкото. И краката ти няма да станат кой знае какво.
20.02.07
14:12
[quote author=“OLS3M”]Здравейте, какво мислите за вариянта, като тренирам 3 пъти седмично да махна краката от тренировките а да ги тренирам по по специвичен начин, който е следния.
Тука в Шумен имаме ~1300 стъпала към Паметника, докато тренирах (бягане) ги качвах за 6-8 мин, добър ли е варианта да тренирам краката като там, като ги качвам догоре, но с подскоци, ляв , десен крак - на всяко и през едно стъпало ?
Така ще мога да си разпределя програмата за останалите мускулни групи и можеби ще ми е по удобно?
Каква е целта на тренировката?
20.02.07
18:21
Ами целта на тренировката е издържливост на краката, аз не искам да правя маса, а също така тренирам и спортно ориентиране(лека атлетика), нямам време да ходя на тренировки и така ще тренирам и физическата си издържливост :)
А относно глезените, при спортното ориентиране, съм минавал през реки, каменни полета, и какво ли не и глезените са ми много заякнали и не податливи на натоварване (тичал съм по 25-30км).
Също на всяко стапало като се скача се тренира прасеца, а през 1-2 се тренират бедрата.
Какво мислите ?
20.02.07
18:31
ако това е целта на тренировката, по добре си тичай по стъпалата. ако е за спринтове, тогава без клек няма да минеш. а що се отнася до глезените... за теб май това са прасците, няма да ги скапеш.