Кардио пред или след тренировка... или нетренировъчен ден

08.03.07
22:34

Момчета направих голямото освинване... станах 90кг почти и мисля че е време да чистя... мисля да намаля малко но не драстично приема на калории защото лесно свалям.. мисля да включа кардио към всяка тренировка но се чудя как да го сложа и по колко време да го правя... , преди или след тренировка или в нетренировъчен ден(което не ми е мн удобно но все пак :) ) Дайте съвет...

08.03.07
22:43

Аз лично го правя така:
кардио - 4-5-6 пъти в седмицата - зависи от много фактори.
залата - 4пъти в седмицата.
Кардио сутрин на гладно, фитнеса ми е винаги вечер.Така имаш достатъчно голяма часова разлика между двете натоварвания.
Ако ли не - кардиото ти е след тренировка.
Може и да редуваш - 1 ден фитнес, 1 ден кардио.

08.03.07
22:43

Ами поприцнип след.Обаче може и сутрин на гладно.Ти си реши.

09.03.07
00:17

Попринцип аз го правя след самата тренировка, но може и сутрин на гладно, за да се изгорят мазнините по-лесно.

09.03.07
12:20

[quote author=“emzo”]Аз лично го правя така:
кардио - 4-5-6 пъти в седмицата - зависи от много фактори.
залата - 4пъти в седмицата.
Кардио сутрин на гладно, фитнеса ми е винаги вечер.Така имаш достатъчно голяма часова разлика между двете натоварвания.
Ако ли не - кардиото ти е след тренировка.
Може и да редуваш - 1 ден фитнес, 1 ден кардио.

Един ден фитнес, един кардио - звучи добре, но е и строго индивидуално, въпреки това питам - колко трениран трябва да е човек, за да се опита да прави такава програма без да се претовари? Имаш ли някакви наблюдения?

И кога трябва да се тренира по този начин?

Лично аз искам да стана 80 кг (което не е никакъв проблем),  обаче чисто без да не се налага да чистя много и се чудя, как точно да го постигна.

09.03.07
12:33

Ами сам трябва да прецениш.Почни през ден и виж как ти се отразява.
Аз не правя кардио само след деня, в който тренирам краката.

09.03.07
12:55

Според мен има два варианта :)

Веднага след тренировка само без тогава когато правя крака :) Както и споменава един от юзерите :)

Иначе най - добре е рано сутринта кардио и вечерта фитнесче :)

09.03.07
16:01

След тренировка от 20 до 40 минути се топят яко мазнинки.

10.03.07
12:13

Изследванията показват, че най-добър резултат от кардио тренировките е сутрин в нетренировъчен ден, но не на гладен стомах! По-добре да хапнеш нещо леко и след 30 мин да си направиш кардиото. Отделно решил ли си с ква интензивност да го правиш ?

Между другото съм те виждал да се возиш в 66! :wink:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1