какво мислите за тази програма?

21.11.04
22:17

Значи занимавам се от около година с фитнес и спортувам доста усилено. Висок съм 1.90 и тежа около 94 кг, като повечето е мускулна маса, изключение ествествено прави корема и задника (бях пълничък и отслабнах доста преди няколко години) та искам през зимата да кача още малко маса, но и своевременно да се изчистя до някаква степен, за да мога през лятото с малко усилия да се доизчистя бързо и ефективно.
Храненето съвпада с това за покачване на маса, като съм се ограничил от всякакви сладки неща, но и гледам да не прекалявам особено много с храненето.
Тренирам 3 пъти в седмицата по програма, коятои ще напиша по-долу, през останалите дни тичам всяка сутрин на гладно и пия по 1000мг. Л-Карнитин.

Програмата за момента е:
бицепс: сгъване с прав лост, сгъване с дъмбели и скотово сгъване с дъмбел
трицепс - от лег, френско с лост и  френско с дъмбел зад главата

гръб - набирания, лодка с тесен хват, гребане с щанга и изтегляне на дъмбел
крака - нагаждам ги някак си :)

гърди - комбинирам трите лежанки
рамо - раменни преси с дъмбели и с лост, вдигане на лост пред тялото и разгъване на ръцете встрани.

та какво мислите?

edit:
значи искам да кача чиста мускулна маса, но да изгоря мазнините, не трябва да качвам много, защото применро ръката вече ми е 43 см и това е напълно достатъчно за мен, особено ако сега се качи с още 1-2 примерно.

22.11.04
00:38

Ми батка всичко е до контрол над въглехидратите. Това за тичането и Л-карнитина е добре. Само немога да разбера сплита ти...
Това поредни дни ли са?
Не мисля, че е правилно да се тренира гръб и крака в един ден... и все пак непознавам генетиката ти ;)

MI

22.11.04
10:27

да Cryio.Програмата ти е сполучлива,но мисля че ще е по-добре ако промениш малко упражненията за бицепс (скот,сгъване на дъмбели на наклонена лежанка и концентрично сгъване-тези упражнения ти препоръчвам) и за рамото-избери си или раменна преса с дъмбел или с щанга,като аз те съветвам да ги редуваш всяка тренировка.Доколкото за краката оставам с впечатление че ги тренираш,колкото да не е без хич,затова е желателно да клякаш. :)
ако се храниш достатъчно,колкото да се възтановяваш добре мисля че ще имаш успех. :)

22.11.04
10:52

Вариантът за теб (както и ти си се досетил) е да качиш малко, но качествено. Не се лъжи да пробваш да качиш малко и отслабнеш малко, щото е много вероятно да не постигнеш желания ефект.
Много е важно колко тичаш - лично според мен, повече от 30мин, 5 пъти седмично би ти попречило да качиш. 
Сори, ама нещо не ме кефи тая работа с програмата:
Не правиш двете най-ефективни упражнения за качване (клека и тягата). И как така нагаждаш краката - първо, тренирайки краката и най-вече клек, караш цялото тяло да нараства (не може да не си чувал максимата - клякане за всичко) и второ, тренирайки яко краката гориш доста калории, което е добре за другата ти цел (лекичко доизчистване). За тягата няма да се впускам в подробности...
Значи според мен (за да не правиш дрстични промени, щото иначе тренировката си ти е добре):
В деня крака-гръб (нарочно не коментирам тази комбинация):
1. Клякане с шанга на рамене (не на уредче, щото си губи смисъла)
2. Тяга
3. Избери още две упражнения за гръб от твоите (може и три, но мисля, че би било непродуктивно)

Критиката ми е изцяло с градивна цел :) . Желая ти успех и ако имаш въпроси - давай! :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1