17.02.07
16:29
Ако може да ми кажете ,дали ще има ефект ако пия само креатин с зареждащ период от 10 дена ? без да го комбинирам с други хр.добавки ? и да ми препоръчате някой фирми ... и ако ви е възможно снимки на продукта за да се орянтирам като го копувам :wink:
защо 10 дена зареждащ период :shock: 5 дена е достатъчно.Иначе фирми има бая:Оптимум,Уейдер,Ултимейт Нутришън,Дженезис(доста скъпичак е в сравнение в другите нз защо),Биотех.
за фирмите намерих :wink: а ще има ли някакъв ефект ако не се комбинира с нищо друго
17.02.07
18:33
Ми би трябвало да има :)
хихи би трябвало не ме устройва :lol: :lol: :lol: ,ще изчакам и други отговори
17.02.07
19:58
Разбира се. Аз така най - често пия защото няма кинти. Винаги има ефект. Десет дни са дълго зареждане. Повече от 7 недей.
17.02.07
19:59
А иначе креатина с какво може да се комбинира, за да се ускори ефекта?
17.02.07
20:05
Глутамин, таурин, аргинин, протеин, глюкоза. Това са най - често срещаните за които се сещам.
@Jorku и аз няям кинти за това я кажи на коя фирма да зимам ти поне пиеш знаеш кое има ефект препоръчай ми :lol: мерси предварително
17.02.07
22:02
Biotech. 300 грама бяха 24 лева май.
17.02.07
22:07
Biotech. 300 грама бяха 24 лева май.
нещо по евтино ама не боклук че да не вредно ще ми препоръчаш ли че и аз хич нямам кинти :?: :(
- BioTech - 100 гр. - 11,50 лева
- BioTech - 500 гр. - 35 лева
сега въпроса е да намеря от каде да го закупя ... ще поубиколя някои магазинчета :wink:
17.02.07
22:11
Храна! Може да не взимаш нищо и пак да имаш резултати. В момента не пия никакви добавки защото почивам от креатина. Спад нямаше никакъв. А от 2 тренировки насам увеличавам тежестите дори именно защото се храня още по - добре от както го спрях. Ако нямаш възможност никаква за добавки - яко хранене! Колкото и тъпо и каквото и да ти звучи ако сега не ми вярваш след време ще ми.
17.02.07
22:18
[quote author=“Jorku”]Храна! Може да не взимаш нищо и пак да имаш резултати. В момента не пия никакви добавки защото почивам от креатина. Спад нямаше никакъв. А от 2 тренировки насам увеличавам тежестите дори именно защото се храня още по - добре от както го спрях. Ако нямаш възможност никаква за добавки - яко хранене! Колкото и тъпо и каквото и да ти звучи ако сега не ми вярваш след време ще ми.
ама JORKU аз затова тебе питам щото ти вярвам знам че разбираш много чета всичко което пишеш и си личи че си специалист !
между другото с какво се почива след цикъл с креатин ако изкам да вземам нещо :?: :(
17.02.07
22:22
Според мен най - добре с протеин. Ама то протеин може да си взимаш нон стоп. Можеш и на чисто, няма нещо специално което да пиеш през тоя период. Аз викам да спрем с излишното в тая тема да не отнесе ключ. Пиши на ЛС ако още нещо те интересува по тая тема. Аз съм до тук с нея.
П.С.Никакъв специалист не съм. Просто любител :wink:
17.02.07
22:44
[quote author=“CSKA_FoReVeR”]А иначе креатина с какво може да се комбинира, за да се ускори ефекта?
Значи аз го комбинирам с алфа-липоева киселина (малко е скъпичка, но е най-мощния познат анти оксидант) и със глюкоза или декстроза . :wink:
Искам да попитам креатин на биотех с какъв глутамин да го комбинирам, да кажете някоя марка,защото досега глутамин не сам пил.Като оставим качественото хранене на страна давали тази смес някакъв що годе ефект.
аз искам да питам дали мога да си забърквам креатина заедно с гейнера в една чаша за преди и след тренировката?
22.02.07
20:21
мм аз често съм го правил но лично аз не го пия преди тренировка .. само след и преди лягане
22.02.07
20:26
По добре си го пи с лажичка :) поне аз така си го пия
Абе от де го вземате тоя креатин на БИОТЕХ за 33-35лв?!?! за 500гр... В студентски град ми казват цена от 50лв. за 500грама?!?! Кажете от къде го намирате?!?!
