Мускулна на трицепса от набирания?

BO

20.11.04
16:54

Отдавна не се бях набирал на лост. Нарочно си дадох яко зор на лоста, за да видя къде ще ме удари точно мускулната треска. Набирането правих с ширината на раменете и с ноктите на пръстите към лицето ми (да не се объркам с името на хвата така го обяснявам :lol: ).
Мускулна треска имам на широките гръбни (на по-високата част - до мишниците) и като че ли на трицепса?! Въпроса ми е, дали може да е трицепса това или го бъркам със задното рамо? Защото като си опъна ръцете надолу и леко назад усещам парене като при упражнението за трицепс кик бек.

Какво мислите?

И така и така темата е за набиране, смятам да наблегна доста на това упражнение, за да постигна ширина на гърба. Моля за съвети и насоки, как е оптималното изпълнение за широк гръб - хват? пред или зад врат? Сега използвам принципа да правя определен брой набирания, за да кача сила, а после ще правя повечко повторения в серия... ако искате коментирайте

ВН

20.11.04
18:03

Да не би да имаш мускулна треска на брахиалисите?

BO

20.11.04
18:09

Между другото, очаквах първи да коментираш ти!!!  :lol:  :lol:

Доколкото съм наясно брахиалиса е под долната глава на бицепса, близо до лакъкя и участва активно във всички сгъвания на ръката... знам, че при набиранията участва и бицепса, но на бицепсите нямам мускулна треска... може би защото ги тренирам доста добре, докато гърба не толкова...но определено си мисля за трицепса, защото болката е отзад на мишницата и по-височко... та не съм сигурен трицепса или задното рамо е в мускулна треска...  :shock:

20.11.04
18:11

Много по-вероятно е да си натоварил рамото, особено при широк хват.
Трицепса не участва в набиранията, а най-вече бицепса...

20.11.04
23:55

дам, трицепсът и аз не мога да си представя как си го вкарал в набиранията.
На въпроса ти - най-добре за ширина на гърба работи широк хват, надхват - това е обратно на твоето, лост зад гърба. Това обаче и е най-трудното. Обаче какъвто и да е хвата, набиранията са най-супер упражненията за V-форма.

21.11.04
01:55

Абе и бицепса и трицепса въпреки ,че непоемат голямата част от натоварването могат да се натоварят до известна степен. И ако в част на мускула може да няма кислород в митохондрите и да имаш мускулна треска сега.
по-здрави

Определено може да стане така, аз съм правил по 10-тина серии набирания и съм усещал напрежение в бицепса. При тесен хват - както викаш че си правил, трицепсът се натоварва, като че ли не толкова от упражнението, кокото от разтягането.
Защо не опиташ с по - широк хват с ноктите на пръстите на обратната страна :)

BO

21.11.04
15:06

да - може би защото е тесен хватът и трицепса се разтяга в долно положение може би тогава е мускулна на трицепса наистина... хмм... ами по-широк и обратен хват, но става доста трудно... първо малко така да кача сила и полека ще разширявам хвата и ще гледам да съм с ноктите на обратната страна  :D

п.с. знаех че ще ме бъзне някой за така описания хват  :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1