Вътрешна част на гърдите

Прескочи до:
JA

23.02.07
20:40

пек дек ,кросоувър

23.02.07
23:46

[quote author=“L07uUz”][quote author=“Dancho`”]Искам да направя хубав канал на гърдите! Кажете упражнения ? Аз знам пек дек и кросоувър обаче в нашата зала няма кросоувър заради това искам да знам упражнения за каналче :)

първо трябва да направиш доста маса за да имаш това така наречено каналче

Ми да аз имам гърди имам каналче но искам да е по голямо щото в страни до раменете гърдите са големи а към каналчето са към 1-2 пръста  ;)

KA

24.02.07
02:54

Какво да правя за долна външна част на гърдите?Там кадето се заоблят.Да придаде заоблящ обем

24.02.07
10:23

[quote author=“Kambata”]Какво да правя за долна външна част на гърдите?Там кадето се заоблят.Да придаде заоблящ обем

Тука темата е за вътрешна част на гърдити не външна :)

KA

24.02.07
21:15

Знам ама ако я пусна в нова тема ще е тъпо и без това тук се говори за гърди.

24.02.07
21:53

При всички положения тесния хват е за трицепс. Ще влезнат и гърдите , но трицепса ще се измори по бързо и няма да се натоварят гърдите както трябва

SI

25.02.07
04:15

Подкрепям Huskarl за флайса и пек-дека. В мойта зала правя пек-дек на машина и много добре усещам натоварването на вътрешната част, особено ако задържам в крайно събрано положение. Но зависи каква ви е машината  :!: Бил съм във фитнеси, където пек-дек машините са пълен майтап. Така че за да сте сигурни най-добре го правете на портален скрипец (кросоувър).

26.02.07
08:55

Здравейте момчета,

искам да се включа и аз по темата и да се опитам да развенчая един мит който от много години витае из залите и форумите и той е: ”тренировка/упражнения за вътрешната част на гърдите”. Чисто и просто не съществува подобно понятие като: вътрешна част на гърдите!.

при различните упражнения за гърди Pectoralis Major се натоварва равномерно по цялата си дължина, т.е не е възможно да натоварваш само вътрешната му част! Този мускул се разделя на горна, средна и долна част и с раличните наклони се акцентира върху желаната от нас част.

при тренировката за бицепс доста често се използват подобни погрешни термини като например: долна и горна част на бицепса........ами сори но бицепса просто няма такива части!

предполагам че някой ще успорят моите твърдение, което е ок но преди да го направят ги моля да отворят някоя бумага а не да си правят свободни съчинения.....и можеби най-лесният начин за това е да си свалят книгата Strength Training Anatomy на Frederic Delavier която Huskarl беше така добър да ни предостави за свободна сваляне.

26.02.07
14:09

[quote author=“Kambata”]Какво да правя за долна външна част на гърдите?Там кадето се заоблят.Да придаде заоблящ обем

Да, кофички. Само, че като ги правиш ще гледаш да си наклонен леко напред за да натоварва изцяло външната част на гърдите  :wink:

27.02.07
10:29

[quote author=“E.F.S”]Здравейте момчета,

искам да се включа и аз по темата и да се опитам да развенчая един мит който от много години витае из залите и форумите и той е: ”тренировка/упражнения за вътрешната част на гърдите”. Чисто и просто не съществува подобно понятие като: вътрешна част на гърдите!.

при различните упражнения за гърди Pectoralis Major се натоварва равномерно по цялата си дължина, т.е не е възможно да натоварваш само вътрешната му част! Този мускул се разделя на горна, средна и долна част и с раличните наклони се акцентира върху желаната от нас част.

при тренировката за бицепс доста често се използват подобни погрешни термини като например: долна и горна част на бицепса........ами сори но бицепса просто няма такива части!

предполагам че някой ще успорят моите твърдение, което е ок но преди да го направят ги моля да отворят някоя бумага а не да си правят свободни съчинения.....и можеби най-лесният начин за това е да си свалят книгата Strength Training Anatomy на Frederic Delavier която Huskarl беше така добър да ни предостави за свободна сваляне.

Това хубаво го казваш и все пак за бицепса скота натоварва повече долната част на бицепса (въпреки че не се дели на горна и долна)..

При гърдите също е така за вътрешна част - лег с тесен хват, кросоувър с кръстосване и задържане на ръцете, пек-дек само ако има пак задържане. Флайса както и да го мъчиш няма да натовариш вътрешната част (даже при флайса се препоръчва да не се докосват горе дъмбелите).

Някой питаше за долната външна част (аз имам проблеми при 3 сантиметра диагонално от лявото зърно .. :shock: :lol: ) Кросоувър и флайс ще ти свършат работа.

27.02.07
12:57

valaraukarky,

сори бро но не мога да се съглася с теб. айде да оставим бицепса за сега и да дискутираме по темата за вътрешната част на гърдите.

Лег тесен хват е основно а лично за мен едно от трите най-яки упражнения за изграждане на муслулна маса на трицепса! това задържане не може да натовари по някакъв по-специален начин  или само така наречената вътрешна част на гърдите, нещо повече, лег тесен хват въобще не може добре да натовари гърдите като цяло и за това не е подходящо за тази цел. защо ли?

ами защото при лег тесен хват трицепса изнася повечето работа а гърдите много по малко. именно за това при бутане с тесен хват изпозваме доста по-лека тежест. за наистина полезно натоварване на гърдите трябва да вдигаме доста по-големи тежести а това при тесен хват е невъзможно!

да ти кажа в моята тренировка за гърди не мъча никое упражнение да ми натоварва по-някакъв по-специален или различен начин вътрешната част на гърдите защото знам че това е невъзможно.

27.02.07
21:54

Лег с тесен хват за трицепс е мн по-тесен от раменния хват и лактите са прибрани към тялото.
Лег с тесен хват с цел натоварване на вътрешната част на гърдите - изпълняваш го с не по тесен от раменния хват, лактите настрани.
Има голяма разлика между двете упражнения.
И мога да ти кажа, че разликата в тежестите между лег с широк хват и тесен (за гърди) при мен е в рамките на 5кг.
Още нещо - не си ли съгласен, че флайсът натоварва външната част на гърдите ? пробвай 10х10 флайс да се убедиш после къде ще ти е мускулната треска.
това е мойта теза, но всеки си има лично мнение  :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1