05.03.07
23:31
Много ще се радвам да ми помогнете да си изработя тренировъчен сплит,защото найстина имам нужда от съвет!
Занимавам се с body building от 1 година и за това време успях да навляза в спорта и да постигна добри резултати
В края на лятото катастрофирах с мотор и бях 3 месеца на легло.През това време се занемарих и изгубих форма.Все още не мога да ползвам единият си крак и мога да тренирам само в седнало положение.Ясно е че така не може да се постигне пълноценна тренировка но все пак е по добре от нищо и ви моля да ми дадете съвет за програма ,която да включва упражненя само от седнало положение за максимално добри резултати
Уточнявам че разполагам с регулираща лежанка + преставка за скотове,прав , крив лост и два дъмбела!
05.03.07
23:36
Аз няма да ти давам съвети за такива тренировки защото честно казано не знам какво да ти кажа, а само ще питам кога пак ще можеш да тренираш пълноценно? Какво казаха докторите.
Mi nz 4oek ne mu sa vijda kraq mn zle mi beshe natroshen kraka . Za sega kosta oshte se darji s jeleza!
Nadqvam se do kraq na lqtoto
Незнам какво да ти кажа, може и да греша, но по-добре изчакай да се възстановиш напълно и тогава се раздвижи добре и чак след това започвай с леки тренировки докато влезнеш във форма.
Бързо оздравяване и успех
06.03.07
14:26
[quote author=“noobmania”]Незнам какво да ти кажа, може и да греша, но по-добре изчакай да се възстановиш напълно и тогава се раздвижи добре и чак след това започвай с леки тренировки докато влезнеш във форма.
Бързо оздравяване и успех
Това е номера. Не си заслужава да си повредиш нещо важно за цял живот. Нормално е да ти се тренира ама то седнал няма как да стане нищо качествено...
Ами струва ми се струдно да влезеш във форма, без да можеш цялостно да се движиш.
Мускулите не са само мускули... /тъпо звучи/, но за тях ти трябват и други органи, които не може да тренираш туко така...
Но, ако си в състояние може да си направиш една пробрама за гръб и гърди без проблем с уредите които имаш.
Ако нямаш други кунтузии и противопоказания може да направиш добри резултати. Но имайки в предвид, че не си се движел активно, първите 4 седмици можеда тренираш през ден с леки тежести и много повторения, колкото да се раздвижваш... ПРавиш с добра техника да не си травмираш крайниците още повече... Може да ти се иска сериозна тежест, но не бива в ниаккъв сличай. Ако успееш, прсто ще си тренираш самодисциплината и след време ще прогресираш свободно.
Разгледай упражненията, има много които може да приспособиш без крака.
Гърди - сласкания от лежанка всякакъв тип... пул оувър
Трицепс - френско, тласкания зад глава, кик-бек
Бицепс нещо като скотово трябва да приспособиш
Гръб вдигане странично на гъмбел, придърпване на щанга от лег, а след време може да се пробваш на набирания
И т.н. , но си прежени дали общата ти форма позволява нещо такова. И при всяко положение, отначало с МНОГО малки тежести.
П.П. Пиши като хората, на български и на кирилица