20.11.04
22:52
Къде във фитнеса да правя това упражнение защото нямам точния уред?
това, което предлага Емо май се казва обратни коремни преси, но не е по-силите на всеки, защото трябва да си адски гъвкав, за да направиш добра амплитуда.
По-добре прави “добро утро” с малки тежести /ако си начинаещ/ и повече повторения - 20-30.
[quote author=“Pars”]това, което предлага Емо май се казва обратни коремни преси, но не е по-силите на всеки, защото трябва да си адски гъвкав, за да направиш добра амплитуда.
По-добре прави “добро утро” с малки тежести /ако си начинаещ/ и повече повторения - 20-30.
Едва ли е удачно да сравняваш обратна коремна преса с хиперекстензии :shock: Двете уражнения са коренно различни.Обикновенно има уреди в залите за хиперекстензиите,а ако няма Емо е прав лягаш на пейката,държат ти краката и дерзаеш
може аз да не съм разбрал правилно миле :D, останах с впечатление, че съветът на Емо е да се легне на земята и да опъваш гърба назад от таза. Споре мен това упражнение, което мисля се казва обратна коремна преса също натоварва еректорите, но не съм го пробвал и не знам :D .
А ако нямаш кой да ти държи краката, както е в повечето случаи?
Другото име на хиперекстензите е обратна коремна преса ! Единствено при испълнението от земята амплутудата е по-мака. Ако няма кой ,да ти даржи краката и ако имаш нещо от руда на ония вертикални стари стълби дето ги има в гимнастическите салони там може да си прекрещиш краката. Но ако няма никакво такова приспособление просто си облегни краката на стена.
по-здрави
[quote author=“emil_mlo”]Другото име на хиперекстензите е обратна коремна преса ! Единствено при испълнението от земята амплутудата е по-мака. Ако няма кой ,да ти даржи краката и ако имаш нещо от руда на ония вертикални стари стълби дето ги има в гимнастическите салони там може да си прекрещиш краката. Но ако няма никакво такова приспособление просто си облегни краката на стена.
по-здрави
Не знам дали съм в грешка но обратна коремна преса винаги съм правил когато тренирам корем :roll: Т.екраката са свити в коленете на 90градуса и в това положение се повдига таза към гърдите.Обикновената коремна преса всички знаем как се прави,а тази е обратна на нея :) Хиперекстензията правя като застопорявам краката на уреда за неч/ако има такъв в залата/ изапочвам да разгъване/екстензия/ може с диск или малка щанга.Другите варианти Емо ги казл много ясно.Така поне аз разграничавам тези упражнения.Е, не знам дали греша :cry: