26.02.07
22:08
А е момчета значи тренирал съм 6 месеца през 2006 година.Но поради липса на вдъхновение пропуснах 2 месеца точно в края на годината(ноември,декември) и сега тренирам отново от 4 януари 2007.Та въпроса ми е за гърдите.Значи Тренирам ги по следната програма:
1.Хоризонтална лежанка 3х6-8
2.Кофи 3х10 с дъмбел в краката
3.флайс от хоризонтална лежанка 3х10
и незнам дали ги претренирам или не ги тренирам достатъчно.Имам си мускулна треска.Просто не стават големи и масивни а все повече се смаляват имам чувството че след 2 3 месеца ще остана без никакви :(.Като се гледам в огледалото и направо имам чувстово че се стапят.Ако някой има идеи дали ги претренирам или не ги тренирам достатъчно както и идеи за програма за гърди да пише.
Благодаря ви предварително !
26.02.07
22:12
Правиш ли както трябва упражненията? Мани мускулната треска. Важното е по време на тренировка да усещаш работата и “нагрятостта” на мускула.
26.02.07
22:34
що не правиш от полу-наклон за горната част на гърдите ?
виж си и възтановяването как ти е ?
27.02.07
19:24
Jorku усеща се...Упражненията са правилни то няма кой знай колко избора при кофичките и лежанката за грешки :)
Роки а е долната част ми изостава.А възстановяването е 6 точки....
27.02.07
19:28
Значи ги сменяй по - често. Не може да няма начин да излъжеш един гърди. Прави всеки път 2 различни от 3 упражнения.
27.02.07
20:31
Ще опитам но съм в траур ;(
28.02.07
03:25
Първо повторенията са ти изкючително малко, после за 6 месеца и със суплементни спонсори да си бил какви очаквания имаш?
jdoe - к’во му е на повторенията?
На мен лично, не ми допада, като програма.
Защо не опиташ, нещо по-класическо?
Полулег - 3х5х8
лег - 3х5-8
И това с максимални кила, с които можеш да си направиш цялата тренировка.
полулег/лег с дъмбели или полулег/лег флайс - 3х8
На мен лично, тая тренировка ми се отразява доста добре. :)
Пробвай програмата, по която аз тренирам:
1. тилен лег - 2 серии загрявка с по-леки килограми и 4 работни (аз ги правя в пирамида, но не е задължително);
2. от полунаклон - 4 серии по 10-12 повторения (и тук аз правя пирамида);
3. тласкане на дъмбели от тилен лег 4 серии по 8;
4. тласкане на дъмбели от полунаклон пак 4 по 8.
По желание може и нещо за десерт: пуловър, флайс...дрън-дрън-дрън
При мен върши работа. Успех!
МОНСТАРА, аз точно по този начин се чудя дали да не тренирам, ама се притеснявам дали не е прекалено много ,ако го правиш и флайса. тренирам от 8 месеца сериозно и винаги май по-малко по тежка програма за опита ,който имам, но просто ,всеки път ,като се замисля за всяка група какво да правя и винаги стигам до някакав вариант с доста упражнения за всяка част и така, относно гърдите,като мислех ,стигнах до твоя вариант...
[quote author=“vergo”]МОНСТАРА, аз точно по този начин се чудя дали да не тренирам, ама се притеснявам дали не е прекалено много ,ако го правиш и флайса. тренирам от 8 месеца сериозно и винаги май по-малко по тежка програма за опита ,който имам, но просто ,всеки път ,като се замисля за всяка група какво да правя и винаги стигам до някакав вариант с доста упражнения за всяка част и така, относно гърдите,като мислех ,стигнах до твоя вариант...
...няма смисъл да се прави лег и полулег с дъмбели и лост, по-добре избери едното(дъмбели) и добави кофи и флайс(пек-дек машина)...при правилна техника и добра работна тежест тези упражнения ще те изтощат напълно, така че да не се наложи да ” обикаляш” залата ;)
[quote author=“BobaN”][quote author=“vergo”]МОНСТАРА, аз точно по този начин се чудя дали да не тренирам, ама се притеснявам дали не е прекалено много ,ако го правиш и флайса. тренирам от 8 месеца сериозно и винаги май по-малко по тежка програма за опита ,който имам, но просто ,всеки път ,като се замисля за всяка група какво да правя и винаги стигам до някакав вариант с доста упражнения за всяка част и така, относно гърдите,като мислех ,стигнах до твоя вариант...
...няма смисъл да се прави лег и полулег с дъмбели и лост, по-добре избери едното(дъмбели) и добави кофи и флайс(пек-дек машина)...при правилна техника и добра работна тежест тези упражнения ще те изтощат напълно, така че да не се наложи да ” обикаляш” залата ;)
Мерси:)
лег3-8/10-бенч-щанга
полулег3-8/10-бутане дъмпели
флаис3-8/103-
пулоувър3-8/10-дъмпел
кофички3-8/10-
минимум-2м/ца
креатин/протеин/глутамин
макс/ефект
дъжд от долари :twisted:
02.03.07
15:23
Виж са , от опит ще ти кажа едно нещо посъветваха ме да наблегна главно на горни гърди (упражнения от пулолег). Прави 2 седмици по 2 упражнения за горни 1 за средни и 1 за долни и ще видиш , че ще има резултат при мен поне имаше :)
Да ги прави 2 седмици?
Всеки ден да ги прави или...след 2 седмици по тренировка на седмица ще има забележим напредък? :wink:
При 6месеца стаж, прекъсване и т.н., повече от 3упр. не са нужни. Максимум като 4-то да сложи едни кофи, ама засега 4-то упражнение му е излишно, според мен. :)
03.03.07
10:31
Мерси за коментарите ще опитам всичко възможно, но може би пропуснах да кажа че в момента съм на: креатин, глутамин, гейнър, протеин, амино, трибезан, и витамини :roll:
03.03.07
15:59
Ако гърдите ти не растат с толкова добавки, значи наистина не се възстановяваш както трябва.
Или по скоро не ги тренира достатъчно. Ако найстина взима сичките тия добавки няма начин да не се възтановява добре.
04.03.07
15:12
На мен гърдите ми винаги са били много трагично развиващи се и все търся някакви методики да ги дръпна малко. Предизтощението при мен работи отлично-флайс от лег или полулег, последван от полулег с дъмбели или щанга. Накрая може кофички или лег с дъмбели. Забрави за лежанката. Намали броя на работните серии на 1-2, но ги прави до отказ и даже отвъд него. Пробвай с негативни повторения в края на серията.
Да не би в деня преди гърдите да правиш рамо или трицепс? Това може да им пречи да се натоварят ефективно.
05.03.07
15:14
Ами аз ги редувам.Тренирам 2 дена и 1 почивка...И програмата ми е:
1 ден
Гърди,трицепс,преса
2 ден
Гръб,бицепс,трапец,предмишница
3 ден
Крака,рамо,трапец,преса
И както се падне немога да кажа с точност какво ми е било миналия ден :)
09.03.07
13:19
Благодаря ви за съветите момчета разрових се из интернет, почетох тук там за гърдите и мисля че намерих точната програма с която излъгах гърдите ;) а тя е:
1.Лежанка (хоризонтална)
2.Лежанка за горна част
3.Флайс за горна част
4.Полуовър
Вече усещам всичко както трябва а и програмата не тежка и пак мога да си я правя по 2 пъти в седмица ;)
BobaN—> Според мен има смисъл от лост и дъмбели, нищо че се покриват упражненията. Лично за себе си чувствам натоварване по различен начин след упражнението изпълнено със щанга и след това с дъмбел.
[quote author=“MOHCTAPA”]BobaN—> Според мен има смисъл от лост и дъмбели, нищо че се покриват упражненията. Лично за себе си чувствам натоварване по различен начин след упражнението изпълнено със щанга и след това с дъмбел.
Може...всеки за себе си различно го усеща ;)
10.03.07
10:26
По принцип с дъмбели влиза по добре за вътрешната част зависи от хвата де ама ..
В залата, в която трнирам тренира и един ветеран - първия майстор на спорта - Александър Раденков. Той сега тренира гърдите в два последователни дни - в първия ден средна и долна част, а следващия за горна. По думите му ефект има...може да се пробва като малко разчупване на програмата за 1-2 седмици...