разширяване на гърба - упражнения,повторения и почивка

JA

20.02.07
19:26

искам да питам са:
1…упражненията кои са - по принцип права 1.набирания(гледам да ги напраа 25 набирания в неколко серии)2.придърпване на горен скрипец (3 серии) 3.гребане с щанга или ме4ка (4 серии) 4.придърпване на долен срипец(4 серии почнах от 1 седмица да го права с широк хват)5. гребане с дъмбел(4 серии) 6.тяга (пак 4 серии 1 от които е загряваща)  ако трбва да махна некое кое да бъде като казвам отново че искам разширяване на гърба щото плътност имам

2.така са повторенията - обикновенно права гърба до отказ сека серия(така сам чел в 1 списание)некаде от 6 до 12 повторения гледам да права ама некои пат излизат повече.Та вече горе долу почнах да усещам по колко повторения да праа за другите мускулни групи обаче за гърба не требва ли да права повече повторения защото е по голям мускул.Пробвал съм с малко повторения и с много и по начина се усеща добре обаче кажете горе долу колко

3.почивка - пак сам чел че като права гръб до отказ требва по 2 мин минимално да почивам така ли е или не и да правали гърба до отказ      и какво ше кажете за тренировки за гръб на max като при гърдите напримено

ZO

20.02.07
20:29

Още някое упражнение за гръб знаеш ли? :? Това са прекалено много упражнения,набиранията и горния скрипец и гребането с щанга и на машина се припокриват.Според мен е по-добре така:
1.Набирания
2.Мечка или гребане с щанга
3.Мъртва тяга или гребане с дъмбел
Три упражнения,ако се влагаш напълно във всяка серия и всяко повторение са напълно достатъчни.6-12 повторения са си ок-като набиранията по принцип ако можеш ги прави 10-12,останалите упражнения по-скоро 8-10.Недей да правиш всички серии до отказ-ще претренираш.

21.02.07
11:37

Аз верно съм фен на силовите тренировки но като чета това което си написал, започваш да ми докарваш комплекси :)

Само да питам феновете на набиранията: Да сте чели в програмата на някой от по-сериозните билдери да има набирания?

Ще си позволя да цитирам програмата на Майк Франсоа за гръб, те хората са открили вече и топлата вода и колелото, така че незнам зашо не прочетеш малко как тренират тези които са постигнали нещо съществено и какви съвети дават те както за начинаещи, така и за напреднали
Но да си доида на думата. Програмата е:
1. 4 серии 5 повротения (за плътност се прави тяга, за разширяване се прави вертикален скрипец), като идеята е тежеста да е такава, че да се фалираш на петото повторение.
2. 5 серии по 1 повторение с тежест, която можеш да направиш само 1 повторение
3. Гребане с дъмбел или щанга 1 серия 15 повторения загряваща след което 12-10-8 повторения с повишаване на тежестта.
4. Хоризонтален скрипец 1 серия 15 повторения загряваща след което 12-10-8 повторения с повишаване на тежестта.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1