23.02.07
20:40
пек дек ,кросоувър
[quote author=“L07uUz”][quote author=“Dancho`”]Искам да направя хубав канал на гърдите! Кажете упражнения ? Аз знам пек дек и кросоувър обаче в нашата зала няма кросоувър заради това искам да знам упражнения за каналче :)
първо трябва да направиш доста маса за да имаш това така наречено каналче
Ми да аз имам гърди имам каналче но искам да е по голямо щото в страни до раменете гърдите са големи а към каналчето са към 1-2 пръста ;)
24.02.07
02:54
Какво да правя за долна външна част на гърдите?Там кадето се заоблят.Да придаде заоблящ обем
Тука темата е за вътрешна част на гърдити не външна :)
24.02.07
21:15
Знам ама ако я пусна в нова тема ще е тъпо и без това тук се говори за гърди.
При всички положения тесния хват е за трицепс. Ще влезнат и гърдите , но трицепса ще се измори по бързо и няма да се натоварят гърдите както трябва
25.02.07
04:15
Подкрепям Huskarl за флайса и пек-дека. В мойта зала правя пек-дек на машина и много добре усещам натоварването на вътрешната част, особено ако задържам в крайно събрано положение. Но зависи каква ви е машината :!: Бил съм във фитнеси, където пек-дек машините са пълен майтап. Така че за да сте сигурни най-добре го правете на портален скрипец (кросоувър).
Здравейте момчета,
искам да се включа и аз по темата и да се опитам да развенчая един мит който от много години витае из залите и форумите и той е: ”тренировка/упражнения за вътрешната част на гърдите”. Чисто и просто не съществува подобно понятие като: вътрешна част на гърдите!.
при различните упражнения за гърди Pectoralis Major се натоварва равномерно по цялата си дължина, т.е не е възможно да натоварваш само вътрешната му част! Този мускул се разделя на горна, средна и долна част и с раличните наклони се акцентира върху желаната от нас част.
при тренировката за бицепс доста често се използват подобни погрешни термини като например: долна и горна част на бицепса........ами сори но бицепса просто няма такива части!
предполагам че някой ще успорят моите твърдение, което е ок но преди да го направят ги моля да отворят някоя бумага а не да си правят свободни съчинения.....и можеби най-лесният начин за това е да си свалят книгата Strength Training Anatomy на Frederic Delavier която Huskarl беше така добър да ни предостави за свободна сваляне.
26.02.07
14:09
Да, кофички. Само, че като ги правиш ще гледаш да си наклонен леко напред за да натоварва изцяло външната част на гърдите :wink:
27.02.07
10:29
[quote author=“E.F.S”]Здравейте момчета,
искам да се включа и аз по темата и да се опитам да развенчая един мит който от много години витае из залите и форумите и той е: ”тренировка/упражнения за вътрешната част на гърдите”. Чисто и просто не съществува подобно понятие като: вътрешна част на гърдите!.
при различните упражнения за гърди Pectoralis Major се натоварва равномерно по цялата си дължина, т.е не е възможно да натоварваш само вътрешната му част! Този мускул се разделя на горна, средна и долна част и с раличните наклони се акцентира върху желаната от нас част.
при тренировката за бицепс доста често се използват подобни погрешни термини като например: долна и горна част на бицепса........ами сори но бицепса просто няма такива части!
предполагам че някой ще успорят моите твърдение, което е ок но преди да го направят ги моля да отворят някоя бумага а не да си правят свободни съчинения.....и можеби най-лесният начин за това е да си свалят книгата Strength Training Anatomy на Frederic Delavier която Huskarl беше така добър да ни предостави за свободна сваляне.
Това хубаво го казваш и все пак за бицепса скота натоварва повече долната част на бицепса (въпреки че не се дели на горна и долна)..
При гърдите също е така за вътрешна част - лег с тесен хват, кросоувър с кръстосване и задържане на ръцете, пек-дек само ако има пак задържане. Флайса както и да го мъчиш няма да натовариш вътрешната част (даже при флайса се препоръчва да не се докосват горе дъмбелите).
Някой питаше за долната външна част (аз имам проблеми при 3 сантиметра диагонално от лявото зърно .. :shock: :lol: ) Кросоувър и флайс ще ти свършат работа.
valaraukarky,
сори бро но не мога да се съглася с теб. айде да оставим бицепса за сега и да дискутираме по темата за вътрешната част на гърдите.
Лег тесен хват е основно а лично за мен едно от трите най-яки упражнения за изграждане на муслулна маса на трицепса! това задържане не може да натовари по някакъв по-специален начин или само така наречената вътрешна част на гърдите, нещо повече, лег тесен хват въобще не може добре да натовари гърдите като цяло и за това не е подходящо за тази цел. защо ли?
ами защото при лег тесен хват трицепса изнася повечето работа а гърдите много по малко. именно за това при бутане с тесен хват изпозваме доста по-лека тежест. за наистина полезно натоварване на гърдите трябва да вдигаме доста по-големи тежести а това при тесен хват е невъзможно!
да ти кажа в моята тренировка за гърди не мъча никое упражнение да ми натоварва по-някакъв по-специален или различен начин вътрешната част на гърдите защото знам че това е невъзможно.
27.02.07
21:54
Лег с тесен хват за трицепс е мн по-тесен от раменния хват и лактите са прибрани към тялото.
Лег с тесен хват с цел натоварване на вътрешната част на гърдите - изпълняваш го с не по тесен от раменния хват, лактите настрани.
Има голяма разлика между двете упражнения.
И мога да ти кажа, че разликата в тежестите между лег с широк хват и тесен (за гърди) при мен е в рамките на 5кг.
Още нещо - не си ли съгласен, че флайсът натоварва външната част на гърдите ? пробвай 10х10 флайс да се убедиш после къде ще ти е мускулната треска.
това е мойта теза, но всеки си има лично мнение :)