02.03.07
13:26
Купих си книгата на “Бодибилдинг” на Беренд Бритенщайн(една с жълти корици) и попаднах на дадените там примерни програми, които са доста по различни от нормалните. Стажа ми е 1 год. (16год., 170см, 70кг) и в момента нещо съм в застой(особенно гърдите) и реших да пробвам програмата от книгата, защото досега съм бил само на нормален тридневен сплит(гърди/бицепс, гръб/трицепс, крака/рамо), но преди това искам да видя вашето мнение и препоръки за програмата. Ето я и нея с малки корекции от моя страна естествено:
1ден - гърди/гръб/трицепс
полулег - 3х10
лег(дъмбел) - 3х10
флайс от полулег - 3х10
набиране - 3х10
гребане с дъмбел - 3х10
кофички на лежанка - 3х10
кик бек - 3х10
2ден - почивка
3ден- бедра/рамо/бицепс
клек+пуловер 4х12
за рамо с дъмбели встрани - 3х10
за задно рамо - 3х10
бицепс - 3упражнения
4ден - почивка
5ден - гръб/гърди/трицепс
мъртва тяга - 3х10
скрипец зад врат - 3х10
хоризонт. скрипец - 3х10
лег - 3х10
полулег(дъмбели) - 3х10
флайс - 3х10
кофички на лежанка - 3х10
трицепсово разгъване на скрипец - 3х10
6ден - почивка
7ден - почивка
8ден - като 3ден
9ден - почивка
10ден - наново
Значи с тая програма наблягам най-вече на гърдите. По-нпреднали групи са ми трицепс, рамо, крака.
Така корем и прасец се теренират през тренировка(една тренировка прасец, една тренировка корем)
Всяка тренировка за всеки мускул ще гледам да бъде с различни упражнения или различна последователност.
Ако имате някакви въпроси, забележки, препоръки, мнения, насоки и т.н. моля пишете :lol:
02.03.07
13:40
пробвай само това ще ти кажа всичко става с пробване
02.03.07
16:58
А леле мале :lol: Без да знам, съм тренирал по програмата ма Беренд Бритенщайн :P :P
И......
Някакви впечатления? Добре ли те се отрази?
02.03.07
19:11
тази програма не ми харесва ама хич даже не бих е пробвал :wink:
това си е лично мое мнение 8)
[quote author=“BIG PICHAGA”]тази програма не ми харесва ама хич даже не бих е пробвал :wink:
това си е лично мое мнение 8)
Е па агрументирай де... :)
Аз я намирам зле, даже много зле за незобещ човек. Единствения начин да не претренирам гърдите и трицепса с тази програма е да я изпълнявам с макс 50 процента от макс тежест и да ям здраво + малко добавки. А с 50 процента трудно ще стане хипертрофия. /По себе си съдя де... до колкото става за сравнение/
А програмата за маса и обем ли я дава?? Защото може да се експлоатира с ниски тежести за обща форма... лошо няма.
Мхм, и аз искам мнение, но от хора, които са пробвали, не такива дето “мисля, чИИИИИИИИи, ма нИИи съм сигурен”.
02.03.07
20:43
еми аз тренирам нещо подобно и не претренриам не земам никакви добавки даже храненето ми е под всякаква критика и пак раста ,....
мойта е следната
1 ден гърди гръб рамо ръце
кофи наклонена за гърди
набирания и гребане с дъмбел за гръб
раменна преса
и две упр по две серии за ръцете
2 ден крака
клек
хак клек
тяга с прави крака
и нещо за прасец
3 ден почивка
4и5 като 1 и 2
6и7 почивка
[quote author=“tpd”]
А програмата за маса и обем ли я дава?? Защото може да се експлоатира с ниски тежести за обща форма... лошо няма.
Еми програмата е за маса. Най-отгоре пише:
Фаза на натрупване: ендоморф; 13.-18. седмица от годишната програма.
Програмата, която съм написал е олекотена в сравнение с тази в книгата. Например всички почивни дни, които съм написал с изключение на един в книгата са Аеробна тренировка 25-35 мин. Аз дори съм махнал някой упражнения(за трапец, за крака, за рамо).
Общо взето всички я оплюхте тая програма :(
Ако увелича почивките навсякъде да са по два почивни дни един след друг? (трен - 2 почивка - трен - 2 почивка.........)