22.02.07
19:38
Значи , не разбирам много от фитнес и ако някой знае нещо повече по моя въпрос нека ми помогне.Тренирам баскет и искам да правя разни упражнения , но незнам дали всички упражнения са подходящи за мен.
Пич, тва най-добре ще ти го каже треньора по баскетбол... сам недей ;)
26.02.07
23:24
къде и по колко пъти на седмица тренираш? кажи и може да ти помогна :wink: и кажи на колко години си, колко си висок и колко кила си! :arrow:
26.02.07
23:26
Значи понеже и аз съм играл баскет то донякъде зависи и от поста ти :)
Но при всички случай помни няколко неща - пръсец - по-голям отскок , адски важен е ! Без да имаш як пръсец няма да имаш як отскок :)
Трицепс - спомага за далечната стрелба , както и предмишница , бицепс също.
Ако си център тренирай за маса , чиста мускулна маса ! Все пак знаеш 1 център трябва да е здрав физически.
Пак ти казвам относително е, аз ти дадох малко насока , говори и с треньора си.При всички случай трябва да се занимаваш с фитнес , няма професионален спортист който да не посещава фитнес залата :) (Веско Топалов е изключение :lol: )
28.02.07
16:08
Значи на 14 години съм , 167 см. съм висок и 50 кила.В баскета играя 1 и 2 това са така да се каже гардове.Мерси за помоща :D аа .... и може да се каже , че 7 дни в седмицата тренирам баскет. Понякога почиваме ден след мачове....А ако знаете и нещо за храненето , определени неща или незнам и аз .Да кача кила ?
13.03.07
14:14
Някой да знае ? ??
Ами аз съм тренирал 8 години баскет (славия, цска и буба). Нещото което мога да кажа е, че в баскета на годините, на които си ти НЕ ти трябва допълнително фитнес. Ти си стани добър, дано да си и талантлив и ще те лапне някой отбор мъже. Тогава вече щеш-нещеш ще те тренират с треньор. Виждал съм доста аномалии по терена - грамадни прасци, големи крака, а те пречат. Кой знае каква мускулатура за позицията гард НЕ е наложителна.
13.03.07
16:02
И аз съм потренирал баскет 5 години (буба, може даже да се познаваме с колегата отгоре) и това което ми прави впечатление напоследък, е колко голяма част от баскетболистите напоследък са доста здрави физически. Но за позиция гард, и аз бих препоръчал да не гониш маса, а по-скоро издъжливост и експозивност.
14.03.07
13:44
Мерси на всички за съветите.