27.02.07
15:56
какъв надхват е най-добър за широчина на гърба?
27.02.07
15:58
опа какъв хват де
27.02.07
16:12
С широк прониран хват пред гърди – Изпълняването с широк хват стимулира най-добре разширяването на гърба. Оптималната ширина на хвата е тази, при която в горна фаза на движение предмишниците ви са успоредни. Това набиране натоварва горният външен участък на широкия гръбен мускул и така стимулира разширяването. Бицепсите се натоварват по-слабо в сравнение с предмишниците. В горна фаза на движението трябва да извиете гръбнака си леко назад, за да съкратите максимално гърба. Набирането спира, когато брадата излезе над лоста, следва кратко задържане и плавно спускане.
[quote author=”/ЭGO/@§”]Аз се набирам на гардероба вкъщи :lol:
аз па на масата най-добре се набирам :lol:
27.02.07
19:16
Широк хват.
При тесен хват амплитудата на движение е по-голяма. Не би ли следвалао да се натоварва повече гърбът?
27.02.07
20:02
При тесен хват упражнението вече не е за широчина,даже ако го правиш с подхват би могло да влезе почти изцяло в бицепса..
27.02.07
20:51
[quote author=”Петко К”]Кажи го това на Дориян ;)
Тесния хват ми действа много добре на гърба.
То си влиза много хубаво в гърба, просто не в перките,а човекът точно за тях пита.
Да де, широк гръбен мускул (Latissimus Dorsi) = перки. Широкия хват прехвърля натоварването повече към Teres Major, за сметка на латисимуса. Но така или иначе няма как да изолираш само една част на гърба.
http://www.exrx.net/Lists/ExList/BackWt.html#anchor125439
Аз правя и тесен и широк хват.
27.02.07
21:38
Перките са :arrow: външната част от широкия гръбен мускул,т.е. макар и 2те упражнения да тренират 1 и същи мускул,едното набляга предимно на вътрешната част (уплътнява),а другото на външната част (разширява).Тук е момента бързо да спомена, че няма напълно такова нещо като “изолиране”.Примерно като вдигате от полулег тренирате целите гърди,макар и да наблягате на горните..и т.н.