27.02.07
22:20
тренитам от около 4 месеца и вече по 5 дни в семицата правя гърба сам в ден и ми казаха повечко упражнения да правя сега тренирофката ми е:горен скрипец пред гъди с тесен хват,чукове с щанга горен пред гърди с широк хват,долен скрипец, горен зад врат и тяга. т а даите мнения и предложения за промени като имате предвид че съм тежък и немога да се набирам :(
[quote author=“4erniq”]тренитам от около 4 месеца и вече по 5 дни в семицата правя гърба сам в ден и ми казаха повечко упражнения да правя сега тренирофката ми е:горен скрипец пред гъди с тесен хват,чукове с щанга горен пред гърди с широк хват,долен скрипец, горен зад врат и тяга. т а даите мнения и предложения за промени като имате предвид че съм тежък и немога да се набирам :(
Наблегни главно на набирания(вертикален скрипец с широк хват), чукове с щанга,тяга.Ако чак пък толкова свеж се чувстваш след тези упражнения направи и гребане с дъмбел и мечка :) ,но трите упражнения, които ти изброих, при правилна техника и подходяща работна тежест, би трябвало да ти подействат идеално ;)
Следвай предложението на BobaN, а също така можеш да направиш нещо в суперсерия - когато става въпрос за гръб става доста потно положението. Може и гигантска суперсерия - това правя аз и се разцепва гърба ми. Сериите са 4, започвам с чукове на машина (имитира щанга), веднага правя гребане с дъмбел и се доразбивам със скрипец пред гърди. Тежестите и повторенията трябва да са съобразени със физическите възможности, а за мен ключов момент е задържането в горно положение (1-2 секунди) и БЕЗ ЧИЙТИНГ!!! Успех!