Въпрос за корем

20.02.07
20:33

Здравейте, за пръв път пиша във форума. Бих искал да ми препоръчатре подходяща тренировка за корем в къщи. На 19 години съм, 182 см висок, тежа 75 кг. Не съм спортувал, преди тренирах, пак в къщи, но прекъснах за 6 месеца. Не съм ползвал добавки или други препарати. Целта ми е да имам хубав и стегнат корем. Имам сравнително малко подкожни мазнини в областта на корема, но самият той е отпуснат. Бях си направил тренировъчна програма, ползвайки информация от сайта, но преди няколко дни прочетох статия в сайта http://www.bb-team.org/training/000748.php и частта за корема ме обърка. В такъв случай кои упражнения са достатъчно ефективни? Бихте ли ми препоръчали подхоядща програма? Благодаря Ви предварително.

Стандартни коремни преси 4 серии по 15-20 повторения и другото упражнение може да ти сгъване на краката(то не знам дали си има точно име). Сядаш на стол или нещо такова, стягаш коремните мускули и ги сгъваш така, че да се получава добра контракция. Сигурно нищо не си разбрал от това. Правих преди това упражнение ама не му знам името, даже не знам дали си има такова.

JA

20.02.07
21:38

ми коремни преси,странични преси,и лягаш на земята изправяш си краката и във въздуха без да пипаш земята пишеш просто числата :)

TA

21.02.07
14:20

[quote author=“Jay”] лягаш на земята изправяш си краката и във въздуха без да пипаш земята пишеш просто числата :)

На леглото е по-добре. Повече се натоварва корема!

22.02.07
09:55

Много благодаря на всички, ще опитам това с числата. А като допълнение към темата имам още един въпрос. Чух, че въртенето на обръч било много ефективно упражнение за коремната област. Така ли е наистина? Някой може ли да сподели опит? Благодаря пак.

22.02.07
12:40

На мен любимото за корем ми е ето това: http://youtube.com/watch?v=Ggaj8hB0BUY Изпълнявам го в три серии по 5-7 повотерния с всяка ръка. Понеже нямам пудовки го правя с дъмбели. Пак става, но подлагам парче килим, иначе много се търкалят.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1