Въпрос за тренипането на трапеца

__

10.02.07
20:34

Казаха ми че има различни начини на движение при повдигането за трапец - ако има кажете какви са

Въртене отпред назад, отзад напред и просто повдигане. Това са различните “техники”. За друго не се сещам, ама си мисля, че за това питаш.

__

10.02.07
21:17

а коя е наи добра или няма такава

Това вече май е трудно да се каже. Аз не правя друго освен нормалното повдигане на раменете. Не правя излишни въртеливи движения/

__

10.02.07
21:27

Ми то маи и аз така с дъмбели  ми се струва наи добре - с ръчце встрани

Въртенията са излишни,просто в горната фаза на движението задръж за 1-2 секунди, за да “влезе” по-добре в трапеца

06.03.07
19:44

Има и кофички за трапец  :)  също са добри.

06.03.07
20:18

[quote author=“K0rl30n3”]Има и кофички за трапец  :)  също са добри.

Как се правят те ?

06.03.07
21:23

Ами натоварваш само трапеца при изпълнението.Амлитудата на упражнението е същата както с дъмбел само,че си висиш на уреда за кофичи  :lol: питаи някой инструктор в залата не мога да ти го обясня с точност тук ама надявам се разбра идеята.

06.03.07
23:23

[quote author=“K0rl30n3”]Ами натоварваш само трапеца при изпълнението.Амлитудата на упражнението е същата както с дъмбел само,че си висиш на уреда за кофичи  :lol: питаи някой инструктор в залата не мога да ти го обясня с точност тук ама надявам се разбра идеята.

Да май сванах как са прави

07.03.07
20:44

Няма 3 вида за трапец. Един е правилния - другите движения не са правилни, няма ротация!!! Грешка е да се върти напре-назад или назад напред. Просто повдигане със изправен (заключен гръб), като може да се задържи в най-горно положение за 1-2 секунди! Бицепса трябва да е напълно безучастен!!!

07.03.07
21:24

[quote author=“MOHCTAPA”]Няма 3 вида за трапец. Един е правилния - другите движения не са правилни, няма ротация!!! Грешка е да се върти напре-назад или назад напред. Просто повдигане със изправен (заключен гръб), като може да се задържи в най-горно положение за 1-2 секунди! Бицепса трябва да е напълно безучастен!!!

Абсолютно си прав! Има само един начин да се направи правилно трапер и той е, който МОНСТЕР каза.

07.03.07
23:17

И никакво движение в лактите...

А наистина това е вярно, че трябва да задържи секунда - две, за да усети за к’во стаа въпрос :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1