23.11.04
01:53
като го гледам е леко увиснал корема ми и искам да го стегна.Какво да направя?Не съм ходил на фитнес от мммм 1-2 години :( да пробвам ли със електрони стимулатори(бътръфлай,бърди) ? дали действат?на 16 години съм
единственото което ще ти препоръчам е да не ползваш тия електронни
стимулатори те са пълни боклуци аз си купих един няма никакво дейсвие, те действат само на метода свиване и разпускане на мускола
да направиш 100 коремни преси е много по хубаво отколкото да седиш по цял ден с бърдито.Освен това те не се препоръчват за лица под 18 години.Най хубавия начин за стягане на корема са пресите в сайта са описани различните видове :wink:
24.11.04
10:32
за колко време ще го стегна ама да стане яко стегнат за 3-4 месеца ще стане ли
Ако става въпрос за стягане и 1 месец е достатъчен. За равитие или топене на мазнини - това е друга работа. Смяташ ли да ходиш в зала или вкъщи ще тренираш?
Преяждай :lol: Така мускула ще е под постоянно напрежение :lol: Шега разбира се.Без упражнения за коремната преса и подходяща диета нищо няма да стане :o
24.11.04
13:26
в къщи ще тренирам кажете ми какви упражнения да правя искам да ми изпъкнат коремните плочки
Еми за плочки....трябва и мускули да имаш, а и мазнинките да са малко. Обаче можеш да започнеш така:
1. Леко кардио - подскачай (започни с 1-2 минути и увеличавай) или имитирай ходене с високо повдигане на коленете. 10-15-20 минути си трябва.
2. Първия месец пробвай: 10 крънч преси/10 коремни преси/10 повдигания на краката/10 странични преси (по 10 от всяка страна)
Това без почивка. После почиваш 30 секунди и повтаряш. Така 3-5 пъти.
Успех! :)
Здравейте,
бихте ли ми казали упражнения за долната част на коремната преса (под пъпа) .. там ми е най трудно да я права..дайте ми и линк в който да има и стойки моля ;)
ПС. има ли смисъл да се правят странични коремни преси?
[quote author=“iosii”]Здравейте,
бихте ли ми казали упражнения за долната част на коремната преса (под пъпа) .. там ми е най трудно да я права..дайте ми и линк в който да има и стойки моля ;)
ПС. има ли смисъл да се правят странични коремни преси?
http://www.bb-team.org/exercise/000066.php
http://www.bb-team.org/exercise/000064.php
Това можеше да го видиш в началото на форума.Второто може да се прави и на земята.Въбще трябва да се занимаваш с пресата поне 20мин.Сериите спокойно тук могат да се правят до отказ.Трябва да почустваш една “приятна” болка и парене в коремните мускули а не в кръста.Не брой повторенията в началото и прави кратки почивки най-много 20-30 сек.Дерзай
А ако съм начинаещ..и тренирам от 2 седмици и ми трябва да кача маса..да правя ли преси..искам за лятото да имам супер релеф. Така добре ли е - сега зимата да качвам яко маса и да права само по 1 път на седмица коремни преси и 2 месеца преди лятото да свалям и да права само релеф? :)
Щом си начинаещ, прави си преси регулярно (в смисъл три пъти седмично). Сега целта ти е да засилиш всички мускули, а тези на корема не правят изключение.
Поздрави :)
Всичко зависи от цялостната ти програма и режима. Три месеца би било добре, като всеки месец сменяш малко тренировката. Ако се наблюдаваш внимателно и попрочетеш малко това - онова и добиеш някакъв усет, тялото само ще ти каже кое и до колко му влияе добре.
Поздрави! :)
14.12.04
20:20
забрави за тези електронни стимулатори братле :) те не праат нищо !!! а и темата си я кръстил мускули на корема а после казваш че ти е увиснал леко :) начи пурво започни със коремни преси обаче бъди редовен и след всяка тренировка прави корем :) когато го стегнеш вече според мен да напраиш плочки е като вкараш в коремните допулнителна тежест тоест взима6 5,10,15 кила прегръщаш ги и почваш да праиш със тях :) късмет
И аз съм за упражнения тия ел.симулатори са некви пръчки,чувал съм че на последната степен доста боляло от тия импулси.За плочки трябва да имаш плочки и да изчистиш мазнините.а на въпроса
А колко време да продължавам да ги правя по 3 пъти седмично? Колко месеца?
отговора е толкова месеца в които искаш да изглеждаш добре.Но аз съм сигурен че ако ги почнеш и ги правиш поне 3 месеца после няма да искаш да ги спреш
Успех
21.12.04
13:12
наистина е така почнеш ли в началото е малко изморително но след това ти доставя удоволствие да го правиш(пресите де) иначе за да имаш релефен корем не е достатъчно преси, зашото ти може да си ги имаш мускулите но ако имаш 1 слой мазнина над тях няма дас е вижда нищо такаче трябва да си доста изчистен!
[quote author=“Don_Anton”]наистина е така почнеш ли в началото е малко изморително но след това ти доставя удоволствие да го правиш(пресите де) иначе за да имаш релефен корем не е достатъчно преси, зашото ти може да си ги имаш мускулите но ако имаш 1 слой мазнина над тях няма дас е вижда нищо такаче трябва да си доста изчистен!
Така е казвали сме го из форума много,много пъти
Айде някой да каже как да изчистим комера ( леко увиснал ..... :D ) да кажем за 3 месеца в домашни условия , да препоръча нещо.
Мнението беше редактирано от sadas3 на 02.04.10 19:19.
02.04.10
18:04
казано от sadas3 на 02.04.10, 17:35:
Аиде някой да каже как да изчистим комера ( леко увиснал ..... :D ) да кажем за 3 месеца в домашни условия, да препорача нещо.
Аиде някой да прегледа хранителните режими за намаляване на телесните мазнини.
По-ефективен вариант няма как да се препорача.
За 3 месеца можеш да имаш резултат, зависи от къде тръгваш и колко си стриктен.
Ходя на фитнес от 6 месеца , от 2 права след тренировка вдигане на краката от лег и коремни !! Сега мисля да взимам Л-карнитин течен.
Мнението беше редактирано от sadas3 на 02.04.10 19:22.
02.04.10
19:27
Опитвам се да ти кажа, че за да постигнеш въпросната цел е необходимо да се храниш по подходящ начин.
Тренировките са хубаво нещо, течният L-Carnitine - също. Те няма да ти помогнат, обаче, ако храненето ти е неподходящо.
казано от Кольо Пияндето на 02.04.10, 19:27:
Опитвам се да ти кажа, че за да постигнеш въпросната цел е необходимо да се храниш по подходящ начин.
Тренировките са хубаво нещо, течният L-Carnitine - също. Те няма да ти помогнат, обаче, ако храненето ти е неподходящо.
То ако храненето е подходящо какъв е смисъла да взима л-карнитин ?
04.04.10
17:41
Е от храната ли да си го набавя карнитина?