18.02.07
16:48
Спорим с един приятел дали трябва да се загрява преди всяко упражнение или не. Става въпрос примерно си към края на тренировката за гърди/бицепс/гръб/крака и т.н., обаче си правиш първата серия с минимални килограми, повечко повторения и се счита за загрявка. Аз му казвам, че трябва, защото всяко упражнение натоварва различна част от мускула, а той, че не трябва и е само губене на време, защото до сега от всички упражнения си натоварил всяка част на мускула и той си е разгрят => не трябва. Кажете си мнението ?
За мен лично загрявката е една от основните неща във всеки един спорт (бодибилдинг, лека атлетика, волейбол, плуване и т.н.) и никога не бих тръгнал да правя упражнение без загрявка.
18.02.07
17:39
Правя по една загряваща серия на почти всички упражнения. Всяко упражнение натоварва различно мускула и си има свои биомеханични особенности.
18.02.07
18:27
И аз съм на това мнение. Някой друг ще се изкаже ли?
18.02.07
18:45
И аз съм така
18.02.07
19:03
Трябва си загрявка. Може да избегнеш ако например правиш лег първо за гърди и след него да не загряваш на полулега, но аз и там обичам да загрявам. Различните хора различни неща правят. Но загрявката преди тренировка на цялото тяло е задължителна.
Трябва, защото такива лоши травми съм си правил в средата или в края на тренировки, като съм си мислил, че мога да си спестя времето за загравка, защото съм загрял достатъчно от предишни упражнения за други мускулни групи и се хвърлям веднага на голямите килограми...!!!
21.02.07
20:17
попринцип мисля че трябва добрата загрявка да бъде основно правило за всеки трениращ ако не преди всяко упражнение поне преди всяка мускулна група
21.02.07
20:21
Разгряквата е много хубаво нещо, особено в началото на тренировката. Ако загрея добре се справям МНОГО по-добре при упражненията. А м/у отделните упражнения не правя загряващи серии, но правя пирамида, като започвам с по-малко килограми.