23.02.07
00:23
Пиротска 12, SNC
[quote author=“Efoss”][quote author=“CSKA_FoReVeR”]А иначе креатина с какво може да се комбинира, за да се ускори ефекта?
Значи аз го комбинирам с алфа-липоева киселина (малко е скъпичка, но е най-мощния познат анти оксидант) и със глюкоза или декстроза . :wink:
Декстроза = Глюкоза, никъде няма да намериш обаче Декстроза, всичко е само с етикет Глюкоза.
Взех си креатин монохидрад на Биотек 500гр. , как да го пия 5 дена по 20 грама,после тренировъчен ден 10 грама нетренировъчен 5 грама ?
ПП1.Приемите как да ги взимам , като имате предвид ,че креатина стои в залата ми.Мога да го приемам следобяд от 14-15 часа.Тренирам към 6 до 7 и 30 :oops:
ПП2.Веднага ще последва въпрос защо креатина стой в залата и немога да го приемам сутрин и преди лягане ... и тук аз ви отговарям ,защото наще мрънкат и неискат да взимам такива добавки мислят ,че са вредни :shock:
ПП3.Мисля да си взема и глюкоза ,за нея знам ,че се приема само след тренировка по 60-70гр. разтворени в 400-500мл. вода,а пречи ли като се комбинира с креатин ?
23.02.07
19:45
Приемите трябва да са ти 4-5 броя по 4-5 грама. Не става за 2 часа да изпиеш 20 грама. Намери начин да го пласираш вкъщи.
Не пречи да комбинираш глюкоза с креатин, даже по - добре. Но 60 - 70 грама ми се виждат множко.
23.02.07
22:32
искам да ви попитам дали креати на ON е по-добър от този на biotech,защото се колебая между тези двато,но ако качеството е едно и също по-добре да зе,а по -евтиния.Вие кво ще кажете по този въпрос.Също ми се върти идеята да си взема по-евтин креатини да го комбинирам с глутамин или амино.Посъветваите ме плс!
И двата креатина са хубави.Аз все пак залагам на Оптимум.Желателно е да го комбинираш с глутамин,но не е фатално пак ще имаш резултат.
[quote author=“Jorku”]Приемите трябва да са ти 4-5 броя по 4-5 грама. Не става за 2 часа да изпиеш 20 грама. Намери начин да го пласираш вкъщи.
Не пречи да комбинираш глюкоза с креатин, даже по - добре. Но 60 - 70 грама ми се виждат множко.
Няма ли да стане преди тренировка 5 грама , след тренировка 10 грама и към 9h 5 грама ?
24.02.07
12:03
[quote author=“J0”][quote author=“Jorku”]Приемите трябва да са ти 4-5 броя по 4-5 грама. Не става за 2 часа да изпиеш 20 грама. Намери начин да го пласираш вкъщи.
Няма ли да стане преди тренировка 5 грама , след тренировка 10 грама и към 9h 5 грама ?
Доза по - голяма от 5 грама на веднъж не е препоръчително да взимаш. Не че ще умреш, просто няма да се усвои толкова колкото ти трябва с 1 изречение казано. Познавам хора които си го делят креатина на дози по 1 грам.
24.02.07
13:06
имам малък проблем със зареждащата фаза понеже тренирам сутрин и да кажем че ще
пия сутринта към 7.30 първата доза ама тренировката ми като почва в 9-9.30 какво да напрая пак
ли да пия и след нея в 11.00 пак тъй за някви 3-4 часа ще съм изпил 15 гр което ми се вижда много
да разделя 20-те грама на повече приеми ?
24.02.07
13:24
четох преди време 1 статия ( http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=208589&highlight=#208589 ) за креатина да се разделя на повече дози по 2 - 2,5 грама.
пиеш сутрин 2,5 грама, преди фитнеса 2,5, след фитнеса 2,5 и т.н.
мисля да го тествам тоя метод след време :)
това ми е ясно , но никой не ми отговори та да задам въпроса си по друг начин
Има ли проблем ако го приемам към 14-15чеса след даскало после към 6 преди тренировка и 7и30 след тренировка и после към 9 ? Или преди тренировка 5 грама след тренировка 10грама и към 9 чеса 5 грама ?
П.П. това е за зареждащия период
Преди тренировка 5 грама и след тренировка 5 грама .... (тренировъчен ден) - Нетренировъчен само 5 грама
П.П. Това е вече за след 5-те дена зареждаща