23.02.07
23:12
170-72 висок,80-82 кила съм и почвам фитнес от понеделник ще хода 5-6 пъти и се чудех дали трябва да отслабна малко или много ? Неща да стана някой набит и як ,а нещо средно колкото да съм оформен не да хода като тюфлек ;)
И си мислех
Понеделник - Крака,стомах и кардио
Вторник - Бицепс и Гърди
Сряда - Трицепс,Крака и кардио
Четвъртак - Рамо,Бицепс и стомах
Петък - Гърди,Трипцес и кардио
Събота или Неделя - Рамо и кардио
какво мислите ?
Абе човек в сайта си е казано програма за абсолютно начинаещи ... нея ще я правиш 1 месец поне ке се фърляш на 6 дена тренировка немога да разбера :roll:
п.с.
http://www.bb-team.org/training/000156.php е тоя само че вмакни кардио тренировките сутрин...
23.02.07
23:30
Удивително странна за мен програма. Правиш 2 пъти крака, един път с трипепс и един път с корем (не със стомах :wink: ) 2 пъти трицепс - един път с гърди и един път с крака и два пъти бицепс с не знам си какво си .
Можеш да го направиш по-опростено. Като за начало, лично аз мисля, че не е редно правенето на корем да се счита за отделна тренировка.По-скоро трябва да е допълнение след като си свършил с мускулните групи за деня. Колко искаш да отслабнеш трябва ти да си решиш. Всеки има различно чувство за естетика и пропорционалност. В зависимост от това колко искаш да отслабнеш ти предлагам така:
1 ден
Гърди-бицепс
2 ден
гръб-трицепс
3ден
крака- рамене
Тази схема можеш да си я обръщаш както си искаш, стига да не вкарваш 2 големи мускулни групи в един ден. Интригата е следната.Това е 3 дневен сплит който се повтаря 2 пъти седмично с 1 ден почивка помежду им. Предлагам ти да редуваш така: примерно първия ден правиш от 10 до 20 мин кардио преди тренировка и от 20-40 след тренировка, втория - правиш корем.И така ги редуваш постоянно.
П.С.
Внимавай ако сложиш гърдите преди рамото с малка времева разлика между тях , да няма в тренировката за гърди твърде много избутващо упражнения,защото ще си претренираш рамото.
П.С.2
За много фрапиращи грешки,неверности,глупости и нелогизми в мнението ми държа да бъда извинен и уместно коригиран.
Стомаха се тренира ама кат се върнеш у вас пич.И то яко 8) Не го пренебрегвай :)