упражненията за рамо

IC

22.02.07
16:17

Упражненията за рамо са ми пълна мъгла(кое за предно рамо , кое за задно..)и ви моля да ми класифицирате следните упражнения за коя част от рамото се отнасят(предна , средна или задна)
1.Разтваряне на ръцете встрани
2.Повдигане на ръцете напред
3.Вертолет
4.Раменни преси (зад врат)
5.Раменни преси (пред врат)

И ако може някои да ми каже кои упражниения ще е най-добре да включа в една тренировка за рамо

22.02.07
16:31

[quote author=“icinkyyy”]Упражненията за рамо са ми пълна мъгла(кое за предно рамо , кое за задно..)и ви моля да ми класифицирате следните упражнения за коя част от рамото се отнасят(предна , средна или задна)
1.Разтваряне на ръцете встрани
2.Повдигане на ръцете напред
3.Вертолет
4.Раменни преси (зад врат)
5.Раменни преси (пред врат)

И ако може някои да ми каже кои упражниения ще е най-добре да включа в една тренировка за рамо

1.  :arrow:  средна част
2.  :arrow:  предна част
3.  :arrow:  кажи на кое казваш “вертолет”
4. и 5.  :arrow:  предна част

В една тренировка за рамо трябва да включиш упражнения за всички част на рамото - предна , задна и средна.Тук не виждам да си посочил упражнение за задно рамо,аз мога да ти предложа това от сайта: http://www.bb-team.org/exercise/000562.php
Ето ти една примерна тренировка за рамене:
1. :arrow:  Раменни преси
2.  :arrow: Разтваряне на ръцете встрани
3.  :arrow: Повдигане на щанга до брадата
4.  :arrow: разтваряне на обратен пек-дек или на специална машина за задна част на рамо

IC

22.02.07
16:46

Повдигане на щанга до брадата=Вертолет ( а то за коя част е )
Мерси за подробното обяснение  :wink:

22.02.07
16:51

[quote author=“icinkyyy”]Повдигане на щанга до брадата=Вертолет ( а то за коя част е )
Мерси за подробното обяснение  :wink:

То е за предна част  :wink:

22.02.07
18:05

[quote author=“icinkyyy”]4.Раменни преси (зад врат)

Tова не е ли за средно рамо?! :roll: А изкам да питам избутването на думбели нагоре за предната ли е?

22.02.07
18:36

[quote author=“SMURFcho”][quote author=“icinkyyy”]4.Раменни преси (зад врат)

Tова не е ли за средно рамо?! :roll: А изкам да питам избутването на думбели нагоре за предната ли е?

И за средната.

22.02.07
19:06

[quote author=“topDevil”][quote author=“SMURFcho”][quote author=“icinkyyy”]4.Раменни преси (зад врат)

И за средната.

Ама къде влиза повече?

22.02.07
19:09

В предната част...

Упражненията които винаги трябва да са в тренировката ти за рамо според мен са раменните преси и разтварянето встрани. Другото/е вече са по избор.

FR

22.02.07
21:27

[quote author=“Jorku”]Упражненията които винаги трябва да са в тренировката ти за рамо според мен са раменните преси и разтварянето встрани. Другото/е вече са по избор.

точно прави по главните

23.02.07
11:13

извинявам се ако ще е глупав въпроса но някой може ли да ми обясни как се изпълнява това “повдигане на щанга до брадата” ?

[quote author=“deusex”]извинявам се ако ще е глупав въпроса но някой може ли да ми обясни как се изпълнява това “повдигане на щанга до брадата” ?

http://www.bb-team.org/exercise/000075.php
http://www.exrx.net/WeightExercises/DeltoidLateral/BBUprightRow.html

28.02.07
00:21

1.рамнни преси 4х10
2.редувано изнасяне на дъмбели отпред
3.странично разтваряне с максимално извиване на кутрето към тавана и изнасяне на лактите нагоре
4.задно рамо се прави идеално като се седне на ръба на лажанката, наведен към коленете и тежестите се изнасят встрани или се теглят нагоре...
Тази програма за раменете при мен работи перфектно, като тежестите са по-скоро малки, позволяващи ми да ги задържам в горно положение 1-2 секунди. Ефекта е раздуващ!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1