Обръщания вместо мъртва тяга?

28.02.07
21:46

Здравейте.
В момента тренирам по следната програма:

1 тренировка:

1. Клек 5х5
2. Вдигане от лег 5х5
3. Гребане с щанга 5х5
4. Нещо за бицепс 2х8

2 тренировка:

1. Мъртва тяга 5х5
2. Военна преса 5х5
3. Набирания с дъмбел 5х5
4. Нещо за трицепс 2х8

Интересно ми е, мога ли да заменя мъртвата тяга с обръщания и да запазя горе-долу ефекта от програмата, тъй като съм изключително доволен от нея, но искам да извадя тягата (не съм с добра техника, а пък имам много сила за нея и ще се контузя като се опитам да се направя на мъж)

28.02.07
23:23

За можене, може, ама защо си мислиш, че обръщането е по - лесно като техника или по - малко травмоопасно от тягата?!

01.03.07
00:47

Защото преди това правех обръщания и ми беше ОК, което ме накара да мисля, че може би не натоварват толкова ефективно, колкото тягата, тъй като от тяга 1 ден след тренировката ме боли кръста (минават 24 часа и тогава започва да ме понаболява). И след като и двете упражнения са донякъде сходни, а с обръщанията нямам проблем, реших, че няма да ми допълват добре тренировката.

01.03.07
01:11

Ами прави си обръщания, а тягата може би не я правиш правилно, не знам. Мен кръст не ме боли от нея, а обръщанията са ми по - сложни като техника.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1