Упражненията ми за гръб

24.02.07
14:12

тренирам в нас и нямам скрипец. тва са ми упражненията:
1.Набирания
2.Гребане с щанга с прониран широк хват (уж за горна част на гърба)
3.Гребане с дъмбел със супиниран хват (уж за долна част на гърба)
4Мечка с една ръка  muskulibg.com/index.php?option=com_content&task=view&id=536&Itemid=100

въпроса ми е - да не би да правя много упражнения, които са почти еднакви?

24.02.07
15:36

Пич , за долна част на гърба е мъртва тяга с малки килограми и хиперекстензий . Иначе ти е добре програмката 8)

24.02.07
16:15

според мен най добро е :
1.Набирания
3.Грабне с щанга
4.Мъртва тяга
и в зависимост от стажа ти можеш да вкараш още едно упражнения примерно 5.Мечка ,и вече там екстензиите за загрявка  :wink:

24.02.07
16:57

Нееееее не искам тяга. Страх ме е за кръста.

24.02.07
17:14

[quote author=”/ЭGO/@§”]Нееееее не искам тяга. Страх ме е за кръста.

Хуу де...много сте ми странни “страх ме е за кръста”. Имаш ли проблеми с кръста ? Като научиш техниката на изпълнение трудно ще си докараш контузия ! Започваш с леки тежисти и толкоз, какво сте се разхленчили такива, още непочнали и вече хленачт. Прилича ми за приказката за нероден Петко.  :wink:

TU

24.02.07
17:15

Няма нищо страшно ако го правиш правилно. Гръб без тяга не е гръб  :D

24.02.07
17:29

[quote author=“Azazel”][quote author=”/ЭGO/@§”]Нееееее не искам тяга. Страх ме е за кръста.

Хуу де...много сте ми странни “страх ме е за кръста”. Имаш ли проблеми с кръста ? Като научиш техниката на изпълнение трудно ще си докараш контузия ! Започваш с леки тежисти и толкоз, какво сте се разхленчили такива, още непочнали и вече хленачт. Прилича ми за приказката за нероден Петко.  :wink:

Щом не искам начи не искам ве тебе ко те интересува

24.02.07
18:24

[quote author=”/ЭGO/@§”][quote author=“Azazel”][quote author=”/ЭGO/@§”]Нееееее не искам тяга. Страх ме е за кръста.

Значи неслучайно те питам дали имаш проблеми с кръста. Мъртвата тяга е базово упражнение за гръб.  :)

24.02.07
18:31

[quote author=“Azazel”][quote author=”/ЭGO/@§”][quote author=“Azazel”][quote author=”/ЭGO/@§”]Нееееее не искам тяга. Страх ме е за кръста.

Значи неслучайно те питам дали имаш проблеми с кръста. Мъртвата тяга е базово упражнение за гръб.  :)

Аз не съм правил досега мъртва тяга може ли да дадеш снимки или да обясниш с думи как да я правя правилно  ? ;)

24.02.07
19:05

Казах с малки килограми. 50 кила няма да ти овредят кръста

FR

24.02.07
20:15

мъртвата тяга е много хубаво нещо аз от 2-3 месеца я правя и разликата е главоломна много добре изпълва гърба и каналчето ммммм :) а последно като я правих с (около 110 ) кляках по до долу да влиза по добре че някой път нищо не усещам пък сам правил мъртва , и един ми вика правилно я правиш ама много брутално така аз вика не клякам много за да не натоварвам чак толкова кръста демек не я прави чисто ... и ми разправя че можело да ми се счупи прешлен да остана инвалид и т.н. но да чукна на дърво засега нямам проблеми

ПП слагам си едно като колан еластично на кръста тай като още не съм си взел колан
снимки има в сайта за това как се прави правилно

24.02.07
22:56

[quote author=“Dancho`”]Аз не съм правил досега мъртва тяга може ли да дадеш снимки или да обясниш с думи как да я правя правилно  ? ;)

http://www.bb-team.org/exercise/000161.php/

28.02.07
00:08

Аз вече 6 години тренирам, а мъртва тяга НЕ правя. Не отричам, че е много важно упражнение, просто изпитвам болки ако я правя. Мисълта ми е, че въпреки изхвърлянето на това упражнение от програмата ми - кой знае колко не ми се е отразило. Факт - правя упражненията за гръб с малко под максималните си възможности, защото кръста е слаб, но неправенето на мъртва тяга не е фатална за хармоничното развитие на тялото. Ако си професионалист или перфекционист - без нея НЕ може!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